railroad uyuni
salar de uyuni
potosi uyuni
lake uyuni
lago titicaca
copacabana bolivia titicaca
la paz bolivia
la paz bolivia telefèric
bolivia
hotel de sal

BOLÍVIA, MÓN ANDÍ

SANTA CRUZ DE LA SIERRA

Santa Cruz de la Sierra és una de les ciutats més grans del país i el principal centre econòmic de Bolívia. La seva proximitat a pous de gas natural, petroli, mines de ferro; les grans plantacions agrícoles de soja, cotó, arròs, canya de sucre; i bestiar d’excel·lent qualitat, la converteixen en el centre de les exportacions nacionals. El seu clima càlid i subtropical ha propiciat una vida social agradable, de gent càlida i hospitalària.

SUCRE

Sucre és una ciutat colonial fundada l’any 1538 per Pedro Anzures, amb el nom de Ciutat de la Plata de la Nueva Toledo. Amb els anys es va convertir primer en Arquebisbat i s’hi va establir una Reial Audiència, amb autoritat sobre l’àrea que avui dia formen Paraguay, el sud-est peruà, el nord de Xile, Argentina i gran part del que avui és Bolívia. L’any 1624 s’hi funda la Universidad Mayor Real y Pontificia de San Francisco de Xavier de Chuquisaca, famosa pels artistes i professors que hi anaven a donar classe a la ciutat residència dels rics propietaris de les mines de Potosí. La ciutat de Sucre és Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

POTOSÍ

La ciutat de Potosí és famosa per la mina de plata trobada pels conqueridors espanyols l’any 1545, al peu de la muntanya Sumaq Orko, que en quechua significa ‘Cerro Rico’. Designada Villa Imperial, la ciutat va arribar a tenir més habitants que Sevilla, Paris o Londres, pel nombre de persones que hi van emigrar atretes pel negoci de la plata. La ciutat ha conservat els seus estrets carrers colonials, les cases antigues amb balcons de fusta, les nombroses esglésies colonials i museus. Econòmicament, segueix vivint de l’extracció de minerals com la plata, estany, zinc, antimoni, etc. La ciutat de Potosí és també Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

LA PAZ

Fundada l’any 1547 sobre uns assentaments aurífers, la ciutat amb cases penjants sobre les vessants de les muntanyes és un espectacle insòlit i impressionant. Barreja de modernisme i costums andines, la ciutat fou nombrada entre les 7 Ciutats Meravelles del Món l’any 2015.

Itinéraire

DIA 1

ARRIBADA A SANTA CRUZ DE LA SIERRA

Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Resta del dia lliure. Allotjament a l’hotel.
DIA 1
DIA 2

SANTA CRUZ → SUCRE

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport. Vol intern. Recepció a l’aeroport de Sucre i trasllat a l’hotel.

Dinar lliure. Havent dinat, visita de la ciutat de Sucre: Plaça de la Recoleta, el museu de tèxtils indígenes de la Fundació ASUR, Plaça Principal i Parc Bolívar.

Nit lliure i allotjament a l’hotel.
DIA 2
DIA 3

SUCRE → TARABUCO → POTOSÍ

Esmorzar a l’hotel. Excursió al poblat de Tarabuco, situat a 70 km de la ciutat de Sucre, en una bonica regió de turons i valls fèrtils, graner de la ciutat des de la seva fundació i on cada diumenge es pot gaudir del famós Mercado de Indios Yamparas, grup ètnic que ha mantingut les seves tradicions al llarg del temps. Orgullosos de la seva cultura, cada diumenge vesteixen les seves robes acolorides típiques a la Plaza de Tarabuco per vendre-hi els seus productes.

Dinar a un restaurant de Tarabuco.

Retorn a Sucre i sortida amb vehicle privat amb xofer de parla hispana (sense guia) per viatjar per una carretera ben pavimentada fins a la ciutat de Potosí (170 km / 3 hores). Durant el trajecte travessareu les valls temperades de Chuquisaca i pujareu per la serralada Andina fins arribar a l’altiplà de la regió de Potosí, situada a 4070 metres d’altitud.

