Istanbul Cami
Istanbul Sophia
basar especies istanbul
istanbul bosfor
istanbul carrer
istanbul nit
istanbul
palau topkapi exterior
palau topkapi interior
tunel istanbul

ESCAPADA A ISTANBUL

Istanbul és la ciutat més poblada de Turquia i el centre històric, cultural, financer i econòmic del país. Amb 15 milions d’habitants és una de les ciutats més poblades del món i la més poblada d’Europa.

Situada a l’estret del Bòsfor, amb un peu a Europa i un altre a l’Àsia, allotja monuments mil·lenaris que han vist passar els diferents imperis que l’han dominat des de la seva fundació com a Bizanci, l’any 667 a.C. El llegat de perses, grecs, macedonis, selèucides, romans i otomans és ben present a l’arquitectura de la ciutat i a la vida quotidiana dels seus habitants, que viuen entre muralles construïdes pels bizantins, són cridats a pregar des dels minarets de mesquites del període otomà i resideixen a moderns apartaments.

Les seves gents són amables i hospitalàries, sempre disposades a la conversa davant d’un cafè, un te turc o una cervesa Efes. Tal com diu la dita turca “Una tassa de cafè proporciona d’un a quaranta anys d’amistat”. El menjar, la beguda i el ball són algunes de les prioritats dels locals, que faran sentir-se benvingut a qui vulgui sumar-se a la festa.

Durant aquesta escapada podrem veure esglésies i obres públiques de l’Imperi Romà d’Orient; basars i mosaics centenaris; mesquites, fortaleses, yalıs i palaus dels sultans otomans; museus que han recollit valuoses peces de tots els racons dels antics imperis romà i otomà; carrers, avingudes i places dinàmiques i plenes de vida.

Itinerari

Divendres 29 d'abril

ARRIBADA A ISTANBUL

Trasllat des dels diferents punts d'origen a l'aeroport de Barcelona, amb el guia acompanyant que serà amb nosaltres durant tot el viatge. Sortida del vol a les 11.40h. Arribada a l'aeroport d'Istanbul a les 16.10h. Trasllat a l'hotel. Resta de la tarda lliure.
Divendres 29 d'abril
Dissabte 30 d'abril

OPCIONAL: BÒSFOR & BARRI D’ORTAKÖY

Començarem amb una breu visita al Basar de les Espècies, una de les atraccions més animades i acolorides de la ciutat. Tot seguit embarcarem en un inoblidable creuer pel Bòsfor, el majestuós estret que travessa Istanbul i separa Europa i l’Àsia. Podrem gaudir d’una meravellosa panoràmica d’ambdues ribes del Bòsfor cobertes d’arbres, del pont que en el seu moment fou el més llarg del món i la fortalesa Rumeli Hisari (construïda en menys de 3 mesos per Mehmet el Conqueridor mentre es preparava per la conquesta de Constantinoble). També són remarcables les mansions del segle XIX de la classe alta otomana, els palaus sorgits de la fantasia dels sultans i els seus gabinets de caça.

Dinar a un restaurant seleccionat. Havent dinat seguirem gaudint de la zona del Bòsfor, la part més bonica de la ciutat. Primer visitarem el Palau Dolmabache, residència imperial durant el segle XIX. Veurem el seu esplendor barroc otomà exterior i la decoració interior, làmpades d’aranya gegants de cristall, una col·lecció de pintures de valor incalculable i la gran sala de cerimònies, un recordatori del formidable Imperi Otomà. Tot seguit farem una breu visita d’Ortaköy, un petit barri a la riba del Bòsfor, amb molts cafès, botigues de records i una bonica mesquita.
Dissabte 30 d'abril
Diumenge 1 de maig

OPCIONAL: HAGIA SOPHIA, GRAN BASAR & PALAU TOPKAPI

El tour comença al districte de Sultanahmet, el cor de la ciutat, amb la visita de la Hagia Sophia. Construïda al segle VI per ordre de l’Emperador Romà d’Orient Justinià i dissenyada per Antemi de Tral·les, aquesta església (convertida en mesquita l’any 1453) és considerada una de les grans meravelles de l’arquitectura. La seva enorme cúpula domina l’horitzó de la ciutat antiga d’Istanbul. Són molt coneguts els seus mosaics, entre els que destaquen alguns retrats d’emperadors i emperadrius, així com l’impressionant La Verge i el Nen.

