Can Picafort
ruta costa desde can picaford (1)
Ruta costa de llevant (5)
ruta cala Boquer (2)
ruta cala Boquer (1)
Ruta Alcudia
ruta Alcudia (3)

CAMINANT PER MALLORCA

Introducció

Durant aquesta setmana de senderisme pel nord de l’illa de Mallorca, descobrirem alguns dels racons més bonics i salvatges del cap de Formentor i la Badia de Pollença, la serra de Tramuntana i algun dels seus pintorescos pobles com Alcúdia, Pollença i Artà. Un altre dels atractius del viatge seran les meravelloses cales de l’illa, on podrem gaudir de refrescants banys rodejats de natura.

En definitiva, una setmana activa i ben variada en un entorn privilegiat. L’ordre i el contingut del programa pot ser adaptat al nivell dels clients i a les necessitats de cada grup.

Itinerari

1r dia

ARRIBADA A MALLORCA

Arribada a l’Aeroport de Palma. Trasllat a l’hotel, situat al Port d’Alcúdia. Sopar i allotjament.
1r dia
2n dia

TRAVESSA DE LA PENÍNSULA D'ALCÚDIA

Distància: 9 km
Desnivell: 370 m
Dificultat: baixa


A las 09.30h, trasllat amb autocar a la platja de l’Aucanada, situada al sud de la península. Recorrerem un tram de costa amb precioses vistes al far i la badia fins arribar a una sèrie de colls amb pinedes, vistes i presència de cabres. Al coll més elevat podrem gaudir de vistes cap a diverses direccions: la serra de Tramuntana, la badia de Pollença, el Cap de Formentor i les muntanyes de la Serra de Llevant. Després d’un descens per senders bastant pedregosos, arribarem a la platja de S’Illot, on podrem fer un bany, prendre una beguda al xiringuito i gaudir d’un pícnic.

A les 14.30h, trasllat de tornada a l’hotel, amb aturada durant una hora i mitja per visitar la petita ciutat emmurallada d’Alcúdia.
2n dia
3r dia

MERCAT D’ARTÀ & RUTA COSTERA A LA SERRA DE LLEVANT

Distància: 7 km
Desnivell: 250 m
Dificultat: baixa
Opcional: 3 km extra fins Cala Agulla


Avui anirem a l’est de l’illa. Sortida a les 09.00h.

La primera visita serà el preciós poble d’Artà, conegut pel santuari de Sant Salvador i el seu popular mercat setmanal, on tindrem temps lliure per passejar, tafanejar i comprar. Tot seguit ens dirigirem cap a la costa de les muntanyes de Llevant, per conèixer algunes de les seves cales verges d’aigües turqueses, com Cala Mitjana i Cala Torta (possibilitat de bany i pícnic). Sempre caminant vora el mar, arribarem a Cala Mesquida, una preciosa platja amb un gran sistema dunar, on acabarem la ruta.

Si el grup camina bé, podem continuar uns 3 km més fins arribar a Cala Agulla. Retorn a l’hotel amb autocar a les 17.00h.
3r dia
4t dia

BADIA D’ALCÚDIA

Distància: 14 km
Desnivell: 50 m
Dificultat: baixa


Trasllat amb autocar a Can Picafort, on agafarem un sender que recorre la costa de la Badia d’Alcúdia, passant per una antiga pedrera de gres, monuments prehistòrics i bonics boscos de savines i tamarius.

Arribarem a l’estiuenca localitat de Son Serra, on ens podrem aturar a menjar, prendre una beguda i fer un bany. Continuarem cap a la Colònia de Sant Pere, un petit port amb molt encant sota les muntanyes de la serra de Llevant.

Trasllat amb autocar per tornar a l’hotel.
4t dia
5è dia

CAMINS DE PELEGRINS FINS AL SANTUARI DE LLUC

Distància: 10 km
Desnivell: 400 m
Dificultat: baixa/mitjana


Sortida a les 09.00h per la preciosa carretera que va de Caimari a Lluc, en ple centre de la Serra de Tramuntana. Aquí començarem a recórrer un dels camins empedrats de pelegrins més popular, amb vistes fabuloses de les muntanyes i de la plana de l’illa.

Arribarem a la vall sagrada on hi ha el santuari de Lluc. Després de visitar-lo i de tenir temps lliure per menjar, continuarem la nostra passejada per un bosc encantat de roques càrstiques, típic de l’indret. Durant el retorn ens aturarem al poble de Pollença, on gaudirem d’un petit passeig guiat abans de tenir una mica més de temps lliure.

Trasllat de tornada a l’hotel a les 17.00h.
5è dia
6è dia

DES DE CALA MURTA FINS A LA PLATJA DE FORMENTOR

Distància: 11 km
Desnivell: 450 m
Dificultat: mitjana


El Cap de Formentor és un dels llocs per excel·lència de Mallorca, gràcies als seus miradors i agrest paisatge.

Trasllat amb autocar (12 km) per una fabulosa carretera.

Avui caminarem des de Cala Figuera, amb vistes al Cap i el seu Far, fins arribar a Cala Murta, rodejat de pins i alzines. Des del mirador del Castellet observarem la gran Badia d’Alcúdia. Només ens faltarà recórrer una vall amb vinyes fins arribar a la platja de Formentor, on agafarem un vaixell per tornar al port de Pollença.

Trasllat de tornada a l’hotel amb autocar.
6è dia
7è dia

FINAL DEL VIATGE

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’Aeroport de Palma per agafar el vol de tornada a la ciutat d’origen.
7è dia

El viatge inclou

El viatge no inclou