slider
slider
slider
slider
slider

etiòpia, la vall del riu omo

La vall del riu Omo destaca per la gran varietat de cultures i tribus que allotja: els Mursi, els Banna, els Karo, els Borena, els Tsemay… cadascuna d’elles amb les seves diferències, tradicions i històries per explicar. 

Durant el viatge podreu passejar pels seus mercats i assistir a algunes de les seves cerimònies. 

Recomanem començar l’itinerari en dilluns, per tal de maximitzar la presència als mercats locals, donant més valor i interès al viatge.

Itinerari

DIA 1

ARRIBADA A ADDIS ABEBA

Arribada a Addis Abeba, la capital d’Etiòpia. Trobada amb el representant del corresponsal local i trasllat a l’hotel. Després d’un breu descans, inici de la visita de la ciutat, la tercera capital més alta del món. La visita inclou els Turons d’Entoto, des dels quals el rei Menelik, fundador d’Addis Abeba, va baixar a les planícies. A Entoto, des d’on hi ha una meravellosa vista panoràmica de la ciutat, hi ha dos esglésies construïdes per Menelik, qui fou coronat a una d’elles. Ben a prop hi ha l’antic palau de Menelik, encara intacte i obert als visitants. Al seu interior és possible observar-hi vestimentes reials, artefactes de guerra, mobles i llibres antics. La visita també incllou el Museu Nacional, un dels més importants de l’Àfrica subsahariana. Allotja l’esquelet de Selam, trobat l’any 2000 a Dikika, al nord del país, un Australopithecus Aphaeresis.

Durant la tarda, visita del Mercato, el major mercat obert de l’est d’Àfrica. És possible trobar-hi articles tan diversos com espècies i joies. No hi ha res que no pugui trobar-se en aquest vibrant i immens mercat.

Allotjament a l’hotel escollit.
DIA 1
DIA 2

ADDIS ABEBA → AWASA

Ruta: 275 km, 5/6 hores

Havent esmorzat, sortida per carretera cap al sud, a la regió dels llacs de la Vall del Rift. Visita en ruta dels llacs Zeway i Langano. Dinar a un restaurant local.

Sopar i allotjament a l’hotel escollit.
DIA 2
DIA 3

AWASA → ARBA MINCH

Ruta: 237 km, 4/5 hores

Ben aviat al dematí, visita del mercat del peix d’Awasa i sortida cap a Arba Minch. Durant la ruta, es podran admirar els paisatges naturals d’aqueta bonica regió de la Vall del Rift. Dinar a un hotel local.

Sopar i allotjament al Lodge escollit.
DIA 3
DIA 4

CHENCHA & LLAC CHAMO

Ruta: 74 km

Havent esmorzat, visita del poblat de Chencha, llar de la tribu Dorze, reconeguts com experts teixidors del cotó. Les seves barraques d’alts sostres en forma de rusc, són una de les estructures tradicionals més distintives de l’Àfrica. Les principals ocupacions a la regió són l’agricultura de subsistència i el teixit, com el ‘shama’, reconegut com un dels millors d’Etiòpia.

Havent dinat, excursió amb barca pel llac Chamo, durant el qual podreu observar de ben a prop un gran nombre d’hipopòtams i cocodrils.

Dinar, sopar i allotjament al Lodge escollit.
DIA 4
DIA 5

ARBA MINCH → KONSO

Ruta: 96 km, 2 hores

Esmorzar al Lodge i sortida cap a Konso, per gaudir del dia de mercat al poble de la tribu homònima. Els Konso són coneguts per les terrasses de cultiu esculpides sobre els turons de les muntanyes circumdants, pels seus fins teixits i pels tòtems tallats en fusta amb els que decoren les seves tombes. Tindreu temps per caminar sobre les terrasses de cultiu i explorar alguns poblats. Tradicionalment, són assentaments situats al cim d’un turó i rodejats de parets de pedra que fan fins a 2 metres d’alçada, i només s’hi pot accedir a través d’un nombre limitat d’escarpats senders. Dinar a un hotel local.

Sopar i allotjament al Lodge escollit.
DIA 5
DIA 6

KONSO → DIMEKA → TURMI

Ruta: 160 km, 6/7 hores

Havent esmorzat, sortida cap a Turmi, poble situat al bell mig del territori de la tribu Hamar. Aturada en ruta a la localitat de Dimeka per assistir al mercat local que cada dissabte atrau a tribus veïnes de la zona. Durant el dia d’avui també visitareu els poblats de les tribus Tsemay i Erbore. Dinar a un hotel o restaurant local.

Sopar i allotjament al Lodge escollit.
DIA 6
DIA 7

TURMI

Dia sencer per visitar poblats de la tribu Hamar, un poble de complexió forta i atractiva, on dones i homes es senten orgullosos i cuiden la seva aparença. Acostumen a tenyir de color els seus cabells, untar les seves pells amb olis i decorar els seus cossos amb collars i braçalets a braços i cames. Dinar a un hotel o restaurant local.

Sopar i allotjament al Lodge escollit.
DIA 7
DIA 8

KARO & OMORATE

Després d’esmorzar, sortida cap a Muruelle (67 km), on visitareu els poblets Duss i Korcho, de la tribu Karo. Als Karo se’ls considera mestres de l’art de la pintura corporal, especialment durant les seves celebracions i danses.

Retorn a Turmi, dinar pic-nic o a un hotel local, i sortida cap al poblat d’Omorate (35 km), on creuarem el riu Omo amb canoa per visitar els pobles Dasenech, pertanyents a la tribu Galeg.

Tornada cap a Turmi, sopar i allotjament al Lodge escollit.
DIA 8
DIA 9

TURMI → ALDUBA → JINKA

Ruta: 120 km

Sortida cap a Jinka durant el matí, visitant durant la ruta el bonic mercat dels dimarts del poble d’Alduba, on podreu observar membres de les diferents tribus de la regió. Acabada la visita del mercat, continuació de la ruta, amb aturades en ruta als poblets de les tribus Ari i Bena. Dinar pic-nic o a un hotel local.

Arribada a Jinka, sopar i allotjament al Lodge escollit.
DIA 9
DIA 10

PN DE MAGO & MURSI

Ben aviat al matí, sortida cap al Parc Nacional de Mago (58 km, 2/3 hores), on es poden observar animals com el push-back, el dic-dic, babuïns i colobins. Continuació cap a la tribu Mursi (60 km, 1h30m), coneguda per la seva escarificació corporal i l’ús de plats labials entre les dones. Els Mursi són una de les branques més excèntriques i originals dels pobles originaris d’Etiòpia, coneguts com Nara Surma. Són pastors transhumants del grup de llengua nilòtica, que crien bestiar als alts altiplans de l’Olmo.

Dinar pic-nic o a un restaurant local. Retorn a Jinka i resta del dia lliure. Sopar i allotjament al Lodge escollit.
DIA 10
DIA 11

JINKA → KEY AFER → KONSO → YABELLO

Ruta: 270 km, 6/7 hores

Havent esmorzat, sortida per carretera cap al poblat de Key Afer, on podreu gaudir del mercat setmanal dels dijous, on acudeixen tribus com les Tsemay, Ari i Benna. A banda de grans i colorants capil·lars, s’hi venen carbasses decorades, instruments musicals tradicionals, pells, joies i objectes de plàstic com galledes o escombres. També hi ha una secció del mercat dedicada a la compra-venda de bestiar.

Continuació fins a Yabello, amb aturada per visitar la tribu Borena, pastors semi-nòmades que gaudeixen d’una gran reputació com a guerrers formidables.

Sopar i allotjament a l’hotel escollit.
DIA 11
DIA 12

YABELLO

Després de l’esmorzar, visita del ‘pou cantant’ del cràter Dubluk, el qual ofereix aigua a milers de caps de bestiar de la zona. L’aigua s’obté del pou comunal mitjançant cubells conduïts per una fila de fins a 50 homes, que canten sense pausa mentre se’ls passen de mà a mà.

A continuació, visita del llac Chew Bet at Sod, un important jaciment i explotació de barres de sal. Dinar, sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 12
DIA 13

YABELLO → WONDOGENET

Ruta: 250 km, 9/10 hores

Havent esmorzat, visita del mercat de Yabello. Tot seguit, sortida cap a Wondogenet, passant pel poblat de Hagere Maryam. Durant el camí podreu admirar el poble de Sidama i la vegetació de la zona.

Dinar a un hotel o restaurant local. A l’arribada a l’hotel, tindreu temps per gaudir d’un bany i nadar a les seves aigües termals. Sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 13
DIA 14

WONDOGENET → PN ABIJATA-SHALLA → ADDIS ABEBA

Ruta: 270 km, 7/8 hores

Després d’esmorzar, viatge de tornada a Addis Abeba, amb aturada en ruta per visitar el Parc Nacional Abijata-Shalla.

Dinar a un restaurant local. Arribada a Addis Abeba i ús diürn d’una habitació d’hotel. Sopar de comiat a un restaurant tradicional i trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a la ciutat d’origen.
DIA 14

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

portada

Les muntanyes Simien & Lalibela

Viatge de 14 dies a Etiòpia. Inclou un fantàstic trekking de 8 dies per les muntanyes Simien, amb ascensions a peu al Mt. Bwahit (4430m) i el Ras Dashan (4550m).

Namíbia al complet

Viatge de 13 dies recorrent Namíbia en 4×4. Des del Kalahari a Windhoek, passant per espectaculars canyons, la ciutat fantasma de Kolmanskop, les dunes del Namib, el Parc Nacional d’Etosha, Swakopmund i colònies de foques.

portada atlas

Les valls de l’Atles amb moto

Viatge en grup de 11 dies, recorrent el sud del Marroc amb moto de lloguer, acompanyats d’un guia experimentat. Recorregut per les valls de l’Atles.