baja7
baja1
baja2
baja3
baja4
baja5
baja6
baja8

EXPEDICIÓ AMB CAIAC A LA BAJA CALIFÒRNIA

Un any més tornem a la Baja Califòrnia amb els nostres amics de SK Kayak per fer aquest fantàstic viatge, que comptarà amb Pau Calero i Laia Bedós com a guies acompanyants i un màxim de 8 participants.

Farem base a La Paz, una ciutat tranquila i bonica, banyada pel Mar de Cortés. Només arribar gaudirem d’un fantàstis ‘Safarito’, nadant i bussejant entre taurons balena i lleons marins. Ens prepararem per 4 dies de road trip recorrent el sud de la península de la Baja Califòrnia i passarem la primera nit a una fantàstica Posada, situada molt a prop del Malecón.

El primer dia de road trip ens portarà a ciutats històriques com El Triumfo i al Parque Nacional de Cabo Pulmo, on ens allotjarem a unes cabanyes i gaudirem de la fauna marina. Durant el segon dia descobrirem la Sierra de la Laguna, una reserva de la biosfera i que ens oferirà un contrast verd amb la resta del paisatge. El tercer dia de road trip gaudirem d’un taller de cuina regional i recorrerem la costa sud, fins acampar a una platja des de la que podrem veure passar les balenes, una de les millors experiències del viatge. Durant el quart i últim dia de road trip visitarem Todos Santos i l’Hotel Califòrnia, recorrerem carreteres que ens teleportaran al Far West i tornarem a La Paz per allotjar-nos a la Posada.

Aquests primers dies hauran set espectaculars, però el millor ve ara. 5 dies d’expedició amb caiac recorrent l’illa del Espíritu Santo, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO l’any 1995. Formada realment per dues illes unides per un estret canal, amb una superfície total de 96.258 km2 i amb nombrosa vida marina com  taurons-balena, mantes, tortugues, dofins i fins i tot balenes. També té una nombrosa colònia de lleons marins a Los Islotes, la part septentrional de l’illa. Durant aquests 5 dies d’expedició comptarem amb una barca de suport i un guia local, acamparem a platges de somni i viurem una de les millors experiències de la nostra vida. 

De retorn a la Paz, per allotjar-nos les dues darreres nits a la Posada, farem una excursió a López Mateos per fer un tour amb ‘panga’ a la Bahía Magdalena, on podrem observar balenes de ben a prop.

Aquest no és un viatge qualsevol ni el pot fer tothom. T’hi atreveixes?

Itinerari

Dissabte 12 de febrer

BARCELONA → PARIS → MÈXICO DF → LA PAZ

Trasllat amb furgoneta des de Llançà, Figueres i Girona a l'Aeroport de Barcelona. Sortida del vol a les 18.00h. Escales a Paris i Mèxico DF. Nit a bord.
Dissabte 12 de febrer
Diumenge 13 de febrer

ARRIBADA A LA PAZ

Arribada a l'aeroport de La Paz a les 08.51h. Recollida a l’aeroport per part de la xofer i guia local que ens acompanyarà els propers dies. Trasllat a la Paz.

Tot seguit, ens posarem els neoprens i anirem amb una ‘panga’ a fer un ‘safarito’: ruta de 3 hores per fer snòrkel amb els lleons marins i els taurons balenes que habiten aquestes aigües costaneres. Els taurons-balena són els peixos més grans del món que s’alimenten de plàncton. Tindrem la oportunitat de nadar ben a prop d’ells.

Dinar. Durant la tarda passejarem per la bonica ciutat de La Paz. Visitarem el Malecón i el centre de la ciutat. Sopar a un restaurant local amb menjar tradicional. Allotjament a la Posada.
Diumenge 13 de febrer
Dilluns 14 de febrer

ROAD TRIP: PARQUE NACIONAL DE CABO PULMO

Esmorzar a la posada i check-out. Inici de la ruta amb cotxe. Ens mourem amb una còmode furgoneta amb capacitat per 9 places i la simpàtica xofer-guia local, que ens oferirà amenes explicacions sobre fauna, flora o història, a més d'anècdotes de la zona.

Avui ens dirigirem a la costa Est de la Península, per contemplar el famós Mar de Cortés. Arribarem al Parque Nacional de Cabo Pulmo, conegut mundialment pel submarinisme i l’snorkel, gràcies a la barrera de coral viu més gran de Nord Amèrica, amb més de 226 espècies d’animals marins, destacant tortugues, mantes o taurons martell.

La primera aturada del dia serà per visitar la ciutat històrica minera de El Triumfo. Continuació fins arribar a San Bartolo per dinar. Arribada a Cabo Pulmo i temps lliure a la platja del Arbolito o a Los Frailes. Allotjament a unes cabanyes al Parc Nacional.
Dilluns 14 de febrer
Dimarts 15 de febrer

ROAD TRIP: SIERRA DE LA LAGUNA

Opcional (no inclòs): Submarinisme (es requereix titulació), espectacular snorkel sobre el fons coralí o temps lliure per nadar i descansar.

