salta-5706922_1920
quebrada-of-conchas-2615171_1280
quebrada-de-las-conchas-3596727_1920
cafayate-2633150_1920
humahuaca-4912753_1920
chile-1740804_1920
hotel de sal
valley-of-the-moon-965650_1920
uyuni-5761762_1920
jujuy-3794289_1920

deserts de sal

Durant les visites i rutes d’aquest viatge pel Nord d’Argentina, Xile i Bolívia, podrem gaudir d’indrets i paisatges espectaculars  (congostos, llacunes de colors, deserts de sal…) i de la vida i tradicions de la població local. 

Es tracta d’un viatge molt complet i pintoresc, amanit amb l’hospitalitat i bon caràcter de la gent de la zona.    

Inclou algunes activitats de trekking d’unes 4/5 hores de durada, però amb poca dificultat tècnica i física. 

Itinerari

DIA 1

ORIGEN → BUENOS AIRES

Vol des de l'aeroport d'origen fins a Buenos Aires. Nit a bord.
DIA 1
DIA 2

BUENOS AIRES → SALTA

Arribada a l'aeroport internacional de Buenos Aires i trasllat a l'aeroport domèstic. Vol d'Aerolínias Argentinas a Salta. Recepció i trasllat privat a l'hotel.

Durant la tarda, visita del centre històric de la ciutat, destacant la plaça principal, el Cabildo, la Catedral, l'església de San Francisco i el Convent de San Bernardo (servei regular).

Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 2
DIA 3

SALTA → CACHI

Esmorzar a l'hotel.

Excursió pels Valles Calchaquíes (servei regular). Arribada a Cachi, un dels indrets més encantadors de Salta. Capçalera dels Valles Calchaquíes, enlluerna per la bellesa del paisatge, dominat pel cim del Nevado, i l'arquitectura colonial. L'església, una de les més antigues de la regió, va començar a construir-se al segle XVI. Les fileres de petites cases amb parets de tova completen la postal.

Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 3
DIA 4

CACHI → CAFAYATE

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap al Sud per la Ruta 40, passant pel poble de Molinos, Angastaco i la Quebrada del Rio las Flechas.

Arribada a Cafayate i allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 4
DIA 5

CAFAYATE → SALTA

Esmorzar a l’hotel.

Cafayate, situat a la província de Salta, és un dels punts més importants dels Valles Cachalquíes per la seva poderosa indústria vinícola. La seva història calchaquí, espanyola, immigrant i criolla, van resultar en una ciutat d'estil entre colonial i barroc de finals del segle XIX.

Temps lliure durant el matí per visitar alguna bodega. Havent dinat, sortida cap a la ciutat de Salta, recorrent la Quebrada de las Conchas, on les curioses formacions erosionades pel vent i l'aigua seran el principal atractiu: los médanos, el sapo, el obispo, la garganta del diablo, los castillos o el anfiteatro, entre d'altres.

Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 5
DIA 6

SALTA → "VUELTA A LAS ALTURAS" → PURMAMARCA

Esmorzar a l’hotel.

Excursió semi-privada amb vehicles 4x4, durant tot el dia. El recorregut comença sortint de l'hotel, recorrent un camí paral·lel a les vies de l'emblemàtic Tren de las Nubes, des d'on es poden observar els ponts i zigzag de la muntanya, necessaris per tal que el tren guanyi alçada. Durant aquest trajecte visitarem Santa Rosa de Tastil, un petit poblat on es troben les ruïnes de la ciutat precolombina més gran del territori argentí, declarades Monument Històric Nacional.

Arribada a San Antonio Arribo a San Antonio de los Cobres per dinar i començar la següent etapa cap al Nord, recorrent la Ruta 40 fins arribar a las Salinas Grandes, just al límit entre Salta i Jujuy.

Tot seguit començarem el descens per la Cuesta de Lipán, indret on es poden albirar còndors, i finalment, arribar al pintoresc poble de Purmamarca, rodejat pel famós Cerro de los Siete Colores.

Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 6
DIA 7

QUEBRADA DE LA HUMAHUACA

Esmorzar a l'hotel.

Excursió semi-privada amb vehicle 4x4 por la Quebrada de Humahuaca, declarada Patrimoni de la Humanitat, on el paisatge i els colors dels Cerros es conjuguen amb les cultures igualment colorides que habiten la zona. És un viatge de contacte social i una visita a l'ancestral. Visita del poble d'Humahuaca, la seva important Catedral i el Monumento a la Independencia "El Indio" de l'esculptor Soto Avendaño. Visita de l'església d'Uquía, on s'allotgen les pintures dels Ángeles Arcabuceros (vestigi important a la zona de l'escola Cuzqueña). Continuació fins a Huacalera, pas del Tròpic de Capricorn, des d'on es poden veure els colors del Cerro anomenat Pollera de la Colla. Visita de Tilcara i retorn a Pumamarca.

Allotjament a l'hotel seleccionat.

OPCIONAL: VISITA DE LA COMUNITAT RURAL D'HORNADITAS

Pels qui vulguin tenir una experiència de contacte amb una comunitat local, recomanem fer aquesta excursió:
Sortint des de Purmamarca fins a Humahuaca, ens aturarem a la Quebrada de Sapagua, on ens espera un passeis a peu d'uns 60 minuts durant el que podrem observar l'art rupestre del Pintado de Sapagua, amb història dels periodes inques i espanyol. Des d'aquí continuem en vehicle fins a la comunitat d'Hornaditas, on podrem gaudir d'una vivència compartida amb els habitants de la comunitat rural que obren les seves portes per rebre'ns i ens mostren les seves activitats en un entorn únic. Visites als cultius i indrets sagrats de la comunitat. Inclou dinar a la comunitat i refrigeri.
DIA 7
DIA 8

PURMAMARCA → SAN PEDRO DE ATACAMA

Esmorzar a l’hotel.

