slider
egipte slider
slider creuer
slider creuer
slider
slider
slider
slider

SETMANA SANTA A EGIPTE AMB ANTIQUITAS

Objectius del Viatge

La cultura de l’Antic Egipte ha exercit una gran fascinació des de l’Antiguitat. Les seves restes monumentals ens parlen d’una magnífica civilització, que es va desenvolupar al llarg del riu Nil durant més de 3000 anys. L’objectiu d’aquest viatge és conèixer els principals indrets d’aquesta cultura.

Entrarem dins la piràmide de Queòps, l’única meravella del món antic que continua en peu. Visitarem impressionants temples que ens ajudaran a comprendre millor les creences egípcies. Ens endinsarem a les diferents necròpolis de la muntanya tebana, on es troben les impressionants tombes on van ser enterrats faraons, reines, prínceps i nobles. Tot això acompanyat de les explicacions del nostre guia i de la nostra professora acompanyant, que ens ajudaran a entendre com vivien i com pensaven els antics egipcis.

Per descomptat, hi haurà temps per gaudir de l’Egipte actual i de la seva gastronomia, sense oblidar un plàcid creuer pel riu Nil, rodejats d’un paisatge que mai se’ns esborrarà de la memòria.

Objectius del Viatge

Resulta imprescindible fer un recorregut per la Història d’Egipte, per tal de conèixer els diferents períodes que la conformaren i entendre millor els jaciments que visitarem. La classe de vida quotidiana està adreçada a què coneguis com era la vida a Egipte fa més de 3.000 anys. I per últim, no podem deixar de parlar d’un dels descobriments arqueològics més importants de la Història: el de la tomba de Tutankhamon, una història que ben bé sembla una novel·la.

No pateixis, les nostres classes tenen un magnífic suport visual, les nostres explicacions són molt amenes i podràs preguntar-nos tots els dubtes que tinguis. El nostre objectiu és que quedis subjugat per aquesta ancestral cultura, de la mateixa manera que ho estem nosaltres.

Itinerari

Diumenge 10 d'abril

ARRIBADA AL CAIRE

Arribada a l’aeroport internacional del Caire. Assistència per part del corresponsal local durant els tràmits d’entrada al país. Recollida d’equipatges i trasllat amb vehicle privat a l’hotel. Arribada i repartiment d’habitacions. Sopar lliure. Allotjament a l’hotel Sheraton Cairo.
Diumenge 10 d'abril
Dilluns 11 d'abril

EL CAIRE → LUXOR

Esmorzar a l’hotel. Començarem el dia visitant el Museu de les Civilitzacions i la Ciutadella de Saladí, una fortalesa on sobresurt imponent la Mesquita de Mohamed Ali, a més de diversos museus i jardins amagats entre els seus murs. Després ens dirigirem al Caire fatimita, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta zona es va fundar al segle X com a recinte reial pels califes fatimites, pel que és plena de mesquites i d’altres construccions islàmiques de gran importància històrica. Podrem passejar pel pintoresc basar de Khan al-Khalili, un antiga zona comercial del segle XIV on poden comprar-se tot tipus de records i practicar el tradicional regateig.

Trasllat a l’aeroport i dinar a l’hotel Meridien Airport. Vol amb sortida a les 17.30h i arribada a Luxor a les 18.35h. Només arribar, sortida per visitar els majestuosos temples de Luxor i Karnak, que ofereixen la possibilitat de descobrir nombroses anècdotes i històries dels faraons que van tenir un paper essencial en la seva construcció. Acabada la visita, trasllat i embarcament a la motonau Movenpick Hammes. Sopar i nit a bord a Luxor.
Dilluns 11 d'abril
Dimarts 12 d'abril

LUXOR → ESNA → EFDÚ

Esmorzar a bord. Desembarcament i sortida en vehicle privat, acompanyats per un guia local de parla hispana, cap a l’altra riba del Nil per visitar la famosa Necròpolis Tebana, un dels símbols més importants de la civilització Egípcia. Ens hi espera un veritable tresor arqueològic que constitueix una de les principals meravelles d’Egipte, la Vall dels Reis, que allotja les tombes dels faraons més famosos (on visitarem fins a 3 tombes), i la Vall de les Reines, amb visita inclosa de la tomba de la llegendària Nefertari. La visita continuarà amb el temple funerari de Ramsès II, actualment conegut com temple de Medinet Habu, i amb una visita del temple de la Reina Hatxepsut, una de les poquíssimes dones que va ostentar el títol de faraó en la llarguíssima història de l’Antic Egipte. El seu temple funerari s’alça majestuós rodejat pel faralló rocós de Deir el-Bahari; en les seves diferents capelles ens esperen imatges tan famoses com les del Viatge a Punt o la Teogàmia (mite del naixement diví). Més tard admirarem les restes del temple d’Amenofis III, recinte que ens rebrà amb els Colossos de Mèmnon, dues gegantesques estàtues bessones de pedra que encara perduren tot i el pas dels segles.

Retorn al vaixell per dinar. Berenar a bord. Des de la coberta podrem gaudir de l’espectacle del creuament de la resclosa d’Esna, tota una experiència. Sopar a bord mentre naveguem cap a Edfú.
Dimarts 12 d'abril
Dimecres 13 d'abril

EDFÚ → KOM OMBO → ASSUAN

Esmorzar a bord. Sortida en calessa cap al temple d’adoració del déu Horus. Aquest santuari és el temple egipci millor conservat. Va romandre ocult sota la sorra durant diversos segles, fins que l’arqueòleg francès Auguste Mariette el va descobrir a mitjans del segle XIX. Retorn a la motonau i navegació cap a Kom Ombo.

