slider
salta
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider

EL NORD DE L'ARGENTINA

Salta, una de les millors poblacions colonials del país, serà la base d’un recorregut per valls fèrtils i congostos d’espectacular bellesa. Els trams en vehicle 4×4 passaran per camins i vies de difícil accés. Part del recorregut transita per la popular Ruta 40, que circula paral·lela als Andes, amb vistes espectaculars a les acolorides vessants de la Quebrada de Humahuaca.

Descobrireu la història i la cultura dels pintorescos pobles de les Valls Cachalquíes i la preciosa Cafayate, i podreu tastar el vi local, una de les indústries més potents de la zona.  

Aquest viatge es pot fer també com a part d’un viatge més llarg, visitant també Iguazú, Buenos Aires o la Patagònia. No dubtis a consultar-nos les diferents opcions disponibles.

Itinerari

DIA 1

ARRIBADA A SALTA

Arribada a l’aeroport de Salta i trasllat a l’hotel.

Durant la tarda, visita de la ciutat recorrent-ne els punts més atractius: La Catedral Basílica, el Centre Cultural de les Amèriques (antiga Casa de Govern); el Museu Històric del Nord (Cabildo), amb exhibicions d’art sacre i sales dedicades a antigues famílies locals; la Basílica Menor de San Francisco, el Convent de San Berbarno de la Orden de las Carmelitas, el Monument Güernes (heroi gautxo dels pobles del nord). Ascens al Cerro San Bernardo, des d’on es pot veure una bona vista panoràmica de la ciutat. Pas pel monument 20 de Febrer, on es va lluitar la Batalla de Salta. Visita de la villa estival de San Lorenzo, als afores de la ciutat, amb un microclima subtropical, i del Mercat Artesanal.

Allotjament a l'hotel escollit.
DIA 1
DIA 2

SALTA → CACHI

Esmorzar a l’hotel. Excursió amb vehicle 4x4 a les Valls Calchaquíes. Sortida a través de la Vall de Lerma fins arribar a El Carril, un típic poble de la regió, el nom del qual ve del fet que connectava les valls Cachalquíes i de Lerma. El recorregut continua per la Quebrada de Escoipe, un congost d’un verd profund rodejat de muntanyes, fins arribar a la meravellosa Cuesta del Obispo. El camí té moltes corbes i permet gaudir de vistes panoràmiques de la Vall Encantada. S’arriba al punt més alt a Piedra del Molino, a 3.348 metres d’altitud.

A continuació, transitant la recta de Tin-Tin, antic camí del Inca, es travessa el Parc Nacional Los Cardones. Arribant a Cachi podrem gaudir d’una vista increïble del Nevado de Cachi i de Payogasta. Havent dinat, temps lliure per recórrer aquest poble amb empremta colonial, capçalera de les Valls Calchaquíes, amb cases amb base de pedra i parets de tova, revestides de cal i sorra, que li donen el color blanc que les caracteritza. Recomanem visitar l’església una de les més antigues de la regió.

Allotjament a Cachi.
DIA 2
DIA 3

CACHI → CAFAYATE

Esmorzar a l’hotel. Continuació del viatge anant cap a Cafayate per la mítica ruta 40, que circula paral·lela a la serralada dels Andes, de nord a sud, amb una extensió total de 5.200 km. Al llarg d’aquest recorregut coneixereu pobles històrics i amb gran encant com Seclantás, Molinos i Angastaco. Després de travessar la Quebrada de Las Flechas, la ciutat de San Carlos i Animaná, arribada a Cayafate per passar la nit a l’hotel escollit.
DIA 3
DIA 4

CAFAYATE → SALTA

Cafayate, situada a la província de Salta, és un dels punts més importants de les Valls Calchaquíes per la seva poderosa indústria vinícola; la seva història calchaquí, espanyola, immigrant i criolla, han fet que aquesta ciutat tingui un estil entre colonial i barroc de finals del segle XIX. Sortida des de l’hotel per visitar unes bodegues on podreu tastar el particular vi Torrontés. A l’acabar el recorregut, sortida cap a Salta per la majestuosa Quebrada de las Conchas, on les curioses formacions erosionades pel vent i l’aigua seran el principal atractiu.

Arribada a Salta i allotjament a l’hotel seleccionat.
DIA 4
DIA 5

SALTA → PURMAMARCA

Sortida amb vehicles 4x4 per fer una autèntica Volta a les Alçades. El recorregut comença transitant un camí paral·lel a les vies de l’emblemàtic Tren de las Nubes, des d’on es poden observar els ponts i ziga-zagues a la muntanya, necessaris per tal que el tren guanyi alçada. Durant el trajecte es visita Santa Rosa de Tastil, un petit poblat on hi ha les ruïnes de la ciutat precolombina més gran de l’Argentina, declarat Monument Històric Nacional.

Arribada a San Antonio de los Cobres per dinar i començar la següent etapa, cap al nord, transidant la Ruta 40 fins arribar a les Salinas Grandes, just al límit entre Salta i Jujuy. Tot seguit s’inicia el descens per la Cuesta de Lipán, indret on es poden albirar còndors, i finalment, s’arriba al pintoresc poble de Pumamarca, rodejat pel famós Cerro de los Siete Colores. Allotjament a l’hotel escollit.
DIA 5
DIA 6

PURMAMARCA → QUEBRADA DE HUMAHUACA → SALTA

Continuació del viatge amb vehicles 4x4 per la Quebrada de Humahuaca, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, on el paisatge i els colors dels turons es conjuguen amb les cultures igualment acolorides que habiten aquesta zona. És un viatge de contacte social i una visita a l’ancestral.

Sortint des de Purmamarca es passa per la Posta de Hornillos fins arribar al poble de Tilcara, per visitar el Pucará, antiga fortalesa indígena, i el Museu Arqueològic. Continuació cap a Huacalera i el pas del Tròpic de Capricorn, des d’on es poden veure els colors del turó anomenat Pollera de la Colla. A Urquía podreu visitar l’església, que es caracteritza per les pintures dels Àngels Arcabussers (vestigi important de l’escola Cuzqueña a la zona).

Arribada a Humahuaca i visita de la Catedral i el Monument a la Independència (El Indio) de l’escultor Soto Avendaño. Retorn a Salta havent dinat. Durant el recorregut de tornada podreu observar el turó La Paleta del Pintor, que emmarca el poble de Maimará. Si la meteorologia ho permet, retorn a Salta pel Camino de Cornisa, d’abundant vegetació subtropical.

Arribada a Salta i allotjament a l’hotel escollit.
DIA 6
DIA 7

final del viatge

Esmorzar a l’hotel. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport i vol a Buenos Aires.
DIA 7

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

Deserts de sal

Viatge pel Nord d’Argentina, Xile i Bolívia. Indrets i paisatges espectaculars!

portada patagonia

Patagònia xilena infinita

Viatge de 8 dies recorrent la Patagònia xilena. Allotjament a Santiago, Puerto Varas i Puerto Natales. Visita de Torres del Paine, Valparíso, Viña del Mar, Petrohue, Llanquihue, etc…