Sortida amb autobús de línia cap a San Pedro de Atacama (els horaris varien segons el dia i l'empresa que opera el trajecte. Durada aproximada de 8 hores).

Arribada a San Pedro de Atacama (trasllat a l'hotel no inclòs).

Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 8
DIA 9

VALLE DE LA LUNA

Esmorzar a l'hotel.

Matí lliure. Havent dinat, excursió cap al Valle de la Luna, en servei regular. Aquesta vall està situada aproximadament a uns 10 km de San Pedro de Atacama i fou declarada santuari de la natura. Forma part de la Reserva Nacional de Los Flamencos i de la Cordillera de la Sal. És un indret amb boniques formes i colors, on podrem caminar i observar un espectacle geològic amb esculturals formes, semblant a la superfície lunar.

Retorn a San Pedro de Atacama, amb arribada aproximada a les 20.00h.

Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 9
DIA 10

SALAR DE ATACAMA & LAGUNAS ALTIPLANICAS

Esmorzar a l'hotel.

Excursió al Salar de Atacama i les Lagunas Altiplánicas, en servei regular. Visitarem les Lagunas Altiplánicas de Miñiques i Miscanti, situades a 138 km de San Pedro de Atacama, a una altitud de 4300 metres.

Agafarem el camí cap a Toconao, que travessa la plana amb vistes a l'imponent volcà Licacanbur. Durant la ruta podrem observar espècies d'arbres autòctons de la zona, com el Tamarugo i el Chañar. Arribarem a Toconao al km 38 i farem una breu visita a la plaça principal, l'esgésia i cases construïdes amb pedra volcànica (Liparita).

Retorn a San Pedro i allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 10
DIA 11

GEYSERS DEL TATIO

Excursió als Geysers del Tatio, en servei regular. Sortida a les 04.30h, cobrint una distància de 97 km. Arribada cap a les 06.45h, a una altitud de 4300 metres i temperatures sota zero.

Caminada dirigida pel Camp Geotèrmic, observació de les impressionants columnes de vapor (geysirs), fumaroles, centenars de pous d'aigua bullent i alts cims. Tot plegat una espectacular vista de la natura al sortir el Sol. Aquí gaudirem d'un esmorzar (te, cafè, suc, llet, 1 sándvitx, 1 xocolata).

Durant la tornada visitarem Machuca, antic poble ancestral, amb cases construïdes de forma tradicional. Retorn a San Pedro de Atacama al migdia.

Resta de la tarda lliure per recórrer San Pedro. Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 11
DIA 12

SAN PEDRO DE ATACAMA → LAGO DE LOS COLORES → LOS FLAMENCOS

Esmorzar a l'hotel.

Trasllat privat (només xofer, 1 hora de trajecte) des de l'hotel fins al punt fronterer de Hito Cajón. Arribada a la frontera amb Bolívia i traspàs a un vehicle 4x4 amb xofer-guia per fer un tour privat.

Entrada al Parque Nacional Eduardo Abaroa (entrada inclosa) i visita de la Laguna Verde, situada als peus del volcà Licancabur. També visitarem els deserts de Dalí, la Laguna Calviri i les aigües termals de Polques, els Geysers Sol de Mañana, la Laguna Colorada (4278 msnm) amb més de 30.000 flamencs, l'Árbol de Piedra i les llacunes Honda, Chiarcota i Hedionda.

Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 12
DIA 13

LOS FLAMENCOS → TAMBO COQUESA

Esmorzar a l'hotel.

Visita de la Laguna Cañapa, el mirador del volcà Ollagüe, la Comunidad de San Juan i el Museo de Quinua.

Durant la tarda entrarem als deserts blancs, fent una aturada a la Isla Incahuasi, on farem una caminada de 45 minuts fins un indret amb cactus gegants de fins a 8 metres d'alçada. Continuarem cap a la població de Coquesa, als peus del volcà Thunupa. Gaudirem de la posta de Sol, acompanyats d'un còctel de coca de benvinguda.

Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 13
DIA 14

TAMBO COQUESA → SALAR DE UYUNI → TUPIZA

Esmorzar a l'hotel.

Visita de les mòmies de Coquesa, el museu Chantani i les formes pètries. Tot seguit, visita de les coves Chiquini i recorregut per la Isla Sajchilla, indret inexplorat, amb una caminada de 20 minuts. Continuació cap al primer hotel de sal, ara museu; les piràmides de sal i la població de Colchani, on podrem observar l'elaboració de la sal en la seva forma rústica i artesanies de sal. Continuarem el nostre viatge creuant les Serranías Altiplánicas fins arribar a la població de Tupiza.

Allotjament a l'hotel seleccionat.
DIA 14
DIA 15

TUPIZA → VILLAZON → SAN SALVADOR DE JUJUY → BUENOS AIRES

Esmorzar a l'hotel.

Sortida a les 09.00h, en un viatge de 2 hores. Arribada a Villazón, on creuarem la frontera argentina, i contacte a La Quiaca (canvi de vehicle) per continuar el viatge fins a San Salvador de Jujuy i embarcar amb el vol d'Aerolínias Argentinas amb sortida a les 21.00h cap a Buenos Aires.

Arribada a la capital argentina i trasllat privat a l'hotel seleccionat. Allotjament.
DIA 15
DIA 16

BUENOS AIRES → ORIGEN

Esmorzar a l'hotel.

Trasllat privat a l'hotel per embarcar al vol internacional de tornada al lloc d'origen.

Nit a bord.
DIA 16
DIA 17

ARRIBADA

Arribada a l'aeroport d'origen. Fi dels serveis.
DIA 17

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida.