Istanbul Cami
Istanbul Sophia
basar especies istanbul
istanbul bosfor
istanbul carrer
istanbul nit
istanbul
palau topkapi exterior
palau topkapi interior
tunel istanbul

ESCADA A ISTANBUL

Escapada de 4 nits en grup reduït a Istanbul, durant el Pont de la Puríssima. La ciutat del Bòsfor t’espera per mostrar-te els seus encants, dividits entre dos continents. 

Monuments mil·lenaris. Vestigis dels imperis grec, bizantí i otomà. Basars i gastronomia. Una vibrant metropoli de 15 milions d’habitants que no et pots perdre!

Itinerari

Dissabte 4 de desembre

ORIGEN → BARCELONA → ISTANBUL

Trasllat des de les nostres oficines a l’aeroport de Barcelona. Vol a Istanbul amb sortida a les 11.55h i arribada a la metròpoli turca a les 17.25h. Trasllat, sopar lliure i allotjament a l’hotel.
Dissabte 4 de desembre
Diumenge 5 de desembre

BÒSFOR & BARRI D’ORTAKÖY

Esmorzar a l’hotel. Començarem el matí amb una breu visita del basar de les espècies, una de les atraccions més animades i acolorides d’Istanbul. Tot seguit embarcarem en un inoblidable creuer pel Bòsfor, el majestuós estret que divideix Istanbul i uneix Europa i Àsia. Podrem gaudir de la meravellosa panoràmica d’ambdues ribes de l’estret cobertes per arbres, del que fou el pont més llarg del món i de la fortalesa Rumeli Hisari (construïda per Mehmet el Conqueridor durant el setge de Constantinoble). També són destacables les mansions del segle XIX de la classe alta otomana, els palaus sorgits de la fantasia dels sultans i els seus gabinets de caça.

Dinar inclòs. Havent dinat, visita de la zona del Bòsfor, la zona més bonica de la ciutat. Primer visitarem el Palau de Dolmabahce, l’antiga residència imperial de l’Imperi Otomà durant el segle XIX. Destaca pel seu esplendor barroc otomà exterior i la decoració interior, làmpades d’aranya gegant de vidre, una col·lecció de pintures d’incalculable valor i una gran sala de cerimònies, recordatori del formidable imperi. Tot seguit farem una breu visita d’Ortaköy, un petit barri a la riba del Bòsfor amb molts cafès, botigues de records i una bonica mesquita.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.
Diumenge 5 de desembre
Dilluns 6 de desembre

HAGIA SOPHIA, GRAN BASAR & PALAU TOPKAPI

Esmorzar a l’hotel. Durant el matí visitarem el districte de Sultanahmet, el cor de la ciutat, començant per la Hagia Sophia. Construïda al segle VI per l’emperador bizantí Justinià, aquesta antiga església ortodoxa, reconvertida en mesquita l’any 1453, és considerada una de les grans meravelles de l’arquitectura mundial. La seva enorme cúpula domina l’horitzó de l’antiga ciutat d’Istanbul. També és molt coneguda pels seus mosaics, entre els que destaquen alguns retrats d’emperadors i emperadrius, així com l’impressionant “La verge i el nen”.

Tot seguit visitarem la Mesquita Blava, famosa pels seus exquisits enrajolats blaus que adornen el seu interior. Construïda durant el segle XVII pel sultà Ahmet I i dissenyada per un deixeble de Sinan, el millor arquitecte otomà, és l’única mesquita imperial amb 6 minarets. Destaca especialment el seu enorme pati. A continuació visitarem l’Hipòdrom, estadi de l’època bizantina amb capacitat per 100.000 espectadors i decorat amb objectes de tots els racons de l’imperi, dels quals encara es pot observar un obelisc egipci i una escultura de bronze de tres serps entrelligades.

També visitarem el Gran Basar, antic cor comercial de la ciutat que avui compta amb uns 4.000 punts de venda plens de grans tresors com catifes, kilims, seda, joies, porcellana i articles de pell.

Dinar inclòs. Havent dinat, començarem la ruta al Palau Topkapi, la principal residència dels sultans otomans entre els segles XV i XIX. Actualment és un museu i allotja fascinants col·leccions de joies, com el Diamant Sponmaker, el tercer més gran del món. També compta amb nombrosos vestits i objectes ceràmics otomans, entre els que destaca una de les millors col·leccions de ceràmica xinesa del món. També visitarem l’Arsenal Imperial, que compta amb armament otomà de diverses èpoques. Però potser el més destacable del Palau Topkapi són els seus patis amb longeus arbres, on podreu imaginar-vos passejant i oblidant-vos de les preocupacions de l’estat i de l’imperi. Acabarem el dia visitant el fabulós Tresor Imperial i el Quiosc de Bagdad. Sopar lliure i allotjament a l’hotel.
Dilluns 6 de desembre
Dimarts 7 de desembre

CORN D’OR & CIUTAT MODERNA

Esmorzar a l’hotel. Començarem el matí visitant l’església de Sant Salvador de Chora, que destaca per les impressionants pintures que cobreixen els seus murs, narrant la vida de Crist cronològicament. Era un símbol Bizantí que donava la benvinguda a l’exterior de la ciutat. El seu entorn ha estat recuperat i constitueix un indret tranquil on passar una estona entre artesans locals i cases de fusta. Tot seguit gaudirem d’una esplèndida vista sobre el Corn d’Or des del turó que va inspirar el poeta francès Pierre Loti. Seguint les ribes del Corn d’Or passarem per Fener i Balat, antics assentaments grecs i jueus.

Dinar inclòs. Havent dinat continuarem la visita amb la plaça Taksim, centre de la ciutat moderna. Caminarem per l’avinguda Istiklal, antiga ‘Grande Rue de Péra’, entre botigues, cafès i passatges com el Hazzopoulo o el Cicek Pasaji (Passatge de les Flors), el liceu Galatasaray i l’església de Sant Antoni de Pàdua. Al final de l’avinguda, visitarem el Monestir de l’Ordre Mevlevi (Galata Mevlevihanesi) i caminarem pel carrer Yuksekkaldirim, baixant cap a la zona més moderna de la ciutat, Karaköy. Aquí visitarem la Torre de Galata, construïda en un turó del barri genovès per protegir la zona. Durant l’època otomana fou emprada com a presó i com a torre de vigilància contra incendis. Retorn a l’avinguda Istiklal amb el ‘Túnel’, el segon metro més antic del món (després del de Londres), que inicià el seu servei l’any 1875.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel.
Dimarts 7 de desembre
Dimecres 8 de desembre

ISTANBUL → BARCELONA → ORIGEN

Esmorzar a l’hotel. Matí lliure. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport d’Istanbul. Sortida del vol de tornada a les 15.25h, amb arribada a Barcelona a les 17.05h. Recollida d’equipatges i trasllat amb autocar als diferents punts d’origen.
Dimecres 8 de desembre

Preu per persona en habitació doble:

Preu per persona en habitació doble:

1.200 €

Preu per persona en habitació individual:

1.300 €

COVID-19: INFORMACIÓ IMPORTANT

Mapa de ruta