sorellona1
sorellona6
sorellona5
sorellona3
sorellona2
sorellona4

LA SORELLONA

L’associació la Sorellona neix l’any 2013 a Girona a partir d’un equip integrat per biòlegs, ambientòlegs i altres titulats en el camp de la gestió de recursos naturals, i alhora també amb una llarga experiència i acreditació en l’àmbit de l’educació en el lleure i l’educació ambiental. El seu principal actiu és un bon coneixement del medi natural i de les tècniques d’estudi més adequades a cada cas, gràcies a l’experiència acumulada en projectes de gestió i seguiment de la biodiversitat, desenvolupats a molts racons del nostre territori.

Fa uns anys que treballen en el disseny i realització de diverses activitats d’educació ambiental, que tenen com a objectiu principal la descoberta de la natura. Des de l’inici de l’associació fins el moment actual, la Sorellona ha desenvolupat gran varietat d’activitats, sempre amb l’objectiu d’aprendre a la natura, de la natura i sobre la natura, basant-se sobretot en el medi fluvial i la ciència per a tots els públics.

Activitats

L’activitat consisteix en una sessió mixta entre dinàmiques i jocs de presentació de les espècies i ecosistemes, l’observació directa i l’estudi del bosc mediterrani com un dels ecosistemes terrestres més característic de la terra baixa mediterrània. Descobrirem les espècies més comuns del bosc mediterrani mitjançant el mètode científic per realitzar inventaris forestals. Es treballa en petits grups dividint l’espai en parcel·les per tal que cada grup reculli les dades del seu tros de bosc. Un cop finalitzada l’activitat, es sumen les dades recollides per cada grup per tal d’extrapolar la diversitat d’espècies vegetals que hi ha al bosc mediterrani. També es destaca la presència o absència de rastres de fauna i altres indicis d’activitats humanes de diferent caire. Per facilitar la recollida de dades s’entregarà a cada alumne un full amb una graella on podrà anotar les diferents espècies que aniran identificant i tot el material necessari per a poder realitzar l’estudi de la parcel·la en les millors condicions.

Es proposa l’activitat d’ecologia marina per a dur a terme a la tardor o primavera, consistent en una sessió mixta entre dinàmiques i jocs de presentació dels ecosistemes marins i l’observació directa dels fons del mar a través de visors o amb l’ajuda de les ulleres i el tub. Els alumnes descobreixen els principals paisatges subaquàtics (fons rocosos, prats de posidònia i fons sorrencs) i la importància de la fauna i flora que hi habita. S’explica i es practica amb el grup les tècniques de mostreig marí per plantes marines o algues mitjançant la utilització de quadrants i en el cas dels peixos es realitzen transsectes. Durant aquesta part de l’activitat els participants anoten les dades que obtenen en una llibreta subaquàtica i consulten el nom de les espècies en les guies submergibles, com autèntics científics marins.

 

Sortida a la natura per un Espai Natural Protegit, amb l’objectiu d’apropar als alumnes als diferents ecosistemes del Parc Natural, donant-los una visió de 360 graus. Es tracta d’en un itinerari interpretatiu en què es comença descobrint el concepte de parc natural i el procés de formació de l’espai en concret, tenint en compte els canvis en la meteorologia i els usos que se li han anat donant al llarg dels anys. Es descobriran els diferents hàbitats que podem trobar i les espècies de flora i fauna que hi viuen. En base a un joc o dinàmica els infants i joves podran esbrinar i interpretar les diferents relacions que s’estableixen entre els elements de l’ecosistema. Desprès de dinar, es tractarà l’empremta que ha deixat l’ésser humà al Parc durant els darrers segles, degut al canvi d’usos que hi ha hagut a l’espai. En acabar es farà un resum de conceptes i una petita valoració del dia. Totes aquestes descobertes es fan a partir de l’observació directa, amb l’ajuda d’algunes dinàmiques per amenitzar les explicacions més complexes. Durant tot el recorregut, els alumnes disposaran de lupes i binocles per tal de poder observar rastres d’animals i alguns ocells que puguin aparèixer.

 

L'excursió inclou

Informació & preus

No dubteu a contactar-nos i us prepararem una cotització a mida de les nostres excursions i estades, en funció del punt de sortida i mida del grup.