Istanbul
spice-4688970_1920
Istanbul Cami
Goreme
Uchisar
kapadokya-3932099_1920
cappadocia-765498_1920
pamukkale

TURQUIA

Itinerari

Dilluns 9 de maig

BARCELONA → CAPADÒCIA

Trasllat des de les nostres oficines a l’aeroport de Barcelona, amb el guia de Viatges Viñolas que ens acompanyarà durant tot el viatge. Sortida del vol a les 11.40h. Escala a Istanbul i arribada a l’aeroport de Kayseri a les 19.25h. Trasllat, sopar lliure i allotjament a l’hotel Yunak Cave.
Dilluns 9 de maig
Dimarts 10 de maig

LES VALLS DE GÖREME

Esmorzar a l’hotel. L’atracció més popular de la Capadòcia és Göreme, un autèntic museu a l’aire lliure. És un indret on podrem apreciar l’impressionant bellesa de les formacions rocalloses que la natura ha creat amb el pas del temps.

Situat a 5 quilòmetres de Göreme, al poble de Cavusin hi trobarem l’Església del Gran Colomar i la Basílica de Sant Joan Baptista. A 8 quilòmetres de Göreme ens espera Avanos, situada a la riba del riu Kızılırmak (riu vermell), el més llarg de Turquia.

La Vall de Pasabag (Vall dels Monjos) és famosa pels seus impressionants pilars de terra, situats al centre d’unes vinyes. Aquesta vall també allotja unes meravelloses i populars columnes de roca amb forma de fong. La Vall de Devrent, també coneguda com la Vall Rosa o la Vall Imaginària, està situada a només 10 minuts de Göreme. És famosa per les seves roques amb forma d’animals (dofí, camell, foca, etc.) i els seus paisatges lunars.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel Yunak Cave.
Dimarts 10 de maig
Dimecres 11 de maig

SUD DE LA CAPADÒCIA

Esmorzar a l’hotel. L’excursió d’avui ens portarà al sud de la Capadòcia, visitant la Vall dels Coloms, el Castell d’Uchisar i l’antiga ciutat de Kaymaklı.

Tot seguit continuarem cap a la Vall Roja, una bonica vall que rep el seu nom per les roques de color rosat que la composen. Ruta a peu de 2 hores per gaudir de la bellesa de la vall, amb diversos habitatges excavats a la roca i esglésies de l’època bizantina.

Visitarem la ciutat subterrània de Kaymaklı, situada a 20 km de la ciutat de Nevsehir. Es creu que fou construïda pels hitites entre els segles V i X. La seva posició estratègica la feia un bon refugi pels seus habitants. És la més ampla de les ciutats subterrànies de la regió, amb 9 nivells de profunditat on podien refugiar-se milers de persones durant mesos. Només els 4 primers nivells són oberts al públic.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel Yunak Cave.
Dimecres 11 de maig
Dijous 12 de maig

CAPADÒCIA → KONYA → PAMUKKALE

Esmorzar a l’hotel ben aviat. Sortida cap a Konya, visitant en ruta el Caravanserall de Sultanhan (segle XIII), un típic edifici situat les vies de comunicació musulmanes, especialment a la Ruta de la Seda, que servia per acollir caravanes al final d’una etapa de viatge. Continuació fins a Konya, situada a l’altiplà central d’Anatòlia. A banda d’allotjar el Museu Mevlana, és també coneguda per la seva escola teològica de dervixos dansaires.  

Dinar en ruta. Arribada a Pamukkale a mitja tarda.

Sopar i allotjament a l’hotel Pam Thermal o similar.
Dijous 12 de maig
Divendres 13 de maig

PAMUKKALE

Esmorzar a l’hotel. Pamukkale està situat a la província Denizli, sent un dels indrets més impressionants de Turquia. Antigament coneguda com Hieràpolis durant l’època greco-romana, Pamukkale és el seu nom modern i significa “castell de cotó” en turc. L’any 1998 fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visitarem els seus travertins, terrasses de roca sedimentària creades per les aigües termals que flueixen a la zona. Hieràpolis fou un dels spas i centres de salut més importants pels jueus, cristians i romans des del segle II.

Retorn a l’acabar la visita i allotjament a l’hotel Pam Thermal o similar.
Divendres 13 de maig
Dissabte 14 de maig

PAMUKKALE → EFES → ESMIRNA

Esmorzar i sortida cap a Meryemana, on visitarem la Casa de la Verge Maria.

