slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider

EL DESERT DEL GOBI & KARAKORUM

La paraula Mongòlia sovint evoca la imatge d’antics guerrers a cavalls. Per molta gent, el país és només cavalls i grans estepes. Tot i que fins a cert punt és així, és el 19è país més gran del món i hi ha més de 3 milions de cavalls, Mongòlia és molt més que això. Mongòlia també és diversitat natural i meravelles culturals.

Aquest viatge us portarà al millor del centre i del sud del país, i als punts essencials de la seva capital Ulaanbaatar, com el monestir de Gandan, el palau d’hivern de Bogd Khaan, l’estàtua gegant de Genghis i espectacles folklòrics locals, entre d’altres.

El primer tram del viatge us portarà a través del centre del país, visitant el Parc Nacional Hustai, llar dels cavalls salvatges Takhi; les aigües termals de Tsenkher; Karakorum, l’antiga capital, i el llegendari monestir Erdene Zuu; i la vall del riu Orkhon, patrimoni de la humanitat per la Unesco.

A la segona part, recorrereu part del misteriós desert del Gobi, visitant els penya-segats flamejants de Bayanzag, un autèntic parc juràssic; gaudint de la posta de Sol passejant amb camell sobre les dunes i oasis de Khongor; i caminant a la gorja glacial de Yoliin Am. Prepareu la càmera de fotos perquè Mongòlia és un país molt fotogènic.

Mongòlia és la llar de pobles nòmades, que no han canviat massa el seu estil de vida des dels temps de l’imperi de Genghis Khan. El seu estil de vida, religió i filosofia s’han format al voltant de la natura. Els costums, música, literatura i vestits nòmades han passat de generació en generació al llarg dels segles. Al segle XXI, només els nòmades mongols donen la benvinguda als estrangers amb els braços oberts i les seves portes obertes. Durant el viatge tindreu l’oportunitat de conèixer nòmades reals i gaudir de la seva hospitalitat.

Els nostres guies locals tenen molta experiència i són uns orgullosos ambaixadors del seu país. Descobrireu les meravelles de Mongòlia amb confortables vehicles 4×4 amb aire condicionat i còmodes campaments Ger (cases tradicionals mongoles).

Itinerari

DIA 1

ARRIBADA A ULAANBAATAR

Arribada a l’aeroport d’Ulaanbaatar. Tràmits d’entrada al país i trasllat a càrrec d’un xofer local a un hotel cèntric (60 minuts de trajecte, check-in a partir de les 14.00h). Allotjament al Best Western Premier Hotel 5* d’Ulaanbaatar, capital i ciutat més gran del país.
DIA 1
DIA 2

ULAANBAATAR

Visita panoràmica de la ciutat i del Genghis gegant. Trobada amb el guia local i la resta del grup a les 9 del matí per començar el tour. Visita dels principals punts de la ciutat, com el monestir de Gandan, llar d’una estàtua daurada de 26m de Megjid Janraisag; i el Museu Nacional de Mongòlia. També podreu passejar per la plaça principal.

Dinar de benvinguda a un excel·lent restaurant local. Havent dinat, després d’una hora de trajecte, visita de la impressionant estàtua eqüestre de Genghis Khan, de 46 metres d’alçada, la més gran del món.

Retorn a Ulaanbaatar cap al vespre i trasllat a l’hotel. Allotjament al Best Western Premier Hotel 5*.
DIA 2
DIA 3

ULAANBAATAR → KHUGNU KHAN → DUNES DEL BAYAN GOBI

Sortida a les 8 del matí. Trajecte de 3 hores per carretera asfaltada fins arribar a les boniques dunes de Elsen Tasarkhai. També conegut com el petit Gobi, el Bayan Gobi és oficialment anomenat Parc Nacional Khugnu Khan i està situat a uns 280 km de la capital. El seu paisatge està format per llargues formacions rocalloses i erosionats penya-segats, amb vistes a unes vastes planícies semi-desèrtiques, que poden recordar a les ciutadelles de Wadi Rum (Jordània). El parc també allotja enormes dunes de sorra, que contrasten amb el verd dels prats que les rodegen.

Arribada i trasllat a un campament turístic per dinar. Havent dinat, visita de les ruïnes del monestir Erdene Khamba, a la pintoresca muntanya Khugnu Khaan, amb temps per passejar-hi. Tot seguit, visita d’una família criadora de cavalls, on podreu conèixer la vida quotidiana dels nòmades i tastar alguns productes tradicionals.

Retorn i sopar al campament. Allotjament a un Ger del Hoyor Zagal Lodge.
DIA 3
DIA 4

BAYAN GOBI → KARAKORUM

Havent esmorzat, trajecte d’una hora fins a Karakorum, antiga capital de l’imperi mongol entre els anys 1235 i 1260, i de Yuan del Nord durant els segles XIV i XV.

Arribada, check-in al campament de Gers i deliciós dinar. Durant la tarda, visita del monestir Erdene Zuu, monestir budista més antic de Mongòlia fundat l’any 1586. Tot seguit, visita del Museu de Karakorum, que conté interessants troballes de les ruïnes de Karakorum.

Allotjament a un Ger del Munkhtenger camp.
DIA 4
DIA 5

KARAKORUM → MONESTIR ONGI

Possibilitat de participar dels cants matinals del monestir Erdene Zuu.

