slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider
slider

RUTA DEL SUD DE COLÒMBIA

Amb aquest increïble viatge de 22 dies amb cotxe de lloguer, viureu una experiència inoblidable recorrent gran part de la bonica Colòmbia. Descobrireu paisatges exuberants, aprendreu sobre la cultura i història d’aquest gran país, i col·leccionareu records inoblidables a la memòria.

El recorregut comença amb dues nits a Bogotá, capital i ciutat més gran del país, plena d’història, diversió, gastronomia, cultura, negocis i molt més.

El tercer dia comença la ruta amb cotxe, viatjant cap al desert de La Tatacoa, on podreu fer activitats relacionades amb l’astronomia i excursions a peu, cavall o quad.

L’itinerari continua amb San Agustín, una zona d’alta importància arqueològica, i Popayán, un dels centres religiosos del país i amb gran valor paisatgístic i arquitectònic.

El paisatge millorarà encara més amb l’arribada a Armenia i Otún Quimbaya, a la Serralada Central, un autèntic santuari de flora i fauna, en plena zona cafetera.

Passat l’equador del viatge arribareu a Salamina, un dels 10 pobles més bonics de Colòmbia i d’una gran importància cultural.

També us espera Medellín, la segona ciutat més gran del país i una de les mes innovadores del món. Medellín ha aconseguit deixar enrere la cultura associada al narcotràfic i abraçar l’amabilitat i el carisma dels deus habitants. Gràcies al seu excel·lent clima, és coneguda com la ciutat de l’eterna primavera i és llar de 445 espècies d’aus. També gaudeix d’una gran quantitat d’activitats culturals, museus, galeries d’art i una alegre vida nocturna.

Un vol us portarà al nord del país, a Santa Marta i el Parc Nacional Natural de Tayrona, un dels més bonics i més ben conservats de Colòmbia, amb una gran varietat d’ecosistemes i platges espectaculars.

El viatge acaba a Cartagena, ciutat caribenya amb un dels patrimonis colonials més ben preservats de l’Amèrica Llatina.

Itinéraire

DIA 1

ARRIBADA A BOGOTÁ

Benvingut a Colòmbia! Arribada a l’aeroport internacional de Bogotá i benvinguda d’un guia oficial local. Trasllat a l’hotel i allotjament.
DIA 1
DIA 2

VISITA GUIADA DE BOGOTÁ

Ben aviat al matí, inici de la visita privada amb guia oficial de la ciutat. El tour comença pujant al Cerro Monserrate (3.152 m) amb funicular o telefèric. Aquest indret s’ha convertit en part de la història capitolina, podreu gaudir del paisatge i entretenir-vos a un petit mercat d’artesanies típiques.

Tot seguit us dirigireu al centre històric. Caminar pels carrers empedrats de La Candelaria és ser espectador d’un espai on l’arquitectura, l’art i la cultura s’uneixen per explicar la història del lloc on va néixer la ciutat. Recorregut panoràmic pels principals edificis, visitant el Museu de l’Or, per conèixer la tradició precolombina i les tècniques dels grups indígenes que van marcar aquest moment històric; i el Museu Botero, que compta amb una de les col·leccions d’art més importants de l’Amèrica Llatina.

Retorn a l’hotel un cop acabat el tour. Allotjament.
DIA 2
DIA 3

BOGOTÁ → DESERT DE LA TATACOA

Havent esmorzat, un trasllat privat us portarà a l’agència de lloguer de vehicles. Inici de la ruta per carretera conduint cap al sud fins arribar a Villavieja. La carretera és rústica i el trajecte és llarg, però us obsequiarà amb vistes de la vegetació característica de la regió, els pobles rurals que van apareixen a la via i el riu Magdalena, el més llarg de Colòmbia.

Per arribar a Villavieja, recomanem agafar la carretera que va fins a Neiva i després dirigir-vos cap al nord; tot i que aquest recorregut és més llarg, la carretera es troba en millors condicions. Un cop a Villavieja haureu de seguir conduint fins arribar a l’hotel, situat al desert de La Tatacoa. Més que un hotel, és un refugi inspirat en l’entorn desèrtic i construït sota un concepte ‘bio’. Allotjament.
DIA 3
DIA 4

DESERT DE LA TATACOA

Durant el dia d’avui podreu recórrer el màgic desert de La Tatacoa, un dels llocs més àrids de Colòmbia. Us recomanem començar pel museu paleontològic de Villavieja i la seva interessant exposició de centenars de fòssils que es poden trobar en aquesta zona. L’hotel ofereix diversos plants d’entreteniment com astronomia, senderisme, excursions guiades a cavall i amb quad, pel que no us faltaran opcions per gaudir d’aquest indret. Allotjament al desert.
DIA 4
DIA 5

DESERT DE LA TATACOA → SAN AGUSTÍN

Havent esmorzat direu adeu al desert per continuar amb rumb sud cap a la ciutat de San Agustín, indret que es caracteritzar per delectar als seus visitants amb els seus paisatges, cultura i arqueologia.

