churchkhela-georgia
georgia-khinkali
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
georgia vi

experiència enogastronòmica a geòrgia

Geòrgia està considerada com el bressol del vi i no és cap coincidència. Aquest bonic i radiant país caucàsic és el centre de vinicultura més antic, com evidencien diversos descobriments arqueològics. Geòrgia ofereix als entusiastes del vi l’exclusivitat dels vins georgians, les seves varietats de vinya i la història del vi Qvevri.

Itinerari

DIA 1

ARRIBADA A TBILISSI

Arribada a Tbilissi i trobada amb el guia local. Trasllat i allotjament a l’hotel.

L’encant de la capital de Geòrgia rau en el seu espectacular entorn, arquitectura pintoresca, una vibrant vida artística i cultural i la tradicional hospitalitat de les seves gents. Tot això fa de Tbilissi una ciutat fàcil i divertida de visitar i descobrir.
DIA 1
DIA 2

VISITA DE TBILISSI

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem la ciutat, fundada al segle V a la vall del riu Kura (anomenat Mtkvari quan travessa Geòrgia). Tots els punts d’interès són molt propers entre sí i s’hi pot arribar caminant còmodament. El tour d’avui comença al barri de Metekhi (segle XIII) i continua amb la fortalesa de Narikala (segle IV), que domina el paisatge del centre històric. Tot seguit explorarem els banys subterranis (segle XVII) i el districte d’aigües termals, el carrer Shardeni, la sinagoga, la catedral de Sioni i la basílica d’Anchiskhati (la més antiga de Tbilissi, segle VI).

A continuació caminarem pel Pont de la Pau, d’espectacular disseny, que uneix el recentment construït parc Rike i el casc antic, amb espectaculars vistes sobre la ciutat. Després visitarem el Museu Nacional, amb mostres dels principals descobriments arqueològics del país i centenars d’artefactes de l’arqueologia i etnografia del Caucas.

Per acabar, visitarem una família local i participarem d’una classe culinària per elaborar Khinkali, un dels plats nacionals del país.

Sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 2
DIA 3

TBILISSI → VARDISUBANI → ALAVERDI → KHAREBA → GREMI → TELAVI

Distància recorreguda: 390 km

Esmorzar a l’hotel. Sortida per carretera cap a la regió de Kakheti, la principal zona productora de vi del país i llar de centenars de monuments històrics i arquitectònics. Visitarem el poble de Vardisubani i coneixerem un productor local de Qvevri de 4a generació i observarem el seu procés d’elaboració tradicional, fermentant el vi dins de vasos de terrissa amb forma d’ou.

Continuació cap al monestir d’Alaverdi, construït al segle XI i una de les estructures més altes de l’època. Aquest monestir està envoltat de vinyes amb les quals els monjos locals elaboren el seu propi vi. Després visitarem el celler local Khareba, excavat a les roques de la Serralada del Caucas, on dinarem.

Havent dinat visitarem el monestir de Gremi, antiga capital del regne Kakheti (1466-1616), que tenia una vida cultural en auge fins a la invasió del Xa Abbas de Pèrsia i la seva destrucció.

Tot seguit ens dirigirem a Napareuli i visitarem una família local que ens farà una classe per aprendre a fer pa georgià. Sopar i continuació fins a Telavi, on ens espera l’hotel d’aquesta nit.
DIA 3
DIA 4

TELAVI → KURDGELAURI → TSINANDALI → SHUMI → SIGHNAGHI → TBILISSI

Distància recorreguda: 230 km

Esmorzar a l’hotel. Visita de la vila de Kurdgelauri i de la fàbrica de Tsivis Kveli, que produeix fins a 11 varietats de formatges amb 70 varietats diferents, consumits tant al mercat nacional com internacional.

Tot seguit anirem a Tsinandali, coneguda pel seu històric celler, que al segle XIX pertanyia al poeta i aristòcrata Alexander Chavchavadze. Recorrerem el museu familiar i caminarem pels seus jardins d’estil anglès, amb bones vistes i plantes exòtiques.

Continuació fins a Shumi per dinar. Havent dinat passarem per Sighnaghi, un petit i bonic poble amb magnífiques vistes del Caucas, que ha mantingut durant segles el seu estil, amb oberts balcons tradicionals i una fortalesa amb esglésies i torres construïdes dins seu.

La ruta d’avui acaba a Tbilissi. Sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 4
DIA 5

TBILISSI → ANANURI → STEPANTSMINDA → GERGETI → GUDAURI

Distància recorreguda: 170 km

Esmorzar a l’hotel. Sortida ben aviat per fer una ruta escènica que ens portarà a través de l’Alt Caucas, per l’autopista militar georgiana, cap a la regió de Kazbegi. Aturada en ruta al complex arquitectònic d’Ananuri (segle XVII), amb vistes a la reserva del riu Aragvi.

Continuació de la ruta escènica pel pas de Cross (2.395m) i seguint el riu Tergi fins arribar a Stepantsminda, principal poble de la regió. Des d’aquí farem una passejada de 4h per boniques valls i boscos fins arribar a l’església de la Santíssima Trinitat de Gergeti (segle XIV), situada dalt d’un turó a 2.170m, amb vistes als pics nevats del Gran Caucas, com el Mt. Kazbegi (5.047m), en un entorn natural privilegiat.

Sopar i allotjament a Gudauri.
DIA 5
DIA 6

GUDAURI → SAGURAMO → MTSKHETA → TBILISSI

Distància recorreguda: 270 km

Esmorzar a l’hotel i inici del retorn a Tbilissi. De camí visitarem la vila de Saguramo i el seu celler, on tindrem una nova classe culinària per aprendre a fer Churchknela, un caramel tradicional amb forma de salsitxa. Continuació cap a Mtskheta, antiga capital de Geòrgia i important centre religiós, una ciutat-museu Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

També ens aturarem per visitar el monestir de Jvari (segle VI). Aquest conegut monestir està ciutat al cim d’una muntanya, a la confluència entre els rius Mtkvari i Aragvi. Tot seguit anirem a la catedral de Svetitskhoveli (segle XI), conegut per ser on es va enterrar la túnica de Jesus. Caminarem pels estrets carrers de Mtskheta, on podrem comprar records.

Al vespre arribarem a Tbilisi. Sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 6
DIA 7

FINAL DEL VIATGE

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada.
DIA 7

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

Capitals del Bàltic i Estocolm

Circuit de 9 dies a través de la història i cultura de les 4 capitals bàltiques i Estocolm. El viatge es pot allargar visitant altres ciutats escandinaves.

Noruega al complet

Viatge en grup de 11 dies recorrent Noruega amb un increïble circuit de sud a nord, amb fiords, balenes, les illes Lofoten i el Cap Nord.

portada meravelles de sicilia

Meravelles de Sicília

Viatge en grup o cotxe de lloguer a Sicília. Itinerari de 8 dies visitant Parlermo, Monreale, Cefalú, Agrigento, Ragusa, Siracusa, el Volcà Etna i Taormina.