polonia-varsovia
polonia-cracovia
polonia-auschwitz
polonia-cracovia2
polonia-zakopane
polonia-malbork
polonia-gdansk
polonia-torun
polonia-wawel
polonia-breslau

POLÒNIA AL COMPLET

Circuit que cobreix gran part de la diversitat polonesa. Des de la costa del Bàltic al nord a les impressionants muntanyes Tatra al sud, amb llacs, boscos dispersos a la regió de Masúria, passant pel més destacat de l’arquitectura de Polònia.

Alguns dels moments destacats del viatge seran les 23 pintures de Canaletto i les 6 grans obres de Bacciarelli al Castell Reial de Varsòvia, admirar el paisatge de les muntanyes Tatra des del Mt. Gubalowka a Zakopane, explorar la ciutat de Breslau, visitar la ciutat medieval de Torun o participar d’un pícnic a l’aire lliure amb entreteniment folklòric a Gietrzwald, a la regió dels llacs de Masúria.

Itinerari

DIA 1

ARRIBADA A VARSÒVIA

Arribada a Varsòvia i trobada amb el guia local i la resta del grup al lobby de l’hotel a les 18.00h. Visita panoràmica a través de renovada Ruta Reial, amb els seus monuments històrics i residències. Aturada a la Plaça del Castell i petita passejada pel barri vell.

Sopar de benvinguda a un restaurant, amb plats típics polonesos i el famós vodka local, anomenat Zubrowka. Retorn a l’hotel i allotjament a un hotel 4*.
DIA 1
DIA 2

VARSÒVIA

Esmorzar a l’hotel. Introducció al més destacat de la ciutat durant el matí. Visita del barri vell (reconstruït després de la Segona Guerra Mundial), amb l’impressionant Castell Reial. Admirarem algunes de les seves 300 sales, com la Sala Canaletto i les seves 23 obres d’art, la Sala del Tro, la magnífica Sala dels Cavallers amb 6 grans obres de Marcello Bacciarelli, la Sala de Marbre amb els retrats de 22 reis polonesos, i la més impressionant del castell, la Sala de Ball. El tour continua amb el trasllat a la zona de l’antic gueto de Varsòvia. En ruta veurem l’edifici de l’Òpera Nacional i l’Ajuntament.

Dinar a un restaurant local. Durant el tour d’avui també tindrem l’oportunitat de visitar la fàbrica de xocolata Wedel per tastar una deliciosa xocolata calenta a la Wedel Old Fashioned Shop.

Al vespre gaudirem d’un viatge musical a través de les composicions més famoses del gran compositor Frederic Chopin, amb un recital de piano. Allotjament a l’hotel.
DIA 2
DIA 3

VARSÒVIA → CZESTOCHOWA → AUSCHWITZ → CRACÒVIA

Esmorzar a l’hotel. Avui deixarem Varsòvia per anar fins a Cracòvia, una de les ciutats més boniques del país. Aturada en ruta a Czestochowa, per visitar el monestir de Jasna Gora i la Verge Negra, la icona més venerada de Polònia.

Dinar a un restaurant local. Reprendrem la ruta per aturar-nos a Auschwitz, l’infame camp de concentració nazi durant l’Holocaust. Continuació fins a Cracòvia. Allotjament a un hotel 4*.
DIA 3
DIA 4

CRACÒVIA

Esmorzar a l’hotel. El tour matinal inclourà Wawel, el Castell Reial, llar de 3 dinasties de monarques polonesos. Les seves exquisides sales i cambres són plenes d’art de valor incalculable, mobles antics i antiguitats. La col·lecció de tapissos monumentals del segle XVI és inigualable. També visitarem la Catedral Wawel, lloc de culte de St. Stanislaw i Sta. Jadwiga, reina de Polònia. Les seves 18 capelles són autèntics obres mestres de l’arquitectura. La seva campana gegant, anomenada Zygmunt, data de l’any 1.520 i és una de les més grans del món. En aquesta Catedral eren coronats i enterrats els reis polonesos.