El Parc de San Agustín és un dels espais arqueològics més importants de Colòmbia i la necròpolis americana de major extensió, ocupant una àmplia regió del país. És un lloc destacat per les 500 imponents estàtues de pedra tallades d’acord amb la mitologia dels escultors indígenes, una cultura present des del segle XXXIII a.C. fins al segle XVI d.C.

Allotjament a un hotel de San Agustín.
DIA 5
DIA 6

SAN AGUSTÍN

Avui podeu dedicar el dia a recórrer San Agustín. Us recomanem començar pel Parc Arqueològic, Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco des del 1995, on podreu trobar un panorama general de la cultura agustiniana. S’hi exhibeixen alguns dels misteris més grans de les civilitzacions precolombines, com eines de pedra, urnes funeràries i objectes d’orfebreria relacionats amb les diferents societats que van habitar aquesta regió.

Una visita obligada és l’estret del riu Magdalena, on al bell mig d’una natura exuberant, el riu més gran i cabalós de Colòmbia s’estreny tant que arriba als pocs metres d’amplada.

També podeu dirigir-vos al poble d’Obando, amb un Parc Arqueològic Museu que té una col·lecció de tresors arqueològics format per urnes funeràries i grutes que acostumaven a ser estances sagrades.

Si disposeu de temps, també podeu anar a veure el Salt del Mortiño, una bonica caiguda d’aigua de 205 metres d’alçada situada al municipi d’Isnos.

Allotjament a un hotel de San Agustín.
DIA 6
DIA 7

SAN AGUSTÍN → POPAYÁN

Havent esmorzat, continuació del recorregut pel sud-oest colombià fins arribar a la ciutat de Popayán, un dels centres religiosos més importants de Colòmbia, on podreu gaudir d’una gastronomia d’alt nivell i gaudir de paisatges amb muntanyes, valls i llacunes. Allotjament a un hotel de Popayán.
DIA 7
DIA 8

POPAYÁN

Avui podreu conèixer Popayán, un dels destins turístics més rellevants del sud-oest colombià, anomenat popularment ‘la ciutat blanca’ pel color de les cases, d’arquitectura colonial.

Podreu visitar la Torre del Reloj, anomenada ‘el nas de Popayán’ i el Pont del Humilladero, punt que ofereix les millors vistes de la ciutat.

Altres opcions són el Morro del Tulcán, principal monument precolombí i arqueològic de la ciutat, el Rincón Payanés o la Hacienda Calibío. Si la vostra estada coincideix en dimarts, podreu visitar el Mercat de Sivia, on la tribu Guambiana s’apropa des dels seus pobles a vendre el seu art i manualitats, fruites i verdures. Aquesta tribu està formada per unes 12000 persones, parlen el seu propi idioma i vesteixen robes tradicionals molt acolorides.

Allotjament a un hotel de Popayán.
DIA 8
DIA 9

POPAYÁN → ARMENIA

Després d’esmorzar a l’hotel, el recorregut continua, aquest cop cap al nord, al cor de l’eix cafeter. Veureu com canvia el paisatge i sereu rebuts per muntanyes sembrades amb cafè i plàtan; valls on s’observen ‘guaduas’ i cultius de canya de sucre.

Armenia és la capital del departament del Quindío. ‘La Ciutat Miracle de Colòmbia’ compta amb un patrimoni cultural, gastronòmic i natural impressionant. Podreu gaudir de paisatges que semblen quadres, on el verd destaca; i de la textura de les muntanyes que donen vida a un cafè d’excel·lent qualitat. El cafè no és només un producte, involucra tota una cultura al seu voltant i motiva als seus pobladors a tenir una ciutat millor.

Arribada a l’hotel, construït dins un recinte fet amb bambú i argila, conservant l’estil arquitectònic tradicional de la regió cafetera colombiana, rodejada per les enormes muntanyes de la serralada central, arbres centenaris, jardins i granges: un oasi de pau i bellesa natural. Allotjament.
DIA 9
DIA 10

EXCURSIÓ A OTÚN QUIMBAYA

Ben aviat al matí, trobada amb un guia local a l’hotel i trasllat privat a Otún Quimbaya. Aquest santuari de la flora i la fauna es troba al departament de Risaralda, a prop de la Serralada Central. El 90% del seu territori està protegit per boscos naturals. S’hi han registrat 259 espècies de flora (entre elles el roure, el cirerer i el romerón), i és un lloc ideal per observar aus i papallones. Hi habiten animals com el tapir de muntanya i guineus endèmiques.

