polonia-varsovia
polonia-zakopane
polonia-wawel
polonia-malbork
polonia-torun
polonia-cracovia
polonia-cracovia2
polonia-auschwitz
polonia-gdansk

ELS TRESORS DE POLÒNIA

Aquest és un circuit molt popular, recorrent els atractius i ciutats imprescindibles de visitar a Polònia, descobrint la diversitat de les tradicions folklòriques del país, tastant els seus plats típics i gaudint de la famosa hospitalitat polonesa.

Moments destacats del viatge són un recital privat amb les obres més famoses de Frederic Chopin; un viatge en telefèric fins al Mt. Gubalowka per admirar els fascinants paisatges de les muntanyes del Tatra; un espectacular experiència de rafting al riu Dunajec, a través de les pintoresques gorges del Parc Nacional Pieniny; la visita a l’altar de fusta de Wit Stowsz, l’altar gòtic més gran del món i un dels tresors nacionals de Polònia; la música i els colors dels vestits tradicionals a la regió de Cracòvia, amb una actuació folklòrica durant un fantàstic sopar.

Itinerari

DIA 1

ARRIBADA A VARSÒVIA

Arribada a Varsòvia i trobada amb el guia local i la resta del grup al lobby de l’hotel a les 18.00h. Visita panoràmica a través de renovada Ruta Reial, amb els seus monuments històrics i residències. Aturada a la Plaça del Castell i petita passejada pel barri vell.

Sopar de benvinguda a un restaurant, amb plats típics polonesos i el famós vodka local, anomenat Zubrowka. Retorn a l’hotel i allotjament a un hotel 4*.
DIA 1
DIA 2

VARSÒVIA

Esmorzar a l’hotel. Introducció al més destacat de la ciutat durant el matí. Visita del barri vell (reconstruït després de la Segona Guerra Mundial), amb l’impressionant Castell Reial. Admirarem algunes de les seves 300 sales, com la Sala Canaletto i les seves 23 obres d’art, la Sala del Tro, la magnífica Sala dels Cavallers amb 6 grans obres de Marcello Bacciarelli, la Sala de Marbre amb els retrats de 22 reis polonesos, i la més impressionant del castell, la Sala de Ball. El tour continua amb el trasllat a la zona de l’antic gueto de Varsòvia. En ruta veurem l’edifici de l’Òpera Nacional i l’Ajuntament.

Dinar a un restaurant local. Durant el tour d’avui també tindrem l’oportunitat de visitar la fàbrica de xocolata Wedel per tastar una deliciosa xocolata calenta a la Wedel Old Fashioned Shop.

Al vespre gaudirem d’un viatge musical a través de les composicions més famoses del gran compositor Frederic Chopin, amb un recital de piano. Allotjament a l’hotel.
DIA 2
DIA 3

VARSÒVIA → CZESTOCHOWA → ZAKOPANE

Sortida cap a Zakopane havent esmorzat. Aturada en ruta a Czestochowa per visitar el Monestir Jasna Gora i el Santuari de la Verge Negre.

Dinar a un restaurant local. Arribada a Zakopane al vespre, situada al peu de les muntanyes Tatra, a la vall creada entre Gubalowka i Giewont. És un dels destins de vacances més populars i un dels indrets més bonics de Polònia. Antigament era un petit poble de muntanya, que es va posar de moda entre artistes com a retir, a principis del segle XX. Allotjament a un hotel 4*.
DIA 3
DIA 4

ZAKOPANE → CRACÒVIA

Esmorzar a l’hotel i visita panoràmica de Zakopane. L’arquitectura basada en la fusta s’integra perfectament amb l’entorn natural i ha estat copiada a altres parts del país, sent coneguda com Estil Zakopianski. Visita de la Capella Jaszczurowka, un gran exemple d’aquesta arquitectura, i del Santuari de Nostra Senyora de Fàtima a Krzeptowki, construïda pels habitants de Zakopane en agraïment a la verge per haver salvat al Papa durant un atemptat contra la seva vida. Admirarem les espectaculars vistes de les muntanyes Tatra des del cim del Mt. Gubalowka i tindrem temps per tafanejar i comprar records i artesanies de les botigues locals.

Dinar i temps lliure. Abans de sortir cap a Cracòvia, participarem d’una espectacular experiència de ràfting al riu Dunajec, dins del Parc Nacional Pieniny Arribada a Cracòvia, sopar i allotjament a un hotel 4*.
DIA 4
DIA 5

CRACÒVIA & EXCURSIÓ A AUSCHWITZ

Esmorzar a l’hotel. El tour matinal inclourà Wawel, el Castell Reial, llar de 3 dinasties de monarques polonesos. Les seves exquisides sales i cambres són plenes d’art de valor incalculable, mobles antics i antiguitats. La col·lecció de tapissos monumentals del segle XVI és inigualable. També visitarem la Catedral Wawel, lloc de culte de St. Stanislaw i Sta. Jadwiga, reina de Polònia. Les seves 18 capelles són autèntics obres mestres de l’arquitectura. La seva campana gegant, anomenada Zygmunt, data de l’any 1.520 i és una de les més grans del món. En aquesta Catedral eren coronats i enterrats els reis polonesos.

