al-ula
jeddah2
jeddah
riad biblioteca
ksa
abha
riad
ksa2

ARÀBIA SAUDITA, EL REGNE FANTÀSTIC

Amb aquest viatge amb grup podreu descobrir un dels regnes més secrets pels viatgers occidentals, l’Aràbia Saudita, bressol de l’islam.

Imbuïda en un lent però decidit procés d’obertura i reforma, comença a rebre viatgers de tot el món que, amb una ment oberta, volen descobrir què s’amaga darrera del seu simbolisme. Els records de Lawrence d’Aràbia al llarg del ferrocarril de Hiyaz, les cases de Jiddah o la fascinant Riad. Els temples esculpits a la roca de Madain Saleh i les seves 131 tombes, que poc tenen a envejar a la Petra. La regió muntanyosa d’Asir, amb pobles i misteris que us esperen. Les ruïnes de Diriyah, de gran importància històrica i política. Palaus que us portaran al passat i a lo exòtic.

14 dies apassionants amanits amb l’hospitalitat que caracteritza a la població local, que malgrat les moltes diferències que separen els nostres països i cultures, us poden fer deixar enrere alguns dels prejudicis que la distància i el desconeixement provoquen.

Itinéraire

DIA 1

ARRIBADA A JIDDAH

Arribada a Jiddah. Benvinguda, assistència i trasllat a l’hotel. Allotjament a un hotel de Jiddah.
DIA 1
DIA 2

JIDDAH

Visita d’antigues cases otomanes, construïdes amb corall i reforçades amb fusta. La més bonica i coneguda es la casa Nasif, construïda durant els anys 1950 per la família Nasif, una de les famílies de mercaders més influents de la història de Jiddah. Durant els segles XIX i XX, aquesta casa fou un dels edificis més importants de la ciutat. És aquí on el rei Abdul Aziz va passar la seva primera nit a Jiddah, com a convidat de Mohammed Nasif, després de liderar el seu victoriós exèrcit cap a la capital de la província oest. Tot seguit, visita de la cornisa de Jiddah (passeig marítim), un museu a l’aire lliure amb un gran mostra d’escultures modernes.

Dinar. Havent dinat, visita de la Ciutat Internacional de les Ciències i el Coneixement d’Altaybat, també coneguda com Museu d’Art Abdul Rauf Khalil, amb importants i inusuals col·leccions.

Trasllat, sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 2
DIA 3

JIDDAH → ABHA

Check-out a l’hotel i visita de l’acolorit mercat del peix. Trasllat a l’aeroport i vol a Abha, capital de la regió d’Asir. Arribada i check-in a l’hotel. Dinar. Havent dinat, visita de la galeria d’art Muftaha Village i del mercat tradicional. Aquesta nit visitareu una típica llar saudita per interaccionar amb població local. Trasllat, sopar i allotjament a l’hotel
DIA 3
DIA 4

ABHA & KHAMIS MUSHAYT

Asir, amb capital a Abha, és principalment una província de terres altes i inclou tot el sud-oest de l’Aràbia Saudita fins la frontera amb el Iemen.

Excursió durant tot el dia al Mt. Soda, Khamis Mushayt i els poble de Bin Hamsan. La primera aturada serà al cim del Mt. Souda, situat a les muntanyes Hejaz (visita de Rejal Alma si el telefèric està operatiu). Continuació cap a Khamis Mushayt, una ciutat industrial situada uns 25 km a l’est d’Abha. L’antic mercat de plata de la ciutat és la seva principal atracció turística. La darrera visita del dia serà el poble tradicional de Bin Hamsan, als afores de la ciutat, amb una torre de pedra i edificis destacats, com un museu-rèplica d’una casa Asir de fa dues dècades, un auditori, un restaurant tradicional i una botiga de records.

Sopar a un restaurant local o a Bin Hemasan. Retorn i allotjament a l’hotel.
DIA 4
DIA 5

ABHA → AL-ULA

Havent esmorzat, trasllat a l’aeroport i vol a Al-Ula, amb escala a Jiddah o Riad. Arribada i trasllat a l’hotel o campament de tendes per dinar.

Al-Ula és conegut per ser un molt bon exemple de l’antiga arquitectura aràbiga. Havent dinat, visita d’antigues cases de fang i de les Tombes del Lleó, des de la magnífica i icònica Roca Elefant. Tota aquesta regió va presenciar grans esdeveniments històrics durant els temps de Lawrence d’Aràbia.

Retorn, sopar i allotjament al campament.
DIA 5
DIA 6

AL-ULA

Inici del dia amb la visita del jaciment arqueològic de Madain Saleh. Coneguda com Al Hijr durant l’època antiga, era una de les aturades d’una ruta comercial molt pròspera. La ciutat es van desenvolupar en una vasta àrea que ara ha quedat forà aïllada, ocupant 2000 m2 de relíquies i tombes. Visita del pou nabateu, Qasr Al Bint, la tomba de Diwan i el Palau Farid.

Continuació cap a Wadi Al-Ula, porta d’entrada a Madain Saleh, coneguda per la tomba del Lleó dels Lihyanites, predecessors dels nabateus (del 500 al 100 a.C.).

