svaneti-ushguli
svaneti2
svaneti3
svaneti
kutaisi
gelati
svaneti4

TREKKING A SVANETI (GEÒRGIA)

Descobriu la cultura i la història d’aquesta captivant zona del món. Geòrgia és un destí que us despertarà els sentits. Una terra de ciutats antigues, paisatges espectaculars, tradicions centenàries, gent hospitalària i les majestuoses muntanyes del Caucas.

Itinerari

DIA 1

ARRIBADA A KUTAISI

Arribada a l’aeroport de Kutaisi. Trasllat i allotjament a l’hotel.
DIA 1
DIA 2

KUTAISI → COVA DE PROMETEU → ZUGDIDI → BECHO

Distància recorreguda: 270 km

Esmorzar a l’hotel. Sortida per explorar la cova de Prometeu, una de les meravelles naturals de Geòrgia. Les seves estalactites, estalagmites, cortines, cascades petrificades, perles de caverna, rius i llacs subterranis, us deixaran meravellats.

Continuació cap a Svaneti, la regió més excitant del viatge, amb altes muntanyes, glaciars i les més antigues tradicions. Aturada per fer fotos a la central hidroelèctrica d’Enguri. Arribada a Becho. Sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 2
DIA 3

BECHO → GLACIAR USHBA → MESTIA

Distància del trekking: 16 km
Durada: 6 hores aproximadament
Desnivell acumulat: 1.300 metres

Després d’esmorzar, caminarem a través d’un bosc cap al bonic Mont Ushba (4.700m). Aquest espectacular recorregut a peu ens portarà a unes cascades on podrem gaudir de magnífiques vistes del glaciar Ushba. Les 2 primeres hores són fàcils, però les 3 hores següents són més complicades. Acabada l’etapa d’avui, trasllat per carretera a Mestia.

Arribada a Mestia, centre de l’Alt Svaneti, a 1.500m d’altitud. És un conglomerat d’almenys 10 llogarets, amb pintoresques torres Svan. Sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 3
DIA 4

MESTIA → LAKHIRI → MULAKHI

Distància del trekking: 12 km
Durada: 5 hores aproximadament
Desnivell acumulat: 1.190 metres

Esmorzar a l’hotel. Trajecte en 4x4 durant uns 20-25 minuts fins arribar al riu on començarà l’etapa d’avui, que ens portarà a la vila de Mulakhi, passant per la vila de Lakhiri.

La ruta ens portarà a través de prats florits i arbusts de rododendres, amb vistes al Mont Tetnuldi (4.800m), les muntanyes Banguriani (3.885m) i la famosa muntanya Ushba (4.700m).

Dinar pícnic en ruta. Sopar i allotjament a una guesthouse local de Mulakhi.
DIA 4
DIA 5

MULAKHI → ADISHI

Distància del trekking: 12 km
Durada: 4 hores aproximadament
Desnivell acumulat: 1.190 metres


Esmorzar a l’hotel. Inici del trekking d’avui, que ens portarà a Adishi, un poble original i autèntic, situat al bell mig de les muntanyes del Gran Caucas, entre Ushguli i Mestia. Adishi val especialment la pena perquè està molt més aïllada i lliure de turistes que la resta de pobles. Però també per les seves cases de pedra amb torres fortificades, de l’edat mitjana.

Dinar pícnic en ruta. Sopar i allotjament a una guesthouse local a Adishi.
DIA 5
DIA 6

ADISHI → IPRALI

Distància del trekking: 14 km
Durada: 6 hores aproximadament
Desnivell acumulat: 1.450 metres


Havent esmorzat, deixarem el poble d’Adishi per començar l’etapa d’avui, a través d’una llarga vall alpina, amb característics prats verds on pasturen ramats d’ovelles. Arribada a un riu que creuarem a cavall. Tot seguit, pujarem fins al pas de Chkhutnieri (2.722m), on tindrem boniques vistes al paisatge que creen els monts Tetnudi (4.800) i Shkhara (5.068m). Descens cap al poble de Khalde i arribada a Iprali. Sopar i allotjament a una guesthouse local.
DIA 6
DIA 7

IPRALI → USHGULI

Distància del trekking: 12 km
Durada: 4 hores aproximadament
Desnivell acumulat: 700 metres

Havent esmorzat, inici de l’etapa d’avui. Durant els primers quilòmetres caminarem seguint la carretera. Tot seguit ens desviarem per un camí que puja cap a Ushguli. Situada a 2.200m d’altitud, aquesta vila és considerada un dels llocs habitats tot l’any més alts d’Europa. Ushguli i en extensió tota la regió de l’Alt Svaneti, són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La vila és famosa per l’abundància de talaies, des d’on podreu admirar la muntanya més alta de Geòrgia, el Mont Shkhara (5.068m). Visita de l’església de Lamaria, una petita basílica construïda al segle XII, coneguda pels seus frescos i la seva torre de defensa.

Sopar i allotjament a Ushguli.
DIA 7
DIA 8

USHGULI → SHKHARA → MESTIA

Distància del trekking: 18 km
Durada: 6 hores aproximadament
Desnivell acumulat: 600 metres

Després d’esmorzar, inici del trekking d’avui a una bonica i àmplia vall, seguint el riu Enguri cap a la base del glaciar del Mt. Shkhara (5.068m), la muntanya més alta de Geòrgia, pujant cap al naixement del riu Enguri (2.800m).

Acabada l’etapa d’avui, trasllat en 4x4 cap a Mestia. Sopar i allotjament a Mestia.
DIA 8
DIA 9

MESTIA → MARTVILI → KUTAISI

Distància recorreguda: 300 km

Esmorzar a l’hotel. Avui deixarem les muntanyes del Gran Caucas per baixar cap a una costa subtropical amb palmeres, cítrics i plantacions de te. Visitarem del Canyó Martvili i gaudirem de la natura, explorant congostos, ponts de pedra calcària, miradors i cascades.

Sopar i allotjament a un hotel de Kutaisi.
DIA 9
DIA 10

KUTAISI → MONESTIR DE GELATI → SORTIDA

Distància recorreguda: 50 km

Esmorzar a l’hotel. Sortida per visitar el Monestir i Acadèmia de Gelati (segle XII), antigament el major centre de coneixement de Geòrgia, fundat pel rei David el Constructor l’any 1106. El complex fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Acabada la visita, trasllat a l’aeroport internacional de Kutaisi per agafar el vol de tornada a casa.
DIA 10

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

Noruega al complet

Viatge en grup de 11 dies recorrent Noruega amb un increïble circuit de sud a nord, amb fiords, balenes, les illes Lofoten i el Cap Nord.

portada galapagos

Senderisme a les illes Galápagos

Viatge de 5 dies a les illes Galápagos, un paradís per gaudir del senderisme, les excursions amb vaixell, l’esnòrquel i espècies endèmiques en un entorn únic.

portada costa amalfitana & sicilia

Costa Amalfitana & Sicília

Viatge de 9 dies en grup o cotxe de lloguer per la Costa Amalfitana i Sicília. Excursions des de Sorrento i Palermo.