Tot seguit caminarem cap al barri vell i la seva restaurada Plaça Major, amb magnífiques cases i palaus. Aturada a la Basílica de Santa Maria per veure el magnífic altar de fusta de Wit Stwosz. Al mig de la plaça hi trobarem el Sukiennice (o Mercat de la Tela), construït abans del 1.349 però renovat durant el segle XVI.

Acabat el tour tindrem un petit descans per fer un cafè i menjar pastís a una famosa cafeteria local. Tarda lliure. Sopar a un restaurant del barri vell i allotjament a l’hotel.
DIA 4
DIA 5

CRACÒVIA → ZAKOPANE

Esmorzar a l’hotel i temps lliure. Visita del Museu Czartoryski, amb la millor col·lecció d’art de Polònia i una de les més valuoses d’Europa. Peces destacades són “La dama amb un ermini” de Leonardo da Vinci i “Paisatge amb el bon samarità” de Rembrandt, entre moltes altres obres mestres no només de la pintura, sinó també de l’escultura, artesanies, arts aplicades, etc.

Dinar i sortida cap a Zakopane, situada al peu de les muntanyes Tatra, a la vall creada entre Gubalowka i Giewont. És un dels destins de vacances més populars i un dels indrets més bonics de Polònia. Antigament era un petit poble de muntanya, que es va posar de moda entre artistes com a retir, a principis del segle XX. Allotjament a un hotel 4*.
DIA 5
DIA 6

ZAKOPANE

Esmorzar a l’hotel. Visita de Zakopane durant el matí. L’arquitectura basada en la fusta s’integra perfectament amb l’entorn natural i ha estat copiada a altres parts del país, sent coneguda com Estil Zakopianski. Visita de la Capella Jaszczurowka, un gran exemple d’aquesta arquitectura, i del Santuari de Nostra Senyora de Fàtima a Krzeptowki, construïda pels habitants de Zakopane en agraïment a la verge per haver salvat al Papa durant un atemptat contra la seva vida. Admirarem les espectaculars vistes de les muntanyes Tatra des del cim del Mt. Gubalowka i tindrem temps per tafanejar i comprar records i artesanies de les botigues locals.

Dinar i temps lliure durant la tarda. Sopar a una taverna tradicional, amb espectacle folklòric. Allotjament a l’hotel.
DIA 6
DIA 7

ZAKOPANE → WADOWICE → BRESLAU

Havent esmorzat sortirem cap a l’oest del país, cap a la ciutat històrica de Breslau. Coneguda com la Venècia del Nord, és una de les ciutats més antigues de Polònia, capital de la baixa Silèsia. Hi destaca l’edifici històric de l’ajuntament, situat a la Plaça del Mercat i reconegut com una joia de l’arquitectura urbana gòtic-renaixentista de Polònia.

Atura en ruta a Wadowice, ciutat de naixement del papa Joan Pau II, per visitar la casa on va néixer i créixer; i la Basílica de Wadowice, on va ser batejat i seu del seu primer pelegrinatge a Polònia, l’any 1.979.

Dinar a un restaurant local i sortida cap a Breslau. Allotjament a un hotel 4*.
DIA 7
DIA 8

BRESLAU → POZNAN

Esmorzar a l’hotel. Visita de Breslau, incloent el Panorama de Raclawice, una pintura panoràmica monumental que s’observa des d’un balcó. L’obra representa la batalla de Reclawice de 1.794, entre revoltats polonesos i tropes russes.

Sortida cap a Poznan. Sopar i allotjament a un hotel 4*.
DIA 8
DIA 9

POZNAN → TORUN

Esmorzar a l’hotel i breu visita panoràmica del centre històric de Poznan, destacant el seu famós ajuntament renaixentista, que avui allotja el Museu Històric.

Dinar a un restaurant local i sortida cap a Torun. Allotjament a un hotel 3*.
DIA 9
DIA 10

TORUN → GDANSK

Esmorzar a l’hotel i visita de Torun, ciutat on va néixer Nicolau Copèrnic i considerada una de les ciutats històriques de Polònia. El seu barri vell fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO gràcies al seu impressionant ajuntament del segle XIII, genials esglésies i carrers històrics, que preserven l’antiga glòria de Torun.