Dinar a bord. Arribada a Kom Ombo. Excursió a peu al temple de Kom Ombo, dedicat al déu Haroeris (el déu falcó) i a Sobek (el déu cocodril). Tot seguit farem una breu visita a una exposició de cocodrils momificats en bon estat de conservació, que ens ajudaran a entendre millor la cultura de l’Antic Egipte.

Retorn al vaixell i navegació cap a Assuan. Sopar a bord. Nit a bord a Assuan.
Dimecres 13 d'abril
Dijous 14 d'abril

EXCURSIÓ A ABU SIMBEL

Esmorzar pícnic i excursió amb autocar a Abu Simbel (3h). Els impressionants temples d’Abu Simbel van estar a punt de desaparèixer per culpa de la construcció de la Presa d’Assuan, però gràcies a la crida mundial de la UNESCO es van poder salvar, traslladant-los peça a peça fins al seu emplaçament actual (200 metres enrere i 60 metres més amunt del seu lloc original). Aquest trasllat ha permès que els temples perduressin fins als nostres dies. Hi destaca el temple de Ramsès II, amb una façana principal que compta amb 4 estàtues colossals de 20 metres d’alçada del faraó. Al seu interior ens hi esperen una extensa galeria profusament decorada amb escenes de Ramsès II i diverses sales per honorar als déus; al fons, el sancta sanctorum, on apareix el faraó en companyia dels déus Amon, Re-Harakhty i Ptah. A Abu Simbel també hi visitarem el temple dedicat a Nefertari, Gran Esposa Reial de Ramsès II. Més petit que el del seu espòs, però ple d’encant, ens mostrarà la importància d’aquesta reina.

Retorn a la motonau per dinar. Havent dinat, navegació en faluca i cafè al jardí de l’hotel Sofitel Old Cataract, on gaudirem de la posta de Sol. Sopar i allotjament a bord.
Dijous 14 d'abril
Divendres 15 d'abril

ASSUAN → EL CAIRE

Esmorzar a bord i desembarcament. Sortida cap a l’embarcador de l’illa de Philae, on embarcarem en una llanxa per navegar fins a la petita illa de Philae, on s’erigeix el temple en honor a la deessa Isis, construït per ordre de Ptolomeu II. Posteriorment podrem veure el contrast entre l’antiguitat i la modernitat amb la visita a la famosa Presa d’Assuan, una gegantesca obra d’enginyeria hidràulica, construïda durant els anys seixanta amb l’ajuda de la URSS. Tot seguit visita de l’Obelisc.

Retorn a la motonau per dinar. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport d’Assuan per agafar un vol amb sortida a les 20.05h i arribada al Caire a les 00.05h. Trasllat i allotjament a l’hotel Sheraton Caire.
Divendres 15 d'abril
Dissabte 16 d'abril

EL CAIRE

Esmorzar i trobada amb el guia local per començar una excursió a la Necròpolis de Saqqara, situada a uns 30 km del Caire. La seva importància rau en les restes de complexes funeraris erigits pels faraons de l’Antic Egipte i en la gran quantitat de tombes de nobles que allotja. Consagrat al déu Sokar, l’indret fou escollit pels faraons de l’Imperi Antic per establir la seva necròpolis. Desgraciadament, fou saquejada des de temps antics.

Entrada a la piràmide de Djoser. Visita del Serapeum i la Mastaba de Saqqara. Fou aquí on Imhotep (el primer arquitecte conegut al món) va dissenyar pel seu faraó, Djoser (dinastia III), una tomba amb un disseny revolucionari, la piràmide esglaonada, la primera de grans dimensions erigida a Egipte.

Dinar al restaurant de l’hotel Marriot Mena House. Havent dinat visita de la Necròpolis de Gizeh, amb les famoses piràmides de Kheops, Kefren i Micerí (entrada a la de Kheops). Visitarem també el temple de la Vall de Kefren i l’Esfinx. Acabada la visita, anirem a un centre de papir, on ens mostraran com es feia el paper de papir, a més d’un exposició de papirs pintats a mà. Retorn, sopar lliure i allotjament a l’hotel.
Dissabte 16 d'abril
Diumenge 17 d'abril

EL CAIRE → BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada, amb sortida a les 10.55h i arribada a Barcelona a les 15.25h. Final del viatge i dels serveis.
Diumenge 17 d'abril

Preu per persona compartint habitació doble:

3.050 €

Preu per persona en habitació individual:

3.770 €

El preu inclou:

Mapa de ruta

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

ILES FÈROE
Del 19 al 26 de juliol del 2022
2.650 euros + vols
+ INFO
EGIPTE, ENTRE DÉUS & FARAONS
Del 6 al 16 d'octubre del 2022
des de 2.600 euros
+ INFO
ISRAEL & PETRA
Del 9 al 19 de juny del 2022
3.150 euros
+ INFO
COSTA DELS TARONGERS
Del 26 al 31 de maig del 2022
515 euros
+ INFO
SETMANA SANTA A EGIPTE AMB ANTIQUITAS
Del 10 al 17 d'abril del 2022
3.050 euros
+ INFO
Previous
Next
EXPEDICIÓ AMB CAIAC A LA BAJA CALIFÒRNIA
Del 12 al 25 de febrer del 2022
des de 2.850 euros
+ INFO
IRLANDA
Del 4 al 12 de juliol del 2022
2.295 euros
+ INFO
TURQUIA
Del 9 al 20 de maig del 2022
2.200 euros
+ INFO
ESCAPADA A ISTANBUL
Del 29 d'abril al 3 de maig del 2022
des de 980 euros
+ INFO
Previous
Next