Tot seguit caminarem cap al barri vell i la seva restaurada Plaça Major, amb magnífiques cases i palaus. Aturada a la Basílica de Santa Maria per veure el magnífic altar de fusta de Wit Stwosz. Al mig de la plaça hi trobarem el Sukiennice (o Mercat de la Tela), construït abans del 1.349 però renovat durant el segle XVI.

Havent dinat, trasllat a Auschwitzh per visitar el Museu del Martiri de l’antic i infame cap de concentració nazi. Retorn a Cracòvia i allotjament a l’hotel.
DIA 5
DIA 6

CRACÒVIA

Esmorzar a l’hotel i temps lliure durant el matí.

Cafè i pastissos a la famosa cafeteria Krakow i visita del Museu Czartoryski, amb la millor col·lecció d’art de Polònia i una de les més valuoses d’Europa. Peces destacades són “La dama amb un ermini” de Leonardo da Vinci i “Paisatge amb el bon samarità” de Rembrandt, entre moltes altres obres mestres no només de la pintura, sinó també de l’escultura, artesanies, arts aplicades, etc.

Acabarem el dia amb un sopar i espectacle folklòric. Allotjament a l’hotel.
DIA 6
DIA 7

CRACÒVIA → LOWICZ → TORUN

Sortida cap a Torun havent esmorzat. Aturada en ruta a Lovicz, típica ciutat de Masòvia, famosa pel seu art folklòric: acolorits vestits i bonics retalls de paper.

Dinar casolà amb una família local, a una encantadora cabana situada als peus de l’antic Castell de Lowicz. Benvinguda tradicional polonesa amb pa i sal. Tindrem temps per parlar amb aquesta encantadora parella sobre el seu dia a dia i de fer les postres al seu bonic jardí.

Continuació cap a Torun. Arribada i allotjament a un hotel 3*.
DIA 7
DIA 8

TORUN → GDANSK

Esmorzar a l’hotel i visita de Torun, ciutat on va néixer Nicolau Copèrnic i considerada una de les ciutats històriques de Polònia. El seu barri vell fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO gràcies al seu impressionant ajuntament del segle XIII, genials esglésies i carrers històrics, que preserven l’antiga glòria de Torun. Visita del Museu Copèrnic.

Dinar a un restaurant local a Torun. Havent dinat, sortida cap a Gdansk. Arribada i petita passejada pel barri vell. Allotjament a un hotel 4*.
DIA 8
DIA 9

GDASNK & EXCURSIÓ A MALBORK

Esmorzar a l’hotel. Avui recorrerem Gdansk a fons. Començarem a la Porta d’Upland, un fragment de les antigues fortificacions de la ciutat i una de les seves principals entrades. Darrera seu, passarem per un edifici d’obra vista format per la Torre Presó i la Casa de Tortura, relíquies de les muralles gòtiques del segle XV. El Pont Daurat, situat al costat de la Torre Presó, dona pas al Mercat Llarg, un carrer magnífic amb grans mansions decorades amb façanes renaixentistes i barroques, on vivien els burgesos més rics de la ciutat. Tot seguit arribarem a la Plaça Major i la Cort d’Artur, reconeguda com la cort més bonica que acollia reunions de la Lliga Hanseàtica. Just darrera, trobarem la torre de la Basílica de Santa Maria, part de l’església gòtica d’obra vista més gran i preuada de Gdansk. Acabant el tour, passarem pel carrer Mariacka, amb les seves cases adossades i elegants botigues.

Dinar a un restaurant local. Havent dinat, anirem a Malbork per visitar el Castell dels Cavallers Teutònics, l’edifici de maons més gran d’Europa i una de les grans atraccions turístiques de Polònia. Retorn a Gdansk i temps lliure. Allotjament a l’hotel.
DIA 9
DIA 10

GDANSK → GDYNIA → SOPOT → OLIWA → VARSÒVIA

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem la Catedral Oliwa, famosa pel seu òrgan únic, i gaudirem d’un concert. Dinar a un restaurant local. Havent dinat sortida cap a Varsòvia. Allotjament a un hotel 4*.
DIA 10
DIA 11

FINAL DEL VIATGE

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a casa.
DIA 11

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

Lapònia, la Suècia àrtica

Circuit de 6 dies per la Lapònia sueca on podrem gaudir dels paisatges del Golf de Bòtnia, les muntanyes dels PN d’Abisko i Kebnekaise, i d’un creuer trencagel.

Terres de Suècia i Dinamarca

Fantàstic circuit de 7 dies recorrent ciutats, boscos, llacs i castells de Suècia i Dinamarca. Nits a Estocolm, Karlstad, Göteborg i Copenhaguen.