Hi podreu fer diferents activitats, entre les que hi ha 3 rutes de senderisme.

Retorn a l’hotel per descansar i gaudir de les instal·lacions. Allotjament.
DIA 10
DIA 11

ARMENIA

Avui podreu recórrer les meravelles de la regió.

Opcionalment podreu fer una cavalcada de dues hores a una reserva natural propera, envoltats de paisatges i escenaris realment fascinants.

L’hotel ofereix altres activitats com excursions a peu, sortida amb bicicleta, classes de cuina, tast de cafès i tallers de cacau. Allotjament.
DIA 11
DIA 12

ARMENIA → SALAMINA

Continuació de la travessia per l’eix cafeter colombià cap al municipi de Salamina, considerat un dels 10 pobles més bonics de Colòmbia i membre de la Xarxa de Pobles d’Interès Cultural a nivell nacional. El seu patrimoni arquitectònic és impressionant i fou declarat Patrimoni Nacional l’any 1982.

A la zona rural hi ha diversos punts d’interès turístic, com el bosc de cera de palma La Samaria, el riu Chamberí i el Cedral, Los Mangos y La Chócola.

A l’arribar podreu descansar a l’hotel i després recórrer aquest bonic poble, admirar el Centre Històric, la Plaça Bolívar, la Capella de Nostra Senyora del Carme, el Palau Municipal, la Casa Jiménez o gaudir dels molts parcs que hi trobareu.

Allotjament a Salamina.
DIA 12
DIA 13

SALAMINA

Després d’esmorzar a l’hotel, començarà una excursió amb guia privat cap al corregiment de San Félix, per conèixer el bosc de palma de cera més gran del món. Aquest és el millor lloc per apreciar la magnificència de l’arbre nacional colombià, únic a la regió nord de l’Amèrica del Sud. La vall de La Samaria compta amb 12 nínxols naturals i 4 miradors de 360º que permeten observar les aus més belles de la regió i la biodiversitat del clima fred; al començar el recorregut es pot gaudir de ‘dulces de leche’ típics del territori per fer la caminada ecològica que permetrà arribar al lloc on les palmes besen el cel.

Acabat el recorregut, podreu gaudir d’un dinar tranquil i més tard podreu tornar a l’hotel per descansar. Allotjament.
DIA 13
DIA 14

SALAMINA → MEDELLÍN

Havent esmorzat, sortida amb el vehicle de lloguer per continuar el recorregut fins arribar a la bonica ciutat de Medellín. El trajecte és d’aproximadament 5 hores i tot i que alguns trams de la via estan actualment en construcció, no perdreu l’oportunitat de continuar gaudint del verd paisatge.

Medellín és la segona ciutat més gran de Colòmbia i una de les més innovadores del món. Ha aconseguit deixar enrere la cultura associada als càrtels del narcotràfic i abraçar l’amabilitat i el carisma dels seus habitants. Gràcies al seu magnífic clima, és també coneguda com La Ciutat de l’Eterna Primavera, llar de 445 espècies d’aus i d’una gran quantitat d’activitats culturals, museus, galeries d’art i una alegre vida nocturna.

Allotjament a un hotel de Medellín.
DIA 14
DIA 15

VISITA GUIADA DE MEDELLÍN

Trobada a l’hotel amb el guia oficial que us acompanyarà per visitar la ciutat i mostrar-vos els punts turístics més importants de la Ciutat de l’Eterna Primavera. Explorareu el centre històric de Medellín. Escoltareu als músics locals i la música tradicional ‘Guasca’ mentre visiteu el Parc Berrío. Passejareu pel centre de la ciutat fins arribar a la famosa Plaça Botero.

Agafareu el ‘Metro Cable’ fins a Santo Domingo, una zona antigament notòria per la violència entre ‘pandillas’ de Medellín. Mentre gaudiu de les espectaculars vistes, aprendreu més sobre la transformació de Medellín, de ser una de les ciutats més perilloses del món a convertir-se en un fascinant punt de fusió entre cultures, llar de persones càlides i amigables.

Allotjament a un hotel de Medellín.
DIA 15
DIA 16

MEDELLÍN

Dia lliure per recórrer pel vostre compte aquesta vibrant i dinàmica ciutat. Podreu gaudir de la gastronomia local o del Pueblito Paisa, una rèplica d’un típic poble de la regió situat al Cerro Nutibara. També podeu visitar el Parc Arví o el Jardí Botànic.

Allotjament a un hotel de Medellín.
DIA 16
DIA 17

MEDELLÍN → SANTA MARTA

Havent esmorzat, dirigiu-vos a l’aeroport internacional José María Córdova a Rionegro per entregar el cotxe de lloguer i agafar un vol cap a Santa Marta.

