girona
portada cadaques
ruines-empuries-big
besalu
dali-museum-big
banyoles

CAMINANT PER LA COSTA BRAVA

Destacat

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa té una extensió d’unes 15 mil hectàrees i una orografia, sòl i clima molt característics, llar d’una vegetació variada i exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes excepcionals, com la popular Fageda d’en Jordà. El parc disposa de nombrosos itineraris de senderisme, així com boscos terapèutics, sent un destí ideal pel turisme actiu i de natura. 

També disposa d’espais museístics com els dels volcans Montsacopa, Sant Marc i del Puig Roig, Croscat, Rocanegra i Santa Margarida. Es tracta d’indrets d’especial interés on descobrir aspectes importants del parc natural.

Besalú

Besalú és una cruïlla de camins i fortalesa medieval que dóna entrada a la Garrotxa. Està situada entre dos rius, el Fluvià i el Capellades.

Fou la seu d’un comtat independent i allotja un dels conjunts medievals històrics i artístics més ben conservats del país. Hi destaquen l’antiga església del monestir de Sant Pere del segle XII, l’església de Sant Vicenç del segle XII, la façana de l’antiga església hospital de Sant Julià del segle XII, la Casa de Cornellà (monument romànic del segle XII) i la sala gòtica de la Cúria Reial.

També hi destaca el call jueu, i en especial el Micvé (casa de banys rituals), que juntament amb el de Girona, és l’únic recinte de banys jueus descobert fins ara a la Península Ibèrica. Es tracta d’una casa de pedra amb volta de canó, típicament romànica, del segle XII.

Un altre dels vestigis de l’antic Comtat de Besalú és el majestuós pont romànic sobre el riu Fluvià, que juntament amb l’aire medieval que desprèn la vila, transporta als visitants a una altra època.

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Els Aiguamolls de l’Empordà són una de les principals zones humides de Catalunya. Acull una gran varietat d’espècies animals, especialment ocells, que es refugien i descansen al parc durant les seves migracions. S’hi han citat 329 espècies d’aus, de les quals 82 hi nidifiquen regularment, moltes d’elles protegides i d’una gran bellesa.

Ruines greco-romanes d'Empúries

Les ruïnes d’Empúries són l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen restes de les civilitzacions grega i de la ciutat romana. Disposa d’un museu monogràfic i s’hi poden fer diverses activitats culturals, com visites teatralitzades, tallers familiars, concerts o visites virtuals. 

Teatre-Museu Dalí

Inaugurat l’any 1974 a Figueres, el Teatre-Museu Dalí fou projectat i dissenyat pel propi artista. Tot l’edifici té una atmosfera onírica, fantasmagórica i surrealista ideada per Salvador Dalí. Allotja obres de l’artista que formen una visió panoràmica de la seva trajectòria. Hi destaquen peces i sales creades expressament per el museu. 

Girona

Girona és una ciutat que ens permet viatjar al llarg de 2.000 anys d’història, gràcies a dos recintes fortificats: la Força Vella (fundació romana) i l’Eixample Medieval, l’ampliació de les muralles de la ciutat durant els segles XIV i XV; amb abundants riqueses artístiques i monumentals. 

La joia de la corona és el Call Jueu, amb bellíssims carrerons, places porticades, exultants espais barrocs i construccions noucentistes.

Una altres de les imatges més espectaculars i emblemàtiques de la ciutat són les cases del riu Onyar, amb els populars ponts que l’atravessen, com el bastit per la Casa Eiffel. 

Cadaqués

Cadaqués és un dels pobles més bonics i singulars de la Costa Brava. El seu aïllament geogràfic fins al segle XIX ha permès conservar la seva essència pescadora i un nucli antic ple d’estrets carrers i cases blanques. Fou una de les grans inspiracions de Salvador Dalí, qui va fixar la seva residència a Portlligat, on es pot visitar la Casa-Museu Dalí.

Itinerari

1r dia

ARRIBADA A ROSES

Arribada a Roses. Check-i, sopar i allotjament a l'hotel.
1r dia
2n dia

PASSEIG ENTRE VOLCANS & besalú

Distància: 12,