Retorn, sopar i allotjament al campament.
DIA 6
DIA 7

AL-ULA → AL-JOUF

Durant el matí, viatge per carretera fins a Al-Jouf.

Aturada a Taima, on veureu el molí d’aigua Haddaj, el palau Al Hamra i el Fort Radham. Continuació fins a Dowmat Al Jandal, una antiga fortalesa de pedra també coneguda com a Castell Marid. Situada a 610 metres d’altitud, aquesta antiga estructura va ser construïda amb pedra sobre un turó amb vistes a la ciutat antiga. A continuació, visita de la mesquita d’Omar, nombrada en honor al segon califa musulmà, Omar Ibn Al Khatab.

Arribada a Al Jouf i trasllat a l’hotel. Check-in, sopar i allotjament.
DIA 7
DIA 8

AL-JOUF → HA’IL

El matí començarà amb la visita del Fort Sakaka, situat en una zona elevada amb vistes al poble de Sakaka. És el centre de moltes llegendes, però es creu que aquesta fortalesa fou construïda al segle VII a.C. Coneguda com la fortalesa Zaa’bal o palau Zaa’bal, construccions de fang hi foren afegides durant el segle III d.C.

Tot seguit, visita d’Al-Rajajil, jaciment amb un grup de pilars de pedra que daten de l’Edat del Coure. Continuació fins a Ha’il, a través del desert del Nafud. Aturada en ruta a Jubbah per veure magnífiques talles de roca i petroglifs que mostren camells, lleons i altres espècies salvatges que existien en aquesta regió fa milers d’anys.

Arribada a Ha’il. Sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 8
DIA 9

HA’IL → QASSIM UOYOON AL JAWA

Durant el matí, vista exterior dels forts Oraif i Qishla. A continuació, trajecte per carretera i visita del soc Oyoon Al Jawa Mosawgef i de la Torre Shenana.

Acabades les visites, trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.
DIA 9
DIA 10

UOYOON AL JAWA → USHAIGER → SHAGRA → RIAD

Sortida per carretera cap a Riad. Aturada a Ushaiger, un petit poble situat a uns 200 km al nord-oest de la capital. Aquest poble és un dels més antics de la regió de Najd i era una aturada molt destacada pels peregrins que venien des de Kuwait, Iraq i Iran a practicar al Hajj (pelegrinatge als llocs sants de La Meca). Ushaiger fou restaurat per preservar el seu patrimoni històric i allotja un museu que mostra diverses relíquies i peces de la vila.

Dinar a un restaurant local. Havent dinat, continuació cap a Shagra, on visitareu les seves antigues muralles. Construïdes durant el segle XVIII, encara eren actives fins a mitjans del segle XX. Continuació fins a Riad. Sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 10
DIA 11

RIAD

El dia començarà visitant Diriyah, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i un dels llocs històrics i polítics més importants del país, on va començar la dinastia Al Saud. Està situat a la part est de l’àrea de Najd, a la vall coneguda com Wadi Hanifa. Passejada per les ruïnes del Palau, les cases i el mercat. Continuació cap al fort Musmak, un històric palau construït durant el regnat d’Abdullah bin Rashid, l’any 1895. Tot seguit podreu explorar el soc Dira i dinar a un restaurant local.

Havent dinat, visita del Museu Nacional, lloc d’aprenentatge i descobriment dedicat al patrimoni aràbic i a reverenciar l’islam. Aquest monument nacional està composat per 8 galeries que relaten la història aràbiga al complet, des de la creació de l’univers fins a l’època moderna.

Tot seguit, visita del Palau Murabba, un dels palaus més importants del rei Abdulaziz, construït l’any 1937 per allotjar a la seva família. Està format per nombrosos palaus presidencials, edificis de servei i el divan del rei. Fou construït segons l’estil tradicional local Najid, només amb materials locals.

Retorn, sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 11
DIA 12

RIAD → AL HAFUF

Sortida cap a Al Ahsa/Al Hafuf, considerat l’oasi més gran del món. Visita de les coves d’Oara, excavades en gres calcari i roca sedimentària d’argila i calç. Els turons de Jabal Al-Qarah s’eleven 225 metres sobre el nivell del mar i inclouen un complex conjunt de passadissos. L’indret té baranes i camins habilitats que permeten als visitants passejar de forma segura per petites seccions de les coves.

Continuació cap al Fort Otomà del segle XVII (visita exterior) i la mesquita que allotja dins dels seus murs, construïda l’any 1571. Tot seguit, visita del soc Qausaryyah i del soc més vell de Hafouf.

Trasllat a l’hotel. Check-in, sopar i allotjament.
DIA 12
DIA 13

AL HAFUF → DAMMAM

Trasllat matinal cap a Dammam, on visitareu el Centre King Abdulaziz per la Cultura Mundial ‘Ithraa’. Acabada la visita, trasllat a l’hotel. Check-in, sopar i allotjament.
DIA 13
DIA 14

FIN DU VOYAGE

Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a casa.
DIA 14

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

Aràbia Saudita, el regne fantàstic

Viatge en grup de 9 dies a l’Aràbia Saudita. Un regne secret fins fa poc, carregat de simbolisme i atractius com Madain Saleh (l’altre Petra), Jiddah o Riad.