Durant aquesta part del viatge podreu conèixer la costa del Carib colombià, una de les zones més acolorides i alegres del país. Les seves platges, sabors, festes, música, gent i històries són bressol del realisme màgic garciamarquià, i fan d’aquest indret un dels destins més destacats de Colòmbia.

A l’arribada a Santa Marta, us haureu de dirigir directament al mostrador de l’agència de lloguer per recollir un nou vehicle i continuar el viatge per carretera amb direcció nord-est, fins arribar a l’hotel, situat davant la platja, a les rodalies del Parc Nacional Natural Tayrona. Podreu descansar i gaudir de les instal·lacions de l’hotel. Allotjament.
DIA 17
DIA 18

PARC TAYRONA

Dia lliure per recórrer el Parc Tayrona, potser un dels més bonics i millor conservats de Colòmbia. Al formar part de la Sierra Nevada de Santa Marta, la seva biodiversitat el converteix en un santuari natural i llar d’una gran riquesa d'espècies. Dins del parc hi conviuen diferents ecosistemes com boscos secs, humits, de boira, platges i matolls espinosos; allotja una nombrosa varietat d’espècies d’aus, mamífers i formacions coral·lines.

El parc té 3 entrades, dues de les quals us portaran a les seves increïbles platges, i tot i que no es pot entrar a totes per culpa de l’onatge, les increïbles vistes, el paisatges i la vegetació us fascinaran. L’entrada Zaino és la més propera a l’hotel i la més utilitzada i concorreguda del Parc Tayrona. La zona d’aparcament és a 5 km de l’entrada, des d’on podreu començar el recorregut a peu que porta a les platges Cañaveral, Arrecifes, Arenilla, La Piscina, Cabo de San Juan de Guía i Playa Nudista.

Recomanem que comenceu el recorregut ben aviat, per tenir temps de conèixer totes les platges i tornar a l’hotel. Nota: l’accés al parc és restringit durant tot el mes de febrer.
DIA 18
DIA 19

PARC TAYRONA

Dia lliure per seguir descobrint la costa del Carib colombià.

Una opció és recórrer més senders del Parc Tayrona, des de l’entrada Palangana, que us portarà a Neguanje i Playa Cristal.

També podeu conèixer pobles propers com Palomino, Taironaka o més enllà, el Santuari de Fauna i Flora Los Flamencos.
DIA 19
DIA 20

CARTAGENA

Tranquil esmorzar a l’hotel i continuació del recorregut amb direcció sud, cap a la vibrant ciutat de Cartagena, ‘La Ciutat Heroica’, una de les ciutats colonials millor preservades i més boniques de l’Amèrica Llatina. Els seus principals atractius són l’arquitectura colonial, una intensa vida nocturna, una interessant oferta gastronòmica, festivals culturals i platges paradisíaques.

El trajecte dura aproximadament 5 hores. A l’arribada us haureu de dirigir a l’oficina de lloguer de vehicles per retornar-hi el cotxe. Un trasllat privat us portarà a l’hotel, situat al centre històric de Cartagena i porta d’entrada per recórrer la gran ciutat emmurallada de Colòmbia.

Molt a prop de l’hotel podreu visitar el Museu de l’Or, l’església de San Pedro, la Plaça de Santo Domingo i la magnífica Catedral, així com el Palau de la Inquisició o la famosa Torre del Reloj.

Allotjament a un hotel boutique de Cartagena.
DIA 20
DIA 21

CARTAGENA

Aquest és el vostre darrer dia a la ciutat caribenya i el tindreu a disposició per passejar pel vostre compte i recórrer els bonics carrers de la ciutat. Podreu visitar el Castell de San Felipe de Barajas, punt estratègic per observar les invasions de la ciutat per terra o per la badia de Cartagena, i el magnífic Convent de La Popa, que s’eleva sobre la ciutat amb els seus 145 metres.

També podreu conèixer l’illa de Manga i el districte de Bocagrande, on es troben els barris més exclusius de la ciutat, o anar a Getsamaní, conegut pels seus grafitis i per ser el barri ‘cool’ de Cartagena.

Allotjament a un hotel boutique de Cartagena.
DIA 21
DIA 22

FIN DU VOYAGE

A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport de Cartagena per agafar el vol de tornada a la ciutat d’origen.
DIA 22

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

portada andes

Andes equatorians, Amazones i Galápagos

Viatge de 15 dies recorrent els Andes equatorians, l’Amazònia i les illes Galàpagos. Una experiència per gaudir de l’ecoturisme, la cultura indígena i els llegats colonial i indígena.