experiencia-aprop-sh
Ullastret1
Ullastret2
Ullastret-ibers

EXPERIÈNCIA #APROP DE LLET NOSTRA & ULLASTRET

#Aprop és una experiència educativa a l’entorn de la granja de producció lletera de Monells (l’EVAM d’IRTA). Una visita a una granja de vaques sostenible, que pretén posar en valor la feina del pagès, apropant l’alumnat al sector agroalimentari i fent-li arribar el missatge de la importància de consumir productes de proximitat.

L’activitat es planteja sota un discurs de descoberta dels elements que intervenen en la producció de la llet (el clima, els camps, el paisatge, etc…), coneixent a través d’un audiovisual immersiu, quins protagonistes intervenen en aquest procés, i culminant l’activitat amb un taller entorn la llet, per tal de veure quines propietats i beneficis ens aporta el consum d’aquest aliment.

Objectius

-Conèixer les parts que conformen la producció de la llet des de la perspectiva d’una granja sostenible.
-Posar en valor la feina del ramader/pagès i la importància del sector agroalimentari.
-Sensibilitzar l’alumnat entorn al consum de la llet de proximitat.
-Veure la importància del paisatge i prendre consciència del medi ambient i la biodiversitat que envolta i genera la granja i l’arrelament de la població amb el territori.
-Visitar una granja de vaques i divulgar la tasca de l’IRTA.
-Conèixer de primera mà les propietats de la llet i els beneficis del seu consum dins d’una alimentació i un estil de vida sa i saludable.

Ullastret, opció A

Visita dinamitzada al jaciment arqueològic del Puig de Sant Andreu a Ullastret, de la mà d’una antiga habitant d’Indika, la capital dels ibers indigets, que va viure ara fa uns 2.300 anys. Durant la visita aquest personatge ens explica i rememora, en primera persona, com era la seva vida quotidiana quan aquesta era una de les ciutats ibèriques més importants de l’actual territori de Catalunya.

Ullastret, opció B

Visita dinamitzada durant la qual els alumnes descobreixen les diferents creences i rituals del món iber. Les pràctiques fundacionals, els sacrificis, els caps tallats, les ofrenes a diferents déus… són alguns exemples que ens expliquen la manera de veure el món dels nostres avantpassats, els ibers.  

L'excursió inclou

Informació & preus

No dubteu a contactar-nos i us prepararem una cotització a mida de les nostres excursions i estades, en funció del punt de sortida i mida del grup.