Dinar a un restaurant. Havent dinat, visita d’Efes, nomenada capital de l’Àsia proconsular per l’Emperador Romà August, en substitució de Pèrgam. Visitarem les ruïnes de l’Odèon, la Porta d’Hèrcules, el Temple d’Adrià, la magnífica biblioteca, l’Àgora i el fantàstic teatre greco-romà. Acabada la visita, continuació fins a Esmirna.

Sopar i allotjament a l’hotel Hilton Garden Inn Bayrakli o similar.
Dissabte 14 de maig
Diumenge 15 de maig

ESMIRNA → PÈRGAM → TROIA → ÇANAKKALE

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Pèrgam per visitar el temple curatiu d’Asclepi.

Dinar durant la ruta cap a Troia, la llegendària ciutat d’Homer. Durant les successives excavacions arqueològiques, s’han trobat fins a 10 ciutats destruïdes successivament al seu emplaçament. Es considera que Troia VII és la principal candidata de ser la Troia Homèrica. Continuació cap a Çanakkale, situada al punt més estret (1.250 metres) de l’Estret dels Dardanels.

Sopar i allotjament a l’hotel Kolin Gitek Çanakkale o similar.
Diumenge 15 de maig
Dilluns 16 de maig

ÇANAKKALE → BURSA → ISTANBUL

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a Bursa, la que fou capital de l’Imperi Otomà abans de la captura de Constantinoble. Bursa és reconeguda per les seves mesquites, fonts, banys turcs i la producció de seda. Visitarem la Gran Mesquita del segle XIV, la Mesquita Verda i el seu mausoleu, i el basar local de seda.

Dinar a un restaurant. Continuació cap a Istanbul.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel Taksim o similar.
Dilluns 16 de maig
Dimarts 17 de maig

ISTANBUL

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a la visita d’alguns monuments de la ciutat, com la Hagia Sophia, la Mesquita Blava, l’Hipòdrom, el Palau Topkapi i el Gran Basar.

El tour comença al districte de Sultanahmet, el cor de la ciutat, amb la visita de la Hagia Sophia. Construïda al segle VI per ordre de l’Emperador Romà d’Orient Justinià i dissenyada per Antemi de Tral·les, aquesta església (convertida en mesquita l’any 1453) és considerada una de les grans meravelles de l’arquitectura. La seva enorme cúpula domina l’horitzó de la ciutat antiga d’Istanbul. Són molt coneguts els seus mosaics, entre els que destaquen alguns retrats d’emperadors i emperadrius, així com l’impressionant La Verge i el Nen.

A continuació visitarem la Mesquita Blava (actualment oberta però amb renovacions en curs). El seu nom deriva de les exquisides rajoles blaves que adornen el seu interior. Construïda durant el segle XVII per encàrrec del Sultà Ahmet I i dissenyada per un deixeble de Sinan (l’arquitecte otomà més destacat), és l’única mesquita imperial amb sis minarets. Destaca especialment el seu enorme pati.

L’Hipòdrom és un estadi de l’època bizantina amb capacitat per a 100.000 espectadors i decorat amb objectes de tots els racons de l’imperi, com un obelisc egipci i una escultura de bronze amb tres serps entrellaçades.

Passejarem pel Gran Basar, en el seu moment cor comercial de la ciutat, compta avui dia amb uns 4.000 punts de venda plens de grans tresors com catifes, kilims, seda, joies, porcellana i articles de pell.

Havent dinat començarem visitant el Palau Topkapi, residència dels sultans otomans entre els segles XV i XIX. Visitarem el Tresor Imperial i el Quiosc de Bagdad. Actualment el Palau Topkapi és un museu i allotja fascinants col·leccions de joies, com per exemple el diamant Spoonmaker, el tercer més gran del món. També compta amb nombrosos vestits i objectes ceràmics otomans, entre els que destaca una de les millors col·leccions de ceràmica xinesa del món, les peces de la qual deurien ser regals de dirigents estrangers. Com a curiositat, es diu que algunes de les peces ceràmiques canvien de color en presència de verí. També visitarem l’Arsenal Imperial, que compta amb armament otomà de diverses èpoques. Però potser el més destacat del Palau Topkapi són els seus patis amb arbres longeus, on podrem imaginar-nos als sultans passejant allunyat de les preocupacions de l’estat i l’imperi.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel Taksim o similar.
Dimarts 17 de maig
Dimecres 18 de maig

ISTANBUL

Esmorzar a l’hotel. Avui tornarem a dedicar el dia a visitar Istanbul, amb el Basar Egipci, un creuer pel Bòsfor, el Palau Dolmabahce i Ortaköy.

