riu tortuguero
tortuga tortuguero
peresos costa rica
granota costa rica
volca arenal
ecotermes arenal
iguana tortuguero
fortuna-3506594_1920
tucan costa rica

costa rica smart

Viatge amb grup per descobrir Costa Rica i gaudir de la natura, de la fauna i flora autòctones, d’impressionants paisatges volcànics, platges paradisíaques i de la immensitat de la selva.

Itinerari

DIA 1

ARRIBADA A SAN JOSÉ

Arribada a l’aeroport internacional Juan Santamaría de San José i benvinguda per part del corresponsal local. Trasllat privat amb aire condicionat. Arribada a l’hotel i repartiment d’habitacions. Còctel de benvinguda i allotjament a l’hotel.
DIA 1
DIA 2

SAN JOSÉ → PN BRAULIO CARRILLO → PN TORTUGUERO

Esmorzar a l’hotel. Sortida ben aviat per començar el recorregut pel Parc Nacional Braulio Carrillo, que acaba als canals que bordegen la costa atlàntica. Aturada a un restaurant local per un esmorzar complet. Més tard, trasllat compartit a Tortuguero amb barca. El Parc Nacional Tortuguero conserva 21.000 hectàrees de selva tropical. Dinar al Lodge. Havent dinat podreu visitar el museu (entrada no inclosa) i el poble de Tortuguero, on podreu gaudir d’una deliciosa aigua de coco. Sopar i allotjament al Lodge.
DIA 2
DIA 3

PARC NACIONAL TORTUGUERO

Esmorzar al Lodge i visita del Parc Nacional Tortuguero, explorant els seus canals amb petites barques obertes, que permeten una bona visibilitat de les aus i mamífers que habiten aquesta regió (tortugues, cocodrils, micos, peresosos, lloros, guacamais, tucans i altres aus. Havent dinat, visita guiada a peu pels senders del parc, si la meteorologia ho permet, per descobrir més coses sobre la flora de la zona. Sopar i allotjament al Lodge.
DIA 3
DIA 4

PN TORTUGUERO → ARENAL

Esmorzar al Lodge i sortida per abandonar la regió del Carib i fer ruta cap a la zona del volcà Arenal. Dinar en ruta en un restaurant local. Visita d’una plantació de ‘palmito’ (margalló o cor de palmera), un ingredient de gourmet molt conegut pel seu deliciós sabor i riquesa en fibra, calci i vitamines. Les plantacions de palmito s’han convertit en una activitat econòmica molt important per les famílies de Costa Rica, sorgint com una opció de desenvolupament a través d’una activitat agrícoles per a dones cap de família. Costa Rica és actualment el major exportador del món de palmito en conserva, amb el 55% del mercat mundial. Aprendreu, gràcies a Doña Maria i el seu treball, tot el relacionat amb el palmito, des de la seva plantació al seu procés de creixement i recol·lecció.

Continuació del viatge cap a Arenal. Aturada per observar iguanes i tastar un gelat amb sabors exòtics. La ruta cap a Arenal continua creuant una gran zona d’agricultura i ramaderia.

Fins l’any 1968, el Mont Arenal era una muntanya tranquil·la, coberta d’exuberant vegetació. Durant tres mil anys, el seu volcà havia estat inactiu. El seu despertar va ser espectacular: la terra va començar a tremolar, columnes de cendra es van elevar al cel i van caure sobre el bosc; les bugaderes que tenien els seus braços submergits en les corrents sentien com l’aigua s’escalfava. Un flux de lava incandescent corria pel volcà. Des del seu despertar, el volcà Arenal no ha deixat d’estar actiu, com demostra el seu con volcànic perfecte al no haver tingut temps d’erosionar-se ni de volar. Des dels seus 1600 metres d’altitud, el volcà Arenal s’inclina cap al poble. Arribada a l’hotel, sopar lliure i allotjament.
DIA 4
DIA 5

ARENAL

Esmorzar a l’hotel. Visita del Parc Nacional Arenal. El volcà Arenal és una de les atraccions més famoses de Costa Rica. El Parc no només està destinat a protegir un dels volcans més actius del món, sinó que també preserva els nombrosos rius que desemboquen al llac Arenal. El volcà és imponent per la seva mida i forma cònica gairebé perfecta. La fauna i flora són gairebé escasses al seu voltant per culpa de la devastadora erupció del 1968. Tot i això, l’indret ofereix l’oportunitat única de descobrir moltes plantes que han pogut créixer en els fluxos de lava. A més, un bosc que no va ser devastat per la lava us permetrà observar la vida silvestre del parc.

Dinar lliure. Havent dinat, temps lliure per visitar el poble de La Fortuna, situat a la vall del volcà Arenal, a les faldes del riu Burio. Es tracta del poble més proper al volcà, visible des de gairebé qualsevol lloc del poble. Aquest és un dels destins turístics més populars de Costa Rica, hi trobareu molts restaurants i botigues de records. Sopar lliure i allotjament a l’hotel.

Activitat opcional: Visita de les aigües eco-termals, un exclusiu retir pels qui busquen relaxar-se en càlides termes naturals del volcà Arenal. Les termes estan rodejades de fullatge tropical i per una autèntica casa-ranxo plena de curiositats costa-riquenyes, com un molí de cafè i un equip de cultiu. Les 4 piscines estan separades, rodejades de suaus pedres de riu i natura, i compten amb espai suficient per nadar i relaxar-se en pacífiques aigües termals. No estan obertes al públic general, pel que gaudireu de privacitat. Sopar buffet inclòs.
DIA 5
DIA 6

ARENAL → LIBERIA → TAMARINDO

Esmorzar a l’hotel. Ruta cap a Tamarindo. Visita del poble de Liberia, també anomenat La Ciutat Blanca, perquè antigament els seus carrers eren pavimentats amb pedres blanques, les cases eren blanques i els vilatans vestien de blanc per no patir tanta calor. Durant la visita descobrireu els punts importants de la ciutat, com la seva església, el parc i les cases antigues. Tast de ‘leche dormida’, una beguda típica de la província de Guanacaste.

Arribada a Tamarindo, una ciutat situada a la costa del Pacífic de Costa Rica. Aquesta zona és coneguda per tenir platges amb fortes onades, com les de Tamarindo i Langosta. Al nord, Playa Grande és un important punt de nidificació de les enormes tortugues llaüt que forma part del Parc Nacional Marí Las Baulas. L’estuari rodejat de manglars del Refugi de Vida Silvestre Tamarindo protegeix animals com mones udoladores i cocodrils. Còctel de benvinguda, assignació d’habitacions i allotjament a l’hotel, on podreu gaudir d’un pla ‘tot inclòs’.
DIA 6
DIA 7

TAMARINDO

Dia lliure per gaudir de les instal·lacions de l’hotel amb el pla ‘tot inclòs’ i la platja. Allotjament a l’hotel.
DIA 7
DIA 8

TAMARINDO → ORIGEN

Esmorzar a l’hotel. Trasllat compartit a l’aeroport internacional per agafar el vol de tornada a la ciutat d’origen.
DIA 8

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

Descobrint Costa Rica

Viatge de 12 dies amb vehicle de lloguer, visitant Tortuguero, Arenal, Tamarindo, Monteverde i Manuel Antonio.