Circularem per desèrtiques carreteres interiors fins arribar a la Sierra de la Laguna, reserva de la biosfera, la zona més verda i amb més biodiversitat de la Baja California, un contrast de paisatge molt significatiu.

A la tarda seguirem la ruta per la Sierra, a través de pistes forestals (possibilitat de veure l’au ‘correcamins’) fins a la zona de Santa Rita, on podem banyar-nos a unes termes d’aigua calenta. Sopar i acampada a la zona de Sol de Mayo.
Dimarts 15 de febrer
Dimecres 16 de febrer

ROAD TRIP: CAÑÓN DE LA ZORRA & COSTA DEL PACÍFIC

Començarem el dia visitant el Cañón de la Zorra. Caminarem entre la vegetació fins arribar al canyó i baixarem uns quants metres entre les seves pedres, fins arribar a una llacuna alimentada per la cascada Sol de Mayo, rodejada de palmeres.

A continuació visitarem el Rancho El Refugio, on dinarem (inclòs), visitarem unes gorges, recorrerem un sender on podrem observar aus i participarem a un taller de cuina regional.

Tot seguit ens dirigirem l’extrem sud de la Península fins arribar a l’Oceà Pacífic, per canviar de rumb cap al nord fins arribar a Elías Calles, a una palapa on podrem cuinar i acampar. Gaudirem d’aquesta zona de platges llargues i solitàries, on contemplarem com les fortes onades trenquen amb la sorra mentre ens embadalim amb la meravellosa posta de Sol sobre el mar. Amb una mica de sort, es poden veure balenes de gep des de la mateixa platja.
Dimecres 16 de febrer
Dijous 17 de febrer

ROAD TRIP: TODOS SANTOS & TORNADA A LA PAZ

Opcional (no inclòs): Possibilitat de llogar una taula i fer una classe d'iniciació al surf, o si no hi ha onades, de nedar una estona en aigües obertes del Pacífic o caminar per aquesta l’espectacular platja de Los Cerritos.

Tot seguit, visitarem el famós poble de Todos Santos, un poble considerat màgic i amb molt d’encant. Allà hi visitarem el singular Hotel California, on la llegenda diu que el 1976 el grup The Eagles hi composà el seu hit musical més famós mundialment de la seva discografia. És un poble amb moltes parades de souvenirs i galeries.

Dinar a un restaurant local. Havent dinat conduirem per una carretera plena de cactus al més pur estil “Far West” fins retornar a la ciutat de La Paz.

Durant la tarda ens aprovisionarem i escollirem els nostres caiacs per comprovar que ens vagin bé. Tot seguit prepararem les bosses estanques i l’equipatge que ens endurem a l’illa els propers dies. Allotjament a la Posada Luna Sol.
Dijous 17 de febrer
Divendres 18 de febrer

LA PAZ → ILLA DEL ESPÍRITU SANTO I

Esmorzar bufet de la Posada. Trasllat a bord d'una ‘panga’ al Parc Nacional de l’Illa del Espíritu Santo. És un trajecte de 60 minuts, amb la possibilitat de veure fauna pel camí.

L’embarcació ens deixarà a la platja Dispensa, una cala idíl·lica d’aigües cristallines on estibarem els nostres caiacs. La primera etapa seran uns fàcils 10kms entre penya-segats de poca alçada, roques vermelles i aigües molt transparents. Visitarem diversos illots amb aus nidificants i dinarem a una cala espectacular, composta de restes de corall blanc brillant transportats per les onades. És un lloc ideal per fer snorkel amb peixos tropicals i fons de colors. Acabarem l’etapa palejant per una badia on s’hi acostuma a veure tortugues marines traient el cap per respirar.

Nit d’acampada lliure a El Gallo, mentre gaudim de la posta de Sol sobre el mar.
Divendres 18 de febrer
Dissabte 19 de febrer

ILLA DEL ESPÍRITU SANTO II

Desmuntarem el campament ben d’hora i sortirem palejant direcció Nord. L’etapa d’avui consta de 17 kms aproximadament, navegant per cales amagades, illes i illots. Visitarem un manglar ple d’aus marines i rapinyaires.

Aturada per dinar a El Candelero, una gran cala de sorra blanca i aigües turqueses, un autèntic paradís. Durant la tarda seguirem la ruta, dirigint-nos cap a l’estret canal que separa les dos illes de Espíritu Santo.

Muntarem un campament estable a la Playa de la Partida, que també aprofitarem l’endemà, i gaudirem de les espectaculars vistes a Est i Oest. Nit d’acampada lliure a La Partida, mentre gaudim de la posta de Sol sobre el mar.
Dissabte 19 de febrer
Diumenge 20 de febrer

ILLA DEL ESPIRITU SANTO III

L’etapa d’avui és la més llarga de totes. Palejarem vora 22 kms per circumnavegar la Isla de la Partida, pel que passarem dues nits al mateix campament. Si les condicions ens són favorables, començarem a navegar ben d’hora per la costa Nord-Est de l’illa, la zona amb els penya-segats més alts i aigües obertes al Mar de Cortés.

