puigcerda
vilafranca-de-conflent

PUIGCERDÀ, TREN GROC & VILAFRANCA DE CONFLENT

Destacat

Puigcerdà

Els origens de Puigcerdà, capital de la Cerdenya, es remunten al segle XII. Un dels seus vestigis és un estany artificial que servia per al regadiu dels conreus. Avui dia, aquest estany forma part del Parc Schierbeck i durant la temporada d’estiu s’hi pot navegar amb barques de rem. 

A nivell comercial, destaca el seu mercat setmanal i les fires i mercats artesanals que s’hi van celebrant durant tot l’any. Allotja més de 250 botigues i una gran varietat de restaurants, aparadors de la gatronomia local. 

Puigcerdà és un centre neuràlgic del turisme de muntanya, amb el senderisme i l’esquí com a activitats principals, gràcies a la seva proximitat amb nombroses pistes d’esquí i un entorn natural de gran bellesa. 

Entre el seu patrimoni arquitectònic cal descatar el campanar de l’antiga església de Santa Maria, del segle XII; l’església romànica de Sant Tomàs de Ventajola, del segle X; i el Convent de Sant Domènech de Puigcerdà, construït al segle XIII.  

Dins les diferents rutes culturals que s’hi poden fer, destaca la ruta literària “El joc de l’àngel”, basa en la popular novel·la de Carlos Ruíz Zafón.

Tren groc

El tren groc és un dels símbols de la Catalunya Nord. Conegut popularment com “el canari”, enllaça Vilafranca de Conflent amb la Tor de Querol, oferint una experiència única als viatgers que volen descobrir la Cerdanya i el Parc Natural del Pirineu Català. 

El seu traçat es va començar a construir l’any 1903 i va necessitar 650 obres d’enginyeria, inclosos 19 túnels i 2 grans ponts. Compta amb 22 estacions durant els seus 63 km de traçat, que permeten gaudir d’unes vistes panoràmiques espectaculars. 

Programa

Sortida amb autocar a les 08.30h.

Arribada a les 10.30h i visita guiada de Puigcerdà.

Dinar a un restaurant seleccionat a les 13.00h.

A les 15.40h sortida amb el tren Groc des de Font Romeu. Arribada a Vilafranca de Conflent a les 17.40h i temps lliure per recórrer la vila. 

Retorn amb autocar al punt d’origen a les 19.00h.

El viatge inclou

El viatge no inclou