mhcat1
mhcat10
mhcat2
mhcat3
mhcat4
mhcat5

MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNyA

El Museu d’Història de Catalunya s’ha consolidat com un referent en la divulgació del patrimoni històric i cultural del país. L’exposició permanent ofereix un relat interactiu i amè de la història de Catalunya des dels temps més remots fins als nostres dies i es complementa amb tot un seguit d’activitats educatives i culturals, projectes de conservació, tallers i exposicions temporals. Volem esdevenir un centre cultural obert i accessible a tots els públics i oferir als nostres visitants l’oportunitat d’aprendre, debatre i gaudir de la història en totes les seves vessants. 

Situat als antics Magatzems Generals de Comerç, l’únic edifici conservat del vell port industrial de Barcelona, el museu va obrir les portes l’any 1996.

La Prehistòria i l’època antiga són el marc de referència per al treballar amb fonts. Establirem un primer contacte amb la feina que fan els historiadors i, a partir de la interpretació d’objectes, anirem descobrint els continguts essencials dels diferents eixos de treball.

L’itinerari ofereix una visió de l’evolució de Catalunya al llarg de vuit segles d’història tot centrant-se en els principals fets polítics i els aspectes socials i de vida quotidiana.

El recorregut ofereix una visió pel segle XIX per explicar les principals característiques del període. Els principals temes de treball són la revolució industrial: els orígens de la revolució industrial i les principals característiques del fenomen; la societat industrial i les relacions entre els obrers i els amos; com era la vida de les dones a l’època; l’urbanisme: creixement demogràfic i de les ciutats; i finalment els nous moviments artístics i culturals: la Renaixença i el Modernisme.

Volem aconseguir que l’alumnat s’acosti a les vivències de les persones que van viure la Guerra Civil. A partir de la recerca i la consulta de fonts, els alumnes descobreixen quatre històries de vida: el soldat del front, el voluntari i mestre mobilitzat, la dona
treballadora i la jove minyona a la rereguarda.

Passejada pels escenaris cabdals de la Guerra de Successió a Barcelona. Visitarem els indrets on es produí el setge, que es prolongà durant catorze mesos i culminà l’11 de setembre de 1714 amb l’assalt de les tropes borbòniques comandades per Felip V. Urbanísticament, la repressió es materialitzà en la construcció de la ciutadella militar l’any 1715, que provocà l’enderrocament del barri de la Ribera.

Aquesta activitat és un recorregut per les sales del Museu dedicades als segles XIX i XX, i té per objectiu repassar els continguts
treballats al voltant de l’assignatura d’història de Batxillerat. A partir de l’itinerari, els alumnes poden veure els escenaris, els moments, els objectes i els documents que formen part del període tractat i poden preparar l’examen de selectivitat des d’una altra perspectiva.

L'excursió inclou

Informació & preus

No dubteu a contactar-nos i us prepararem una cotització a mida de les nostres excursions i estades, en funció del punt de sortida i mida del grup.