Vall de Núria
besalu
besalu
besalu

VALL DE NÚRIA & BESALÚ

Destacat

Vall de Núria

La vall de Núria és una de les més boniques del Pirineu, envoltada de cims com el Puigmal (2.913m) o el Noucreus (2.799m). El seu santuari està situat a 2.000 metres d’altitud i és un dels punts de pelegrinatge més importants de Catalunya. 

El mitjà més popular per accedir-hi és el tren cremallera, inaugurat l’any 1931 i que ràpidament es va convertir en un dels referents europeus dels trens de muntanya. Cada any transporta gairebé 300.000 visitants, que gaudeixen de la bellesa i espectacularitat del paisatge en els 12.5 km que dura el seu recorregut, durant el qual remonta 1.000 metres de desnivell en 40 minuts de trajecte. 

Besalú

Besalú és una cruïlla de camins i fortalesa medieval que dóna entrada a la Garrotxa. Està situada entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. 

Fou la seu d’un comtat independent i allotja un dels conjunts medievals històrics i artístics més ben conservats del país. Hi destaquen l’antiga església del monestir de Sant Pere del segle XII, l’església de Sant Vicenç del segle XII, la façana de l’antiga església hospital de Sant Julià del segle XII, la Casa de Cornellà (monument romànic del segle XII) i la sala gòtica de la Cúria Reial. 

També hi destaca el call jueu, i en especial el Micvé (casa de banys rituals), que juntament amb el de Girona, és l’únic recinte de banys jueus descobert fins ara a la Península Ibèrica. Es tracta d’una casa de pedra amb volta de canó, típicament romànica, del segle XII.

Un altre dels vestigis de l’antic Comtat de Besalú és el majestuós pont romànic sobre el riu Fluvià, que juntament amb l’aire medieval que desprèn la vila, transporta als visitants a una altra època. 

Programa

Sortida amb autocar cap a Ribes de freser a les 07.30h del matí. 

A les 09.30h, sortida amb el tren cremallera cap a Núria. Arribada després de 40 minuts de recorregut i visita lliure.  

Trajecte de tornada a Ribes de Freser amb el tren cremallera a les 12.30h. Dinar a un restaurant seleccionat. 

Havent dinat, sortida amb autocar cap a Besalú. Arribada a les 17.00h i visita guiada de la vila medieval. Temps lliure un cop acabada la visita. 

A les 19.00h, retorn amb autocar al punt d’origen.

 

El viatge inclou

El viatge no inclou