maslacoromina1
maslacoromina2
maslacoromina3
maslacoromina4
fundaciolafageda2
fundaciolafageda1
Granja Mas La Coromina & Fundació La Fageda

granja mas la coromina & fundació la fageda

Mas la Coromina

La granja Mas la Coromina és una granja familiar situada als peus del Puigsacalm (la Vall d’en Bas, Garrotxa). Transmeten com és la vida a una casa de pagès tradicional, amb una producció diversificada i amb l’especialització/industrialització de la llet i els seus derivats. Les visites tenen un enfocament didàctic i vivencial. Els alumnes veuran com es fa la munyida a les vaques, tocaran la pell suau dels vedells acabats de néixer i alimentaran als animals. A través de jocs i tallers, tindran l’oportunitat d’aprendre més sobre la vida i el metabolisme de les vaques, així com de la riquesa i les propietats de la llet. Finalment podran tastar la llet ATO de les seves vaques i els seus derivats.

Els dossiers, cadascun d’ells adaptat al temari pedagògic de cada cicle, contenen diferents propostes didàctiques per poder treballar tant a l’aula com al Mas la Coromina. A més, la visita a la granja està inclosa dins dels projectes que es presenten. Tots els dossiers inclouen un treball previ a l’aula, la visita al Mas la Coromina i un treball a l’aula després de la visita.

Fundació La Fageda

La cooperativa de la Fundació La Fageda està situada a la comarca de la Garrotxa, dins la Reserva Natural de La Fageda d’en Jordà. Ofereix diverses activitats com la visita de la seva granja de vaques, fàbrica de làctics i gelats o l’obrador de melmelada. La Fageda és el segon major productor de iogurts a Catalunya, amb més d’una vintena de varietats. Les visites escolars mostren el procés d’elaboració dels seus productes, les instal·lacions i un petit tast de la seva selecció.

Programa

Sortida amb autocar des del punt d’origen.

Arribada a la Vall d’en Bas on visitarem la granja Mas la Coromina. La visita durarà aproximadament 2h, durant la qual els alumnes podran conèixer els animals que hi ha a la granja, veure com es muny una vaca, tastar la llet i els seus derivats, alimentar les vaques o conèixer l’aparell digestiu dels animals remugants, entre d’altres activitats segons el cicle cursat.

A la tarda ens dirigirem a Santa Pau, on trobarem la Cooperativa de La Fageda. Els alumnes faran la ruta blanca, que consistirà en visitar els camps de pastura, la granja i la fàbrica, on a més a més, els hi explicaran el projecte de La Fageda. Els alumnes tindran l’oportunitat de fer un tast d’un dels seus productes.

Retorn amb autocar al punt d’origen.

L'excursió inclou

Informació & preus

No dubteu a contactar-nos i us prepararem una cotització a mida de les nostres excursions i estades, en funció del punt de sortida i mida del grup.