Començarem amb una breu visita al Basar de les Espècies, una de les atraccions més animades i acolorides de la ciutat. Tot seguit embarcarem en un inoblidable creuer pel Bòsfor, el majestuós estret que travessa Istanbul i separa Europa i l’Àsia. Podrem gaudir d’una meravellosa panoràmica d’ambdues ribes del Bòsfor cobertes d’arbres, del pont que en el seu moment fou el més llarg del món i la fortalesa Rumeli Hisari (construïda en menys de 3 mesos per Mehmet el Conqueridor mentre es preparava per la conquesta de Constantinoble). També són remarcables les mansions del segle XIX de la classe alta otomana, els palaus sorgits de la fantasia dels sultans i els seus gabinets de caça.

Havent dinat seguirem gaudint de la zona del Bòsfor, la part més bonica de la ciutat. Primer visitarem el Palau Dolmabache, residència imperial durant el segle XIX. Veurem el seu esplendor barroc otomà exterior i la decoració interior, làmpades d’aranya gegants de cristall, una col·lecció de pintures de valor incalculable i la gran sala de cerimònies, un recordatori del formidable Imperi Otomà.

Tot seguit farem una breu visita d’Ortaköy, un petit barri a la riba del Bòsfor, amb molts cafès, botigues de records i una bonica mesquita.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel Taksim o similar.
Dimecres 18 de maig
Dijous 19 de maig

ISTANBUL

Esmorzar a l’hotel. Nou dia per descobrir la ciutat, amb les visites de la Banya d’Or, Eyup, Pierre Loti, Karaköy, Pera i l’Avinguda Istiklal.

Començarem amb l’esplèndida vista sobre la Banya d’Or que s'obté des del turó que va inspirar al poeta francès Pierre Loti. Seguint la riba de la Banya d’Or passarem per Fener i Balat, antics assentaments grecs i jueus, on es situa el Patriarcat Ortodox de Fener. Acabarem el matí creuant el pont de la Banya d’Or.

Havent dinat visitarem la plaça Taksim, considerada el centre de la ciutat moderna. Caminarem per l’avinguda Istiklal, coneguda antigament com la Grande Rue de Péra. Veurem botigues, cafès, passatges com el Passatge Hazzopoulo o el Passatge de les Flors (Cicek Pasaji), el liceu Galatasaray i l’esgésia de Sant Antoni de Pàdua. Al final de l’avinguda, baixarem pel carrer Yuksekkaldirim cap a una zona molt moderna de la ciutat, Karaköy. Aquí hi visitarem la Torre de Galata, construïda a un turó del barri genovès per protegir la zona. Durant l’època otomana fou emprada com a presó i com a torre de vigilància contra incendis. Per tornar a l’avinguda Istiklal pujarem al Tunel, el segon metro més antic del món, després del de Londres, en servei des de l’any 1875.

Sopar lliure i allotjament a l’hotel Taksim o similar.
Dijous 19 de maig
Divendres 20 de maig

ISTANBUL → BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Matí lliure. Trasllat a l’aeroport d’Istanbul a l’hora convinguda. Sortida del vol de tornada a les 14.40h, amb arribada a Barcelona a les 17.20h. Trasllat de retorn als diferents punts d’origen.
Divendres 20 de maig

Preu per persona en habitació doble

2.200 €

Preu per persona en habitació individual

2.695 €

El preu inclou:

Mapa de ruta

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

NOVA YORK
De l'1 al 9 de desembre del 2023
des de 2.800 euros
+ INFO
ISRAEL
De 16 al 23 de novembre del 2023
3.150 euros
+ INFO
NOVA YORK
De 24 de novembre al 2 de desembre del 2023
des de 2.800 euros
+ INFO
MERCATS DE NADAL A BRUSSEL·LES
De 29 de novembre al 2 de desembre del 2023
1.250 euros
+ INFO
Previous slide
Next slide
ANDALUSIA AMB AVE
Del 18 al 24 de novembre del 2023
1.450 euros
+ INFO
GALÍCIA
Del 21 al 28 d'octubre del 2023
990 euros
+ INFO
EXTREMADURA
Del 1 al 7 de novembre del 2023
1.330 euros
+ INFO
CREUER COSTA TOSCANA
Del 22 al 29 d'octubre
des de 990 euros
+ INFO
Previous slide
Next slide