A continuació visitarem la Mesquita Blava (actualment oberta però amb renovacions en curs). El seu nom deriva de les exquisides rajoles blaves que adornen el seu interior. Construïda durant el segle XVII per encàrrec del Sultà Ahmet I i dissenyada per un deixeble de Sinan (l’arquitecte otomà més destacat), és l’única mesquita imperial amb sis minarets. Destaca especialment el seu enorme pati.

L’Hipòdrom és un estadi de l’època bizantina amb capacitat per a 100.000 espectadors i decorat amb objectes de tots els racons de l’imperi, com un obelisc egipci i una escultura de bronze amb tres serps entrellaçades. Passejarem pel Gran Basar, en el seu moment cor comercial de la ciutat, compta avui dia amb uns 4.000 punts de venda plens de grans tresors com catifes, kilims, seda, joies, porcellana i articles de pell.

Dinar a un restaurant seleccionat. Havent dinat començarem visitant el Palau Topkapi, residència dels sultans otomans entre els segles XV i XIX. Visitarem el Tresor Imperial i el Quiosc de Bagdad. Actualment el Palau Topkapi és un museu i allotja fascinants col·leccions de joies, com per exemple el diamant Spoonmaker, el tercer més gran del món. També compta amb nombrosos vestits i objectes ceràmics otomans, entre els que destaca una de les millors col·leccions de ceràmica xinesa del món, les peces de la qual deurien ser regals de dirigents estrangers. Com a curiositat, es diu que algunes de les peces ceràmiques canvien de color en presència de verí. També visitarem l’Arsenal Imperial, que compta amb armament otomà de diverses èpoques. Però potser el més destacat del Palau Topkapi són els seus patis amb arbres longeus, on podrem imaginar-nos als sultans passejant allunyat de les preocupacions de l’estat i l’imperi.
Diumenge 1 de maig
Dilluns 2 de maig

OPCIONAL: BANYA D’OR & CIUTAT MODERNA

Començarem amb l’esplèndida vista sobre la Banya d’Or que s'obté des del turó que va inspirar al poeta francès Pierre Loti. Seguint la riba de la Banya d’Or passarem per Fener i Balat, antics assentaments grecs i jueus, on es situa el Patriarcat Ortodox de Fener. Acabarem el matí creuant el pont de la Banya d’Or.

Dinar a un restaurant seleccionat. Havent dinat visitarem la plaça Taksim, considerada el centre de la ciutat moderna. Caminarem per l’avinguda Istiklal, coneguda antigament com la Grande Rue de Péra. Veurem botigues, cafès, passatges com el Passatge Hazzopoulo o el Passatge de les Flors (Cicek Pasaji), el liceu Galatasaray i l’esgésia de Sant Antoni de Pàdua. Al final de l’avinguda, baixarem pel carrer Yuksekkaldirim cap a una zona molt moderna de la ciutat, Karaköy. Aquí hi visitarem la Torre de Galata, construïda a un turó del barri genovès per protegir la zona. Durant l’època otomana fou emprada com a presó i com a torre de vigilància contra incendis. Per tornar a l’avinguda Istiklal pujarem al Tunel, el segon metro més antic del món, després del de Londres, en servei des de l’any 1875.
Dilluns 2 de maig

Preu base per persona compartint habitació doble:

980 €

Preu base per persona en habitació individual:

1.160 €

Paquet de 3 excursions + 3 dinars (reservant abans del 31/01/22):

330 €

Paquet de 3 excursions + 3 dinars (reservant a partir del 01/02/22):

400 €

El preu base inclou:

Mapa de ruta

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

NOVA YORK
De l'1 al 9 de desembre del 2023
des de 2.800 euros
+ INFO
ISRAEL
De 16 al 23 de novembre del 2023
3.150 euros
+ INFO
NOVA YORK
De 24 de novembre al 2 de desembre del 2023
des de 2.800 euros
+ INFO
MERCATS DE NADAL A BRUSSEL·LES
De 29 de novembre al 2 de desembre del 2023
1.250 euros
+ INFO
Previous slide
Next slide
ANDALUSIA AMB AVE
Del 18 al 24 de novembre del 2023
1.450 euros
+ INFO
GALÍCIA
Del 21 al 28 d'octubre del 2023
990 euros
+ INFO
EXTREMADURA
Del 1 al 7 de novembre del 2023
1.330 euros
+ INFO
CREUER COSTA TOSCANA
Del 22 al 29 d'octubre
des de 990 euros
+ INFO
Previous slide
Next slide