slider
egipte slider
slider creuer
slider creuer
slider
slider
slider
slider

SETMANA SANTA A EGIPTE AMB ANTIQUITAS

Objectius del Viatge

La cultura de l’Antic Egipte ha exercit una gran fascinació des de l’Antiguitat. Les seves restes monumentals ens parlen d’una magnífica civilització, que es va desenvolupar al llarg del riu Nil durant més de 3000 anys. L’objectiu d’aquest viatge és conèixer els principals indrets d’aquesta cultura.

Entrarem dins la piràmide de Queòps, l’única meravella del món antic que continua en peu. Visitarem impressionants temples que ens ajudaran a comprendre millor les creences egípcies. Ens endinsarem a les diferents necròpolis de la muntanya tebana, on es troben les impressionants tombes on van ser enterrats faraons, reines, prínceps i nobles. Tot això acompanyat de les explicacions del nostre guia i de la nostra professora acompanyant, que ens ajudaran a entendre com vivien i com pensaven els antics egipcis.

Per descomptat, hi haurà temps per gaudir de l’Egipte actual i de la seva gastronomia, sense oblidar un plàcid creuer pel riu Nil, rodejats d’un paisatge que mai se’ns esborrarà de la memòria.

Objectius del Viatge

Resulta imprescindible fer un recorregut per la Història d’Egipte, per tal de conèixer els diferents períodes que la conformaren i entendre millor els jaciments que visitarem. La classe de vida quotidiana està adreçada a què coneguis com era la vida a Egipte fa més de 3.000 anys. I per últim, no podem deixar de parlar d’un dels descobriments arqueològics més importants de la Història: el de la tomba de Tutankhamon, una història que ben bé sembla una novel·la.

No pateixis, les nostres classes tenen un magnífic suport visual, les nostres explicacions són molt amenes i podràs preguntar-nos tots els dubtes que tinguis. El nostre objectiu és que quedis subjugat per aquesta ancestral cultura, de la mateixa manera que ho estem nosaltres.

Itinerari

Dilluns 11 d'abril

ARRIBADA A LUXOR

Sortida del vol d’anada a les 13.15h. Arribada a l’aeroport internacional de Luxor a les 18.15h. Assistència per part del corresponsal local durant els tràmits d’entrada al país. Trasllat amb autocar, embarcament al creuer i dinar. Durant la tarda, visita als temples de Luxor i Karnak que destaquen per la seva majestuositat i arquitectura. Sopar i nit a bord del creuer.
Dilluns 11 d'abril
Dimarts 12 d'abril

LUXOR → ESNA → EFDÚ

Esmorzar a bord en pensió completa. Creuarem a l’altre banda del Nil, acompanyats per un guia local de parla hispana, per visitar la famosa Necròpolis de Tebas, un dels símbols més importants de la civilització Egípcia milenària. Ens hi espera un veritable tresor arqueològic que constitueix una de les principals meravelles d’Egipte, la Vall dels Reis, que allotja les tombes dels faraons més famosos com Tutankamóm i Ramsés IV.

Xerrada: Tutankhamon, el descobriment

La visita continuarà amb el temple funerari de Ramsès III, actualment conegut com temple de Medinet Habu, i amb una visita panoràmica del temple de la Reina Hatxepsut, una de les poques dones que va ostentar el títol de faraó en la història de l’Antic Egipte. El temple funerari s’alça majestuós rodejat pel faralló rocós de Deir el-Bahari. Posteriorment es visitaran les restes del temple d’Amenofis III, recinte que ens rebrà amb els Colossos de Mèmnon, dues gegantesques estàtues bessones de pedra que encara perduren tot i el pas dels segles.

Retorn al vaixell per dinar i sortida direcció Esna. Tarda de relax navegant pel Nil. Sopar i nit a bord mentre naveguem cap a Edfú.
Dimarts 12 d'abril
Dimecres 13 d'abril

EDFÚ → KOM OMBO → ASSUAN

Esmorzar a bord. Sortida en calessa cap al temple d’adoració del déu Horus. Aquest santuari és el temple egipci millor conservat. Va romandre ocult sota la sorra durant diversos segles, fins que l’arqueòleg francès Auguste Mariette el va descobrir a mitjans del segle XIX.

Xerrada: Egipte, Terra de faraons

Retorn a la motonau i navegació cap a Kom Ombo. Dinar a bord. Arribada a Kom Ombo. Excursió a peu al temple de Kom Ombo, dedicat al déu Haroeris (el déu falcó) i a Sobek (el déu cocodril). Tot seguit farem una breu visita a una exposició de cocodrils momificats en bon estat de conservació, que ens ajudaran a entendre millor la cultura de l’Antic Egipte.

