roses-costabrava
dali-museum-big
ruines-empuries-big
girona
besalu
sagrada-familia-interior
portada cadaques

BADIA DE ROSES (6 NITS)

Destacat

Roses

Situada a la Costa Brava, la badia de Roses està considerada com una de les més belles del món. Agrupa els municipis de Roses, L’Escala, Sant Pere Pescador i Castelló d’Empúries, sumant 45 km de platges d’aigües poc profundes i amb serveis turístics de qualitat, ideals per a famílies i per la pràctica d’esports aquàtics.

Part del patrimoni paisatgístic de la badia, el formen 3 parcs naturals: el Parc Natural del Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i el Parc Natural del Montgrí.

La gastronomia de la badia compta amb renom internacional gràcies a Ferran Adrià, considerat durant molts anys com el millor cuiner del món. Actualment la badia compta amb 2 restaurants amb estrella Michelin i un bon grapat de restaurants de prestigi, que treuen partit d’ingredients locals d’alta qualitat provinents de l’agricultura, la pesca o els cellers amb denominació d’origen Empordà.

El clima és típicament mediterrani, amb hiverns suaus i estius càlids.

Teatre-Museu Dalí

Inaugurat l’any 1974 a Figueres, el Teatre-Museu Dalí fou projectat i dissenyat pel propi artista. Tot l’edifici té una atmosfera onírica, fantasmagórica i surrealista ideada per Salvador Dalí. Allotja obres de l’artista que formen una visió panoràmica de la seva trajectòria. Hi destaquen peces i sales creades expressament per el museu.

Ruïnes greco-romanes d'Empúries

Les ruïnes d’Empúries són l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen restes de les civilitzacions grega i de la ciutat romana. Disposa d’un museu monogràfic i s’hi poden fer diverses activitats culturals, com visites teatralitzades, tallers familiars, concerts o visites virtuals.

Girona

Girona és una ciutat que ens permet viatjar al llarg de 2.000 anys d’història, gràcies a dos recintes fortificats: la Força Vella (fundació romana) i l’Eixample Medieval, l’ampliació de les muralles de la ciutat durant els segles XIV i XV; amb abundants riqueses artístiques i monumentals.

La joia de la corona és el Call Jueu, amb bellíssims carrerons, places porticades, exultants espais barrocs i construccions noucentistes.

Una altres de les imatges més espectaculars i emblemàtiques de la ciutat són les cases del riu Onyar, amb els populars ponts que l’atravessen, com el bastit per la Casa Eiffel. 

Besalú

Besalú és una cruïlla de camins i fortalesa medieval que dóna entrada a la Garrotxa. Està situada entre dos rius, el Fluvià i el Capellades.

Fou la seu d’un comtat independent i allotja un dels conjunts medievals històrics i artístics més ben conservats del país. Hi destaquen l’antiga església del monestir de Sant Pere del segle XII, l’església de Sant Vicenç del segle XII, la façana de l’antiga església hospital de Sant Julià del segle XII, la Casa de Cornellà (monument romànic del segle XII) i la sala gòtica de la Cúria Reial.

També hi destaca el call jueu, i en especial el Micvé (casa de banys rituals), que juntament amb el de Girona, és l’únic recinte de banys jueus descobert fins ara a la Península Ibèrica. Es tracta d’una casa de pedra amb volta de canó, típicament romànica, del segle XII.

Un altre dels vestigis de l’antic Comtat de Besalú és el majestuós pont romànic sobre el riu Fluvià, que juntament amb l’aire medieval que desprèn la vila, transporta als visitants a una altra època.

Cadaqués

Cadaqués és un dels pobles més bonics i singulars de la Costa Brava. El seu aïllament geogràfic fins al segle XIX ha permès conservar la seva essència pescadora i un nucli antic ple d’estrets carrers i cases blanques. Fou una de les grans inspiracions de Salvador Dalí, qui va fixar la seva residència a Portlligat, on es pot visitar la  Casa-Museu Dalí. 

Pals & Peratallada

Pals i Peratallada són dos viles medievals de gran bellesa. 

A Pals hi destaca la Torre de les Hores (torre romànica circular), l’església de Sant Pere i detalls arquitectònics arreu. Des del mirador del Pedró es pot gaudir de grans vistes de les illes Medes, el Montgrí, el Canigó i l’Albera.

Peratallada té un antic nucli fortificat molt ben conservat, on passejar tranquilament i viatjar a l’època medieval.

Itinerari

1r dia

ARRIBADA A ROSES

Arribada des del punt d'origen. Check-in i dinar a l'hotel.

Havent dinat, excursió amb tren turístic a Punta Falconera, dins del Parc Natural del Cap de Creus.

Sopar i allotjament a l'hotel.
1r dia
2n dia

MUSEU DALÍ & L'ESCALA

Esmorzar a l'hotel. Durant el matí, trasllat a Figueres i visita del Museu Dalí.

Retorn a Roses i dinar a l'hotel. Havent dinat, visita de les Ruines Greco-Romanes d'Empúries. Tot seguit, visita d'una fàbrica d'anxoves a L'Escala, amb tast inclòs.

Retorn a Roses. Sopar i allotjament a l'hotel.
2n dia
3r dia

GIRONA & BESALÚ

Esmorzar a l'hotel.

Excursió a Girona durant el matí. Visita guiada de la ciutat, visitant el centre històric, el call jueu i la Catedral. Dinar a un típic restaurant de Girona.

Visita de Besalú durant la tarda.

Retorn a Roses, sopar i allotjament a l'hotel.
3r dia
4t dia

BARCELONA

Esmorzar a l'hotel. Excursió a Barcelona durant tot el dia.

Tour panoràmic de la ciutat i visita de la Sagrada Família. Dinar a un restaurant seleccionat. Havent dinat, temps lliure per passejar, fer compres o visites per lliure.

Retorn a Roses a l'hora convinguda. Sopar i allotjament a l'hotel.
4t dia
5è dia

CADAQUÉS

Esmorzar a l'hotel. Excursió amb vaixell a Cadaqués. Arribada i temps lliure (1h30min).

Si les condicions del mar no ho permeten, el trajecte es pot fer amb autocar.

Retorn a Roses amb vaixell. Dinar a l'hotel. Tarda lliure a Roses.

Sopar i allotjament a l'hotel.
5è dia
6è dia

PALS, PERATALLADA & PERALADA

Esmorzar a l'hotel.

Excursió a Pals i Peratallada durant el matí.

Retorn a Roses i dinar a l'hotel.

Durant la tarda, visita del Castell de Peralada (S. XIV), amb tast de caves inclòs.

Retorn a Roses, sopar i allotjament a l'hotel.
6è dia
7è dia

FINAL DE L'ESTADA

Esmorzar a l'hotel. Visita del mercat de Roses

Dinar a l'hotel.

Final de l'estada i viatge de tornada al punt d'origen.
7è dia

El viatge inclou

El viatge no inclou