A mig matí arribarem a la idíl·lica cala El Embudo, una petita platja d’aigües turqueses amagada entre penya-segats, on deixarem els caiacs i una panga ens recollirà per arribar a la Reserva Integral de Los Islotes, l’extrem Nord del Parque Natural del Espíritu Santo, on gaudirem d’un increïble snorkel amb les desenes de simpàtics lleons marins que habiten aquest indret. Les cries acostumen a ser molt juganeres i és fàcil interaccionar amb elles, mentre que els adults van més al seu aire.

Retorn a la platja de El Embudo on dinarem i descansarem. Continuarem la ruta resseguint les parets i explorant la bonica Costa Oest de l’illa, i passarem per un arc de pedra. Possibilitat d’albirar mantes saltant. Amb les últimes llums del dia tornarem al mateix campament de la nit anterior, a la Playa de la Partida.
Diumenge 20 de febrer
Dilluns 21 de febrer

ILLA DEL ESPIRITU SANTO IV

Durant aquesta etapa palejarem per la costa Est de l’illa, fent així una circumnavegació en forma de 8 a les dues illes. Aquest tram de costa destaca per allotjar grans muntanyes de diferents tonalitats i textures precipitant-se sobre el mar, i també, per algunes grans cavitats que visitarem si l’estat de la mar ens ho permet.

El destí final, després d’uns 17 kms palejats serà la llarga Playa de la Bonanza, la platja de sorra més llarga del Parc Natural, per la qual podrem passejar i descobrir molts dels tresors que el mar hi ha portat. Nit d’acampada lliure a la Bonanza.
Dilluns 21 de febrer
Dimarts 22 de febrer

FINAL DE L'EXPEDICIÓ AMB CAIAC

Desmuntarem el campament ben d’hora per tal de poder veure la sortida del Sol sobre el mar i aprofitar bé el dia.

Avui farem una etapa fàcil de 10 kms per acabar de circumnavegar aquest arxipèlag. Passarem per l’extrem Sud de l’illa, una zona amb possibilitat d’albirament de grans cetacis, gràcies al passadís natural que es forma entre l’Illa del Espíritu Santo i la Baja Califòrnia continental. Tornarem a la Playa de Dispensa, on vam començar la ruta amb caiac. Cap al migdia, una ‘panga’ ens recollirà per retornar-nos a La Paz. Descansarem i ens dutxarem a la Pensión Luna y Sol.

Al vespre soparem A un bon restaurant local. Allotjament a la pensió Luna Sol.
Dimarts 22 de febrer
Dimecres 23 de febrer

BALENES A BAHÍA MAGDALENA

Esmorzar bufet a la Posada i sortida amb furgoneta durant tot el dia. Ens dirigirem fins a López Mateos, a unes 3h i mitja de La Paz, circulant per carreteres asfaltades. Arribada al migdia. Sortida amb ‘panga’ per un ‘whale-watching’ on podrem albirar les grans balenes grises de ben a prop.

Cada any, a les aigües de Bahía Magdalena s’hi concentren moltes balenes grises per donar llum i alimentar les seves cries, després d’una llarga migració des d’Alaska. Navegarem ben a prop d’elles i les observarem amb detall, en una experiència que es pot viure a molts pocs llocs del món.

Dinar a López Mateos i tot seguit, passejada per aquesta vila d’ambient mariner per veure els múltiples nius d’àguila pescadora que fàcilment s’hi observen. Durant la tarda tornarem a La Paz, repetint el mateix trajecte de l’anada.

Al vespre anirem a sopar i celebrar l’última nit a la Baja California. Allotjament a la Posada Luna Sol.
Dimecres 23 de febrer
Dijous 24 de febrer

LA PAZ → MÉXICO DF → MADRID → BARCELONA

Esmorzar a la Posada. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada, amb sortida a les 09.38h i escales a México DF i Madrid. Nit a bord.
Dijous 24 de febrer
Divendres 25 de febrer

ARRIBADA A BARCELONA

Arribada a Barcelona a les 16.35h Recollida d’equipatges i trasllat als diferents punts d’origen.
Divendres 25 de febrer

Preu per persona, grup de 6 o 7 persones:

3.250 € + vol

Preu per persona, grup 8 persones:

2.850 € + vol

El preu inclou:

El preu no inclou:

Mapa de ruta

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

BULGÀRIA
Del 18 al 27 de maig del 2023
2.350 euros
+ INFO
CASTELLS D'ESCÒCIA
Del 9 al 18 de juny del 2023
3.550 euros
+ INFO
ANDALUSIA AMB AVE
Del 18 al 24 de novembre del 2023
1.450 euros
+ INFO
GALÍCIA
Del 21 al 28 d'octubre del 2023
990 euros
+ INFO
EXTREMADURA
Del 1 al 7 de novembre del 2023
1.330 euros
+ INFO
ALSÀCIA & SELVA NEGRA
Del 8 al 14 d'octubre del 2023
1.425 euros
+ INFO
Previous
Next