Retorn al vaixell i navegació cap a Assuan. Sopar i nit a bord cap a Assuan
Dimecres 13 d'abril
Dijous 14 d'abril

EXCURSIÓ A ABU SIMBEL

Esmorzar pícnic i excursió amb autocar a Abu Simbel (3h). Els impressionants temples d’Abu Simbel van estar a punt de desaparèixer per culpa de la construcció de la Presa d’Assuan, però gràcies a la crida mundial de la UNESCO es van poder salvar, traslladant-los peça a peça fins al seu emplaçament actual (200 metres enrere i 60 metres més amunt del seu lloc original). Aquest trasllat ha permès que els temples perduressin fins als nostres dies. Hi destaca el temple de Ramsès II, amb una façana principal que compta amb 4 estàtues colossals de 20 metres d’alçada del faraó. Al seu interior ens hi esperen una extensa galeria profusament decorada amb escenes de Ramsès II i diverses sales per honorar als déus; al fons, el sancta sanctorum, on apareix el faraó en companyia dels déus Amon, Re-Harakhty i Ptah. A Abu Simbel també hi visitarem el temple dedicat a Nefertari, Gran Esposa Reial de Ramsès II. Més petit que el del seu espòs, però ple d’encant, ens mostrarà la importància d’aquesta reina.

Retorn a la motonau per dinar. Havent dinat, navegació en faluca i cafè al jardí de l’hotel Sofitel Old Cataract, on gaudirem de la posta de Sol. Sopar i allotjament a bord.
Dijous 14 d'abril
Divendres 15 d'abril

ASSUAN → EL CAIRE

Esmorzar a bord i desembarcament. Sortida cap a l’embarcador de l’illa de Philae, on embarcarem en una llanxa per navegar fins a la illa. Allà s’erigeix el temple en honor a la deessa Isis, construït per ordre de Ptolomeu II.

Posteriorment podrem veure el contrast entre l’antiguitat i la modernitat amb la visita a la famosa Presa d’Assuan, una gegantesca obra d’enginyeria hidràulica, construïda durant els anys seixanta amb l’ajuda de la URSS.

Retorn a la motonau per dinar. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport d’Assuan per agafar un vol amb sortida a les 20.00h i arribada al Caire a les 21.15h.
Divendres 15 d'abril
Dissabte 16 d'abril

EL CAIRE

Esmorzar a l'hotel. Trobada amb el guia local i visita de l'altiplà de Guizeh, on hi ha les tres piràmides més famoses d'Egipte, entre elles la Gran Piràmide de Keops, una de les Set Meravelles del Món Antic. També visitarem el Temple de la Vall, part del complex funerari del rei Kefrén, presidit per l'esfinx. Tot seguit ens dirigirem a l'esplanada, des d'on podrem admirar una vista panoràmica de les 3 Piràmides.

Dinar. Havent dinat descobrirem la necròpolis de Saqqara, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Destaca el conjunt funerari del rei Zoser i la seva piràmide esglaonada, la primera piràmide de pedra erigida del món i a partir de la qual van evolucionar la resta de les piràmides. A més, visitarem alguna mastaba (tombes dedicades als nobles). Tornada a l'hotel, sopar lliure i allotjament al Caire.
Dissabte 16 d'abril
Diumenge 17 d'abril

EL CAIRE

Esmorzar i trobada amb el guia local per visitar el Caire, una de les ciutats més grans de l’Àfrica. Primer visitarem el Museu de les Antiguitats Egípcies on destaca el tresor de Tutankamón. Dinar. Havent dinat visitarem el Barri Copte, una zona caracteritzada per haver allotjat habitants de diferents religions, com cristians, jueus i musulmans. Entre els seus monuments destaquen l’Església Penjant (construïda a la fortalesa de Babilònia), l’Església de Sant Sergi i la sinagoga de Ben Ezra (segle VII).Tot seguit visitarem la Ciutadella de Saladí, una fortalesa on destaca la Mesquita de Mohamed Ali, a més de diversos museus i jardins amagats entre els seus murs.

Després ens dirigirem al Caire fatimita, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta zona es va fundar al segle X com a recinte reial pels califes fatimites, per tant és plena de mesquites i d’altres construccions islàmiques de gran importància històrica. Podrem passejar pel pintoresc basar de Khan al-Khalili, un antiga zona comercial del segle XIV on poden comprar-se tot tipus de records. Retorn, sopar lliure i allotjament a l’hotel.
Diumenge 17 d'abril
Dilluns 18 d'abril

EL CAIRE → BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. A l’hora acordada, trasllat a l’aeroport del Caire per agafar el vol de tornada, amb sortida a les 14.45h i arribada a Barcelona 19.15h. Final del viatge i dels serveis.
Dilluns 18 d'abril

Preu per persona compartint habitació doble:

2.800 €

Preu per persona en habitació individual:

3.520 €

El preu inclou:

Mapa de ruta

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

GRAN VIATGE A NOVA ZELANDA & SYDNEY
Del 7 al 27 de febrer del 2023
9.650 euros
+ INFO
CAP D'ANY AL MARROC
Del 28 de desembre al 5 de gener del 2023
2.300 euros + vols
+ INFO
ANDALUSIA, SEVILLA
Del 22 al 28 d'octubre
1.350 euros
+ INFO
BULGÀRIA
Del 18 al 27 de maig del 2023
2.350 euros
+ INFO
Previous
Next
SAO MIGUEL, AÇORES
Del 21 al 28 d'abril del 2023
2.050 euros
+ INFO
SUÏSSA
Del 9 al 16 d'octubre del 2022
1.795 euros
+ INFO
PARIS
Del 28 de novembre al 2 de desembre del 2022
995 euros
+ INFO
NOVA YORK
Del 2 al 9 de desembre del 2022
des de 2.550 euros
+ INFO
Previous
Next