Dinar a un restaurant local a Torun. Havent dinat, sortida cap a Gdansk. Arribada i petita passejada pel barri vell. Allotjament a un hotel 3*.
DIA 10
DIA 11

GDYNIA, SOPOT & OLIWA

Esmorzar a l’hotel. Avui recorrerem Gdansk a fons. Començarem a la Porta d’Upland, un fragment de les antigues fortificacions de la ciutat i una de les seves principals entrades. Darrera seu, passarem per un edifici d’obra vista format per la Torre Presó i la Casa de Tortura, relíquies de les muralles gòtiques del segle XV. El Pont Daurat, situat al costat de la Torre Presó, dona pas al Mercat Llarg, un carrer magnífic amb grans mansions decorades amb façanes renaixentistes i barroques, on vivien els burgesos més rics de la ciutat. Tot seguit arribarem a la Plaça Major i la Cort d’Artur, reconeguda com la cort més bonica que acollia reunions de la Lliga Hanseàtica. Just darrera, trobarem la torre de la Basílica de Santa Maria, part de l’església gòtica d’obra vista més gran i preuada de Gdansk. Acabant el tour, passarem pel carrer Mariacka, amb les seves cases adossades i elegants botigues.

Sortida cap a Gdynia, on visitarem la Catedral d’Oliwa i el seu famós i únic òrgan, i gaudirem d’un concert.

Dinar a un restaurant local. Continuació cap a Sopot, un famós ressort coster molt de moda, on podrem veure el moll de fusta més llarg i antic d’Europa. Vespre lliure i allotjament a l’hotel.
DIA 11
DIA 12

GDANSK → MALBORK → OLSZTYN

Esmorzar a l’hotel. La primera visita d’avui serà el Castell dels Cavallers Teutònics de Malbork, l’edifici de maons més gran d’Europa i una de les grans atraccions turístiques de Polònia.

Dinar a un restaurant local. Havent dinat sortida cap a Olsztyn, ciutat situada a una regió de llacs i boscos. El més atractiu de la ciutat és el barri vell, rodejat de muralles fortificades.

Al vespre gaudirem d’un pícnic a l’aire lliure amb entreteniment folklòric a Gietrzwald. Allotjament a un hotel 3*.
DIA 12
DIA 13

OLSZTYN → OLSZTYNEK → LOWICZ → VARSÒVIA

Esmorzar a l’hotel. Visita d’Olsztyn, incloent el Parc Etnogràfic d’Olsztynek, on trobarem el Museu d’Arquitectura Popular, un dels museus a l’aire lliure més antics d’Europa. Aquest museu conté molts exemples interessants d’arquitectura popular, com cases, graners, molins de vent i altres edificis tradicionals. Algunes de les atraccions del Parc Etnogràfic són l’interior de cases antigues, l’església evangèlica, una ferreria, una parada de ceràmica, un molí de vent holandès i exposicions temporals amb artesanies i art de la regió.

Havent dinat, sortida cap a Varsòvia, amb aturada a Lowicz, típica ciutat de Masòvia, famosa pel seu art folklòric: acolorits vestits i bonics retalls de paper.

Sopar casolà amb una família local, a una encantadora cabana situada als peus de l’antic Castell de Lowicz. Benvinguda tradicional polonesa amb pa i sal. Tindrem temps per parlar amb aquesta encantadora parella sobre el seu dia a dia i de fer les postres al seu bonic jardí. Havent sopat, continuació cap a Varsòvia i allotjament a un hotel 4*.
DIA 13
DIA 14

FINAL DEL VIATGE

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport de Varsòvia per agafar el vol de tornada.
DIA 14

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

Terres de Suècia i Dinamarca

Fantàstic circuit de 7 dies recorrent ciutats, boscos, llacs i castells de Suècia i Dinamarca. Nits a Estocolm, Karlstad, Göteborg i Copenhaguen.

La màgia de Polònia

Circuit de 7 dies visitant el més imprescindible de Polònia. 2 nits a Varsòvia, 1 nit a Zakopane i 3 nits a Cracòvia en hotels de 4*.

portada costa amalfitana & sicilia

Costa Amalfitana & Sicília

Viatge de 9 dies en grup o cotxe de lloguer per la Costa Amalfitana i Sicília. Excursions des de Sorrento i Palermo.