espai-montseny2
espai-montseny
montseny

ESPAI MONTSENY + EXCURSIÓ OPCIONAL

Els frondosos boscos del Montseny van ser l’escenari on van transcórrer les històries de personatges llegendaris, com ara el bandoler Serrallonga, habitants mítics com les dones d’aigua o les bruixes de Viladrau, que van ser perseguides i fins i tot executades durant el segle XVII. L’Espai Montseny de Viladrau recrea aquests espais i les històries de tots aquests personatges en un nou centre de visitants, equipat amb tecnologia multimèdia inèdita fins ara al país.

L’Espai Montseny és un equipament suggerent, que ens endinsa en atmosferes màgiques, amb efectes d’imatge i so evolvents i emocionants. Veurem aparèixer i desaparèixer hologrames de bandolers i dones d’aigua, ens endinsarem a un bosc màgic, podrem assistir a rituals de bruixes…

Disposa de 4 espais: Espai Bandolers, Espai Bruixes, Espai Parc Natural & Viladrau i l’Arborètum.

Matí: Activitats i tallers a l'Espai Montseny

Acompanyats d’un guia local, farem un recorregut des de l’edat mitjana als nostres dies. Descobrirem l’església de St. Martí, la Plaça Major, la capella de la Pietat i la Font de Miquel.

Des d’un mirador privilegiat observarem la riquesa dels paisatges del Parc Natural del Montseny – Reserva de la Biosfera.

Farem un agradable passeig per l’Arborètum dels Vernets, tot descobrint la rica flora que habita el P.N. del Montseny – Reserva de la Biosfera. En descobrirem els secrets, xafarderies i curiositats que ens faran despertar la curiositat pel món de  les plantes.

Una passejada tranquil·la per conèixer la riquesa arbòria del Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera. Per què ara quasi no tenim vernedes a Catalunya? Per què la robínia és una espècie invasora i abans no ho era? Per què al til·ler se’l coneix com a fusta sagrada? Us ajudarem a reconèixer una vintena llarga d’arbres d’una manera fàcil i entenedora i els aprofitaments i les tradicions que porten arrelades en aquests territori i en la nostra cultura.

Descobrirem el món de les castanyes i farem un petit tast de castanyes i productes derivats.

Passejada per descobrir la cultura al voltant de l’aigua. Ens aproparem als paisatges del P.N. del Montseny, per mitjà de les llegendes i poesies que han generat la infinitat de fonts que brollen arreu del territori. L’aigua… Té gust? Té olor? Té color? Viu una matinal a Viladrau per descobrir i viure el Montseny amb l’aigua i el seu imaginari màgic com a protagonistes. Farem un tastet de diferents aigües!

Viladrau és el poble de Catalunya on més bruixes es van ajusticiar. Una passejada bosquerola per conèixer històries i anècdotes d’una terra de bruixes. Descobrirem els seus secrets més ben guardats, les plantes remeieres que utilitzaven, textos de judicis i conjurs fets en trobades nocturnes. Qui eren veritablement les bruixes? Quines són les propietats reals de les plantes remeieres? Un munt d’històries per esclarir d’una cultura, a vegades castigada, moltes vegades oblidada. Recuperarem les vivències de dones que, coneixedores dels remeis que la natura oferia, varen ser considerades bruixes.

Viladrau posseeix una riquesa arbòria veritablement envejable. Anirem a la recerca dels arbres més singulars que arrelen als carreres i places de la població. Arbres del país i arbres vinguts d’arreu del món que enriqueixen el patrimoni natural de Viladrau. Aprendrem a distingir-los, aprendrem la seva història, els seus usos i les tradicions que els envolten. I finalment, entendrem per què l’arbre urbà és del tot indispensable en el dia a dia de pobles i ciutats. Els arbres són els nostres veïns més ben arrelats.

Tarda: Activitats i visites opcionals

El volcà de la Crosa té el cràter més ample de la península Ibèrica i dels més grans d’Europa (1.250m). És un indret d’incomparable bellesa paisatgística que va ser declarat Espai Protegit d’Interès Natural. És una zona tranquil·la i molt agradable, ideal per fer-hi rutes a peu.

Monaeduca neix com a proposta d’educació ambiental, amb l’objectiu de fomentar en la població escolar valors de respecte i empatia cap als animals i el medi natural. Disposa d’un centre de recuperació de primats prop de Girona envoltat de natura.

El Museu de les Galetes Trias a Sta. Coloma de Farners és un espai històric de referència que permet veure l’evolució de l’empresa i conèixer les eines utilitzades en les diferents etapes.

L'excursió inclou

Informació & preus

No dubteu a contactar-nos i us prepararem una cotització a mida de les nostres excursions i estades, en funció del punt de sortida i mida del grup.