keops
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider

egipte, entre déus & faraons

Objectius del Viatge

La cultura de l’Antic Egipte ha exercit una gran fascinació des de l’Antiguitat. Les seves restes monumentals ens parlen d’una magnífica civilització, que es va desenvolupar al llarg del riu Nil durant més de 3000 anys. L’objectiu d’aquest viatge és conèixer els principals indrets d’aquesta cultura.

Entrarem dins la piràmide de Queòps, l’única meravella del món antic que continua en peu. Visitarem impressionants temples que ens ajudaran a comprendre millor les creences egípcies. Ens endinsarem a les diferents necròpolis de la muntanya tebana, on es troben les impressionants tombes on van ser enterrats faraons, reines, prínceps i nobles. Tot això acompanyat de les explicacions del nostre guia i de la nostra professora acompanyant, que ens ajudaran a entendre com vivien i com pensaven els antics egipcis.

Per descomptat, hi haurà temps per gaudir de l’Egipte actual i de la seva gastronomia, sense oblidar un plàcid creuer pel riu Nil, rodejats d’un paisatge que mai se’ns esborrarà de la memòria.

Classes a càrrec d'Antiquitas

Resulta imprescindible fer un recorregut per la Història d’Egipte, per tal de conèixer els diferents períodes que la conformaren i entendre millor els jaciments que visitarem. La classe de vida quotidiana està adreçada a què coneguis com era la vida a Egipte fa més de 3.000 anys. I per últim, no podem deixar de parlar d’un dels descobriments arqueològics més importants de la Història: el de la tomba de Tutankhamon, una història que ben bé sembla una novel·la.

No pateixis, les nostres classes tenen un magnífic suport visual, les nostres explicacions són molt amenes i podràs preguntar-nos tots els dubtes que tinguis. El nostre objectiu és que quedis subjugat per aquesta ancestral cultura, de la mateixa manera que ho estem nosaltres.

Itinéraires

Dijous 06/10

ARRIBADA AL CAIRe

Arribada a l’aeroport internacional del Caire. Assistència per part del corresponsal local durant els tràmits d’entrada al país. Recollida d’equipatges i trasllat amb vehicle privat a l’hotel. Arribada i repartiment d’habitacions. Sopar lliure. Allotjament a l’hotel Cairo Pyramids.
Dijous 06/10
Divendres 07/10

EL CAIRE

Esmorzar a l’hotel. Trobada amb el guia local i sortida amb vehicle privat cap a la Necròpolis de Giza, que allotja les piràmides més famoses d’Egipte, entre les quals destaca la Gran Piràmide de Quèops, una de les Set Meravelles del Món Antic.

També visitarem el Temple de la Vall, part del complex funerari del rei Quefrè, presidit per l’Esfinx. A continuació ens dirigirem a l’esplanada, on podrem admirar una vista panoràmica de les 3 piràmides. La visita inclou les següents entrades: Piràmide de Quefrè o Micerí, Piràmide de Quèops, Temple de la Vall de Quefrè i Esfinx.

Continuarem cap a la Necròpolis de Saqqara, declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco. Hi destaquen el conjunt funerari del rei Djesert i la seva piràmide esglaonada, la primera piràmide de pedra erigida al món i a partir de la qual van evolucionar la resta de piràmides.

També visitarem alguna de les mastabes erigides a la zona (tombes dedicades als nobles). La visita inclou: el conjunt funerari del rei Djesert (amb entrada a la seva Piràmide), la Mastaba de Mereruka o la tomba dels dos germans, la Mastaba de Irukaptah, el Museu d’Imhotep, la Mastaba de Tii, la Mastaba de Kagemni, la Piràmide d’Unas (o Piràmide de Teti) i Serapeum.