Arribada, nit lliure i allotjament a l’hotel.
DIA 3
DIA 4

POTOSÍ → UYUNI → COLCHANI

Esmorzar a l’hotel. Durant el matí tindreu dues opcions per escollir:

• Visita del museu de Santa Teresa, portal de l’església de San Lorenzo, Arc de Cobija, la Plaça Principal, la Torre dels Jesuïtes.
• Visita d’una mina cooperativa del Cerro Rico de Potosí per conèixer les tradicions mineres.

Havent dinat, sortida amb vehicle privat amb xofer de parla hispana (sense guia) per fer un viatge de 220 km, per bona carretera pavimentada, cap a la ciutat minera de Uyuni. Travessia de la regió de les grans mines d’estany i plata de Bolívia i dels petits pobles de Chaquilla, Visicia, Ticatica i entrada a la mina de Pulacayo.

Continuació fins a Colchani, situat al límit del salar per gaudir d’una bonica posta de Sol andina a 3660 metres d’altitud, mentre feu un aperitiu. Trasllat, sopar i allotjament a l’hotel de Sal.
DIA 4
DIA 5

COLCHANI → SALAR DE UYUNI → LA PAZ

Esmorzar a l’hotel. Sortida amb vehicle 4x4 amb xofer de parla hispana (sense guia). Visita d’una petita indústria familiar de sal i el seu centre artesanal. Trasllat al límit del Salar per gaudir de vistes impressionants.

Continuació de la ruta cap a la població de Coqueza, construïda als peus del volcà Tunupa. Pujada amb el vehicle 4x4 fins al mirador del volcà, des d’on tindreu una bonica vista general sobre el salar. Tot seguit, visita d’una petita cova amb mòmies precolombines. Retorn a Coqueza i trajecte de 50 km sobre el salar, fins arribar a l’illa Incahuasi.

Dinar pícnic sobre el desert de sal. Havent dinat, temps lliure per visitar l’illa Incahuasi seguint el sender que arriba fins al cim, des d’on es té una vista circular espectacular del desert de sal.

Retorn a Colchani i trasllat a l’aeroport de Uyuni. Vol intern a La Paz. Arribada i trasllat a l’hotel. Allotjament.

Nota: durant la temporada de pluges (de gener a abril) la travessa sobre el salar és de 12 km (una hora a velocitat reduïda) fins arribar a l’hotel Playa Blanca, situat sobre una illa de Sal. Dinar pícnic i temps lliure per fer fotografies sobre el salar, convertit en un gegantí mirall còsmic.
DIA 5
DIA 6

LA PAZ → ISLA DEL SOL → COPACABANA

Esmorzar a l’hotel. Sortida per recórrer 150 km travessant la serralada Andina i les ribes del llac Titicaca, fins arribar al poble de Copacabana. Creuer d’una hora a l’illa del Sol, des d’on van sorgir els fundadors de l’imperi Inca, segons la llegenda.

Dinar típic Aptapi. Havent dinat, visita de la zona arqueològica de Pilkokaïna i del Jardí de l’Inca. Retorn a Copacabana, nit lliure i allotjament a l’hotel.
DIA 6
DIA 7

COPACABANA → LA PAZ

Esmorzar a l’hotel. Breu visita de la basílica de Copacabana, punt de pelegrinatge de la regió andina. Retorn a la ciutat de La Paz.

Baixada amb telefèric des de El Alto fins a Irpavi, per observar vistes impressionants sobre la ciutat andina, construïda en un gegantesc congost de color ocre davant de la serralada dels Andes. Visita del Valle de la Luna. Visita de la ciutat: Plaça del Govern, la Catedral, Calle Linares i les botigues dels curanderos bolivians, mercat dels artesans i San Francisco.

Nit lliure i allotjament a l’hotel.
DIA 7
DIA 8

LA PAZ → ORIGEN

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport internacional per agafar el vol de tornada.
DIA 8

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

portada

La Patagònia sense fronteres

Viatge en grup de 10 dies a la Patagònia Xilena i Argentina. Visitant Santiago, Valparaíso, Viña del Mar, Puerto Natales, Torres del Paine, Calafate, Perito Moreno, Buenos Aires, entre d’altres.