Sortida ben aviat al dematí cap a les ruïnes del monestir Ongi, a través d’estepes semi-desèrtiques. Durant els bons estius, que segons els nòmades són aquells amb molta pluja i verdes pastures, l’estepa està coberta de moltes classes d’herbes i llueix molt més bonica, i el riu Ongi flueix fins al sud del Gobi. Durant la ruta, d’entre 6 i 7 hores, hi haurà aturades per estirar les cames, jaure sobre l’herba i admirar el cel blau. També es podrà concertar una visita a una família nòmada. Dinar pic-nic en ruta.

Arribada al campament de Gers, a prop de les ruïnes del monestir Ongi. Sopar i allotjament a un Ger del Secret Ongi camp. Gaudiu d’un passeig nocturn al voltant de les ruïnes del monestir i del riu Ongi.
DIA 5
DIA 6

MONESTIR ONGI → PENYA-SEGATS FLAMEJANTS DE BAYANZAG

Visita matinal de les ruïnes del monestir Ongi i sortida cap als penya-segats flamejants de Bayanzag, on el conegut explorador americà Roy Chapman Andrews va trobar ous de dinosaure. Bayanzag era una vall coberta pels sacsaüls del Gobi i ara és una bonica combinació del paisatge del desert, penya-segats vermells, sorra i els característics arbres endèmics. Als anys 20, es va fer famosa per la troballa dels primers ous de dinosaure que el món havia vist, així com fòssils molt ben conservats d’espècies de dinosaure fins llavors desconegudes. Algunes de les troballes estan exposades al Museu d’Història Natural de Nova York, on van ser transportades a les esquenes de fins a 70 camells! El nom de penya-segats flamejants prové del propi Mr. Andrews, meravellat pel color vermell que tenien durant la sortida i la posta del Sol.

Visita dels penya-segats vermells a peu o amb vehicle, on podreu gaudir de les formacions naturals, úniques i salvatges, de la zona. Exploreu l’àrea amb restes de dinosaures i camineu pel bosc de sacsaüls, podreu trobar ossos i ous reals de dinosaure vosaltres mateixos.

Durant la tarda, visita d’una família nòmada per conèixer el seu estil de vida i aprendre a cuinar un plat mongol, del que sopareu. L’última recompensa del dia serà una inspiradora posta de Sol sobre els penya-segats flamejants, un record inoblidable del desert del Gobi.

Retorn al campament i allotjament a un Ger del Dream Gobi Lodge.
DIA 6
DIA 7

EXCURSIÓ A LES DUNES DE KHONGOR

Havent esmorzat, sortida ben aviat cap a les dunes de Khongor, les més grans i boniques de Mongòlia, que s’estenen més de 200 km sobre l’àrid desert del Gobi. El trajecte dura 3 hores, travessant vastes badlands desèrtiques que arriben fins a les llunyanes muntanyes que es veuen a l’horitzó. Arribada i dinar. Havent dinat, visita de les dunes i oportunitat de fer fotografies espectaculars. Tot seguit, passeig en camell de 2 hores.

Retorn al campament, sopar i allotjament a un Ger del Dream Gobi Lodge.
DIA 7
DIA 8

EXCURSIÓ A YOLIIN AM & PETRÒGLIFS DE KHAVTSGAIT

Gaudiu de la sortida del Sol sobre el Gobi. Havent esmorzat, sortida cap al camp de gel de Yoliin Am, un estret congost a les muntanyes Gurvan Saikhan, l’extrem est de les majestuoses muntanyes Alai. Visita del museu del Parc Nacional Gobi Gurvan Saikhan, on aprendreu més sobre la seva flora i fauna, i algunes restes de dinosaure. Tot seguit, passejada fins al congost (2 km), on si teniu sort, podreu veure algunes espècies rares de fauna silvestre, com l’ovella salvatge Argali, la cabra dels Alps, moltes aus depredadores i nombrosos petits rosegadors endèmics.

Durant la tarda, visita dels petròglifs de Khavsgait. Retorn al campament, sopar i allotjament a un Ger del Dream Gobi Lodge.
DIA 8
DIA 9

GOBI → ULAANBAATAR

Trasllat d’una hora a l’aeroport de Dalanzadgad i vol cap a UlaanBaatar. Arribada i nova visita de la ciutat, incloent el Palau-Museu de Bogd Khan, un concert folklòric de Khoomei (el famós cant gutural mongol) i actuacions dansaires tradicionals, abans de gaudir del sopar de comiat.

Visita opcional del memorial Zaisan, amb panoràmica nocturna de la ciutat dels nòmades urbans.

Allotjament al Best Western Premier Hotel 5*.
DIA 9
DIA 10

FINAL DEL VIATGE

Trasllat a l’aeroport d’Ulaanbaatar i vol de tornada a la ciutat d’origen.
DIA 10
EXTRA

EXTENSIONS

Possibilitat d’allargar el viatge amb 2 dies a Naadam, 3 dies al llac Huvsgul i 3-5 dies amb els caçadors d’àguiles d’Altai.
EXTRA

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

portada

La història dels Emirats

Viatge de 6 dies a Dubai coincidint amb l’Expo Dubai 2020, que es celebrarà entre l’octubre de 2021 i el març del 2022. Inclou excursions a Abu Dhabi i Al Ain.

portada terra santa jordania egipte

Terra Santa, Jordània & Egipte

Viatge en grup de 16 dies visitant Israel, Jordània i Egipte. Inclou Terra Santa, Petra i un fantàstic creuer pel Nil. Gaudeix de tres cultures en un sol viatge.