Dinar a l’hotel. Sopar lliure i allotjament a l’hotel Cairo Pyramids.
Divendres 07/10
Dissabte 08/10

EL CAIRE → LUXOR

Esmorzar a l’hotel. Check-out i trasllat a l’aeroport del Caire per agafar un vol cap a Luxor. A l’arribada, els equipatges es traslladaran a l’hotel mentre nosaltres visitem el Temple de Karnak, un extraordinari complex de santuaris, quioscos, pilons i obeliscs. Karnak és el complex cultural més important de l’Antic Egipte, en el qual tots els faraons hi intentaven deixar empremta. El recinte ocupa més de 2 km2, espai que podria contenir unes 10 catedrals, mentre que la seva estructura principal, el Temple d’Amon, és l’edifici religiós més gran mai construït.

També visitarem el museu a l’aire lliure on hi ha la Capella Vermella de Hatxepsut i la Capella Blanca de Sesostris I.

Dinar a l’hotel i repartiment d’habitacions. La visita continua amb el Temple de Luxor i el Museu de Luxor. Sis colossals estàtues de Ramsès II, el faraó més longeu de la història, ens rebran a l’entrada del Temple de Luxor. També ho farà un obelisc, parella del que actualment es troba a la Place de la Concorde de Paris, intercanviat pel virrei otomà d’Egipte amb Lluís Felip I (últim rei de França) per un gran rellotge mecànic. El temple, construït majoritàriament durant les dinasties XVIII i XIX, es distingeix per la seva elegància i la delicadesa dels seus elements arquitectònics.

El Museu de Luxor és un dels més emblemàtics d’Egipte. Inaugurat l’any 1975, exhibeix una de les millors mostres d’antiguitats del país, una col·lecció de peces de valor incalculable, magníficament exposades a les sales d’un modern edifici a la riba del Nil.

Sopar i allotjament a l’hotel Sonesta St. George.
Dissabte 08/10
Diumenge 09/10

LUXOR

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la riba occidental per visitar el poble de Deir el-Medina, on vivien els constructors de les tombes de la Vall dels Reis i de la Vall de les Reines. És un dels pocs assentaments on podem estudiar com era la vida quotidiana dels seus habitants. A la part alta del poblat hi trobarem unes petites tombes preciosament decorades, els propietaris de les quals eren els constructors de les tombes reials.

Visitarem la tomba de Sennedjem, excavada per un equip del que formava part l’egiptòleg català Eduard Toda i Güell. Podrem gaudir d’escenes increïblement ben conservades, que mostren a Sennedjem amb la seva muller fent ofrenes als déus o treballant al camp, així com escenes del Llibre dels Morts. També visitarem la tomba d’Inherkhau, capatàs durant els regnats de Ramsès III i Ramsès IV, amb diferents escenes familiars i rituals. Després anirem a la Vall dels Nobles, lloc d’enterrament d’importants personatges de l’administració egípcia, on visitarem les tombes de Nakht, Pashedu i Sennefer, tres magnífics exemples que ens ajudaran a saber com eren les “cases per a l’eternitat” dels antics egipcis.

Dinar a un restaurant local. Havent dinat ens dirigirem al Temple Funerari de la Reina Hatxepsut, una de les poquíssimes reines faraó de la llarguíssima història de l’Antic Egipte. El seu temple funerari s’alça majestuós envoltat pel faralló rocallós de Deir el-Bahari. A les seves diferents capelles ens esperen imatges tan famoses com les del viatge a Punt o la Teogàmia (mite del naixement diví). Continuarem amb el temple funerari de Ramsès III, actualment conegut com Temple de Medinet Habu, i amb el Ramesseum o temple funerari de Ramsès II.

Abans d’acabar les visites d’avui, ens aturarem a admirar les restes més visibles del temple funerari de Amenhotep II, els Colossos de Mèmnon, dues gegantesques estàtues bessones de pedra.

1a Classe: Història I: Dels inicis de l'Estat egipci al Regne Nou.

Resta de la tarda lliure. Sopar i allotjament a l’hotel Sonesta St. George.
Diumenge 09/10
Dilluns 10/10

LUXOR

Esmorzar a l’hotel i check-out. Trasllat dels equipatges al creuer.

Sortida amb vehicle privat i acompanyats d’un guia local de parla hispana, per visitar la Necròpolis de Tebes, un dels símbols més importants d’aquesta civilització mil·lenària. Hi trobarem un veritable tresor arqueològic el qual constitueix una de les principals meravelles d’Egipte, la Vall dels Reis, que allotja les tombes dels faraons més famosos (en visitarem 3, més la tomba de Seti I). Continuació cap a la Vall de les Reines, on també visitarem 3 tombes, més la tomba de Nefertari. L’any 1904, l’arqueòleg Ernesto Schiaparelli va descobrir l’esplèndida tomba de la Gran Esposa Reial preferida de Ramsès II a la Vall de les Reines. Les seves belles pintures mostraven les diferents etapes del viatge de la sobirana al regne d’Osiris.

Trasllat al creuer i dinar a bord.

2a Classe: Història II: Del Regne Nou a la decadència de l'Imperi.

Tarda lliure. Sopar i allotjament a bord del creuer.
Dilluns 10/10
Dimarts 11/10

LUXOR → ESNA → EDFU

Esmorzar a bord del creuer. Durant el matí tornarem a la Vall dels Reis per visitar la Tomba de Tutankhamon i la casa del seu descobridor, Howard Carter. També visitarem la tomba de Ramsès VI, inclosa al Luxor Pass Premium. Retorn al vaixell per dinar.

3a Classe: El descobriment de la tomba de Tutankhamon.

Navegació cap a Esna. Des de coberta podrem gaudir de l’espectacle del creuament de la resclosa, tota una experiència.

Sopar a bord mentre naveguem cap a Edfú.
Dimarts 11/10
Dimecres 12/10

EDFÚ → KOM OMBO → ASSUAN

Esmorzar a bord. Sortida amb calessa cap al Temple del déu Horus a Edfú. Aquest santuari és el temple egipci millor conservat, després d’haver estat ocult sota la sorra durant diversos segles, fins que l’arqueòleg francès August Mariette el va descobrir a mitjans del segle XIX. Retorn al vaixell i navegació cap a Kom Ombo.

4a Classe: Vida quotidiana dels antics egipcis.

Dinar a bord. Arribada a Kom Ombo, on visitarem el temple homònim, un temple doble dedicat a Haroeris (el déu falcó) i a Sobek (el déu cocodril). Podrem fer una breu visita a una excepcional exposició de cocodrils momificats en perfecte estat de conservació.

Retorn a la motonau per continuar la navegació cap a Assuan. Sopar i nit a bord.
Dimecres 12/10
Dijous 13/10

ASSUAN

Esmorzar a bord. Sortida amb vehicle privat cap a l’embarcador, on pujarem a una barca que ens portarà fins a la petita illa d’Agilkia, on s’erigeix el Temple de Philae, consagrat a la deessa Isis. Aquest temple no està situat a la seva ubicació original. Igual que els temples d’Abu Simbel, després de la construcció de la presa d’Assuan l’any 1970, el temple d’Isis hauria quedat submergit si no s’hagués traslladat pedra a pedra des de l’illa de Philae fins on és ara mateix, a l’illa Agilkia. Visitarem les diferents construccions que formen aquest recinte templari, com el Temple d’Isis, el Temple de Hathor, la Casa del Naixement (Mammisi) i el Quiosc de Trajà.

Dinar a bord. Havent dinat, ens relaxarem amb un deliciós passeig amb faluca (típic veler egipci), durant el qual gaudirem de la vista del jardí botànic, l’illa Elefantina i el mausoleu del cap dels ismaelites, l’Aga Khan. Acabarem fent una copa a la terrassa de l’hotel Sofitel Old Cataract, amb magnífiques vistes al Nil.

Retorn al vaixell. Sopar especial i allotjament a bord.
Dijous 13/10
Divendres 14/10

ASSUAN → ABU SIMBEL → EL CAIRE

Esmorzar a bord i desembarcament. Sortida cap a Abu Simbel amb autocar (3h). Els seus temples van estar a punt de desaparèixer durant la construcció de la Presa d’Assuan, però gràcies a una crida mundial de la Unesco es van poder rescatar, traslladant-los peça a peça cap al seu emplaçament actual (200 metres enrere i 60 metres més amunt del seu lloc original).

Hi destaca el Temple de Ramsès II, amb una façana principal que compta amb 4 estàtues del faraó de 20 metres d’alçada. Al seu interior ens hi esperen una extensa galeria profusament decorada amb escenes del regnat de Ramsès II, així com diverses sales per honorar als déus. Al fons, el sancta sanctorum on apareix el faraó en companyia dels déus Amon, Re-Harakhty i Ptah. A Abu Simbel també hi visitarem el temple dedicat a Nefertari, Gran Esposa Reial de Ramsès II; més petit que el del seu marit, però ple d’encant, ens mostra la importància d’aquesta reina.

Dinar a l’hotel Seti I d’Abu Simbel i retorn a Assuan. Trasllat a l’aeroport per agafar un vol cap al Caire.

Arribada, sopar lliure i allotjament a l’hotel Conrad.
Divendres 14/10
Dissabte 15/10

EL CAIRE

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a fer una excursió per la ciutat. La visita comença al Museu d’Antiguitats Egípcies, on destaca el tresor de Tutankhamon, entre nombroses col·leccions d’objectes de les diferents èpoques de l’era faraònica, amb un valor cultural incalculable. Hi podreu conèixer amb un gran luxe de detalls, les diferents etapes de l’antiga civilització egípcia.

Dinar al restaurant libanès Abdel Wahed. Havent dinat, ens dirigirem al Barri Copte, zona caracteritzada per ser un gresol de religions, on han conviscut cristians, jueus i musulmans. Entre els seus monuments destaquen l’església Penjant, construïda sobre la Fortalesa de Babilònia; l’església de Sant Sergi, on es creu que la Sagrada Família es va allotjar quan va fugir d’Herodes; la sinagoga de Ben Ezra, una de les més antigues del país, que data del segle VII.

Després visitarem la Ciutadella de Saladí, una fortalesa on sobresurt l’imponent mesquita de Muhammad Alí, a banda de diversos museus i jardins amagats entre els seus murs. Per acabar, ens dirigirem al Caire fatimita, zona declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Fundada al segle X com a recinte reial pels califes fatimites, és plena de mesquites i altres construccions islàmiques de gran importància històrica. També podrem passejar pel pintoresc basar de Khan el-Khalili, una antiga zona comercial del segle XIV on podreu adquirir tot tipus de records, tot practicant el tradicional regateig.

Retorn a l’hotel. Sopar de comiat al restaurant Abu Sid, amb trasllats inclosos. Allotjament a l’hotel Conrad.
Dissabte 15/10
Diumenge 16/10

VOL DE TORNADA

Esmorzar a l’hotel. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport del Caire per agafar el vol de tornada a Barcelona.
Diumenge 16/10

Preu per persona, grup de 20+ per persones:

2.600 €

Preu per persona, grup de 15+ persones:

2.700 €

Preu per persona, grup de 10+ persones:

2.900 €

Suplement habitació individual:

375 €

El preu inclou:

Mapa de ruta

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

CAP D'ANY AL MARROC
Del 28 de desembre al 5 de gener del 2023
1.800 euros + vols
+ INFOS
ESCAPADA A ROMA
Del 5 al 9 de novembre del 2022
1.450 euros
+ INFOS
GRAN VIATGE A NOVA ZELANDA & SYDNEY
Del 7 al 27 de febrer del 2023
9.650 euros
+ INFOS
EGIPTE, ENTRE DÉUS & FARAONS
Del 6 al 16 d'octubre del 2022
des de 2.600 euros
+ INFOS
ANDALUSIA, SEVILLA
Del 22 al 28 d'octubre
1.350 euros
+ INFOS
Précédent
Suivant
NOVA YORK
Del 2 al 9 de desembre del 2022
des de 2.550 euros
+ INFOS
FLORÈNCIA & TOSCANA
Del 31 d'octubre al 5 de novembre del 2022
1.450 euros
+ INFOS
SUÏSSA
Del 9 al 16 d'octubre del 2022
1.795 euros
+ INFOS
GRAN VIATGE A L'ARGENTINA
Del 8 al 23 de novembre del 2022
6.450 euros
+ INFOS
PARIS
Del 28 de novembre al 2 de desembre del 2022
995 euros
+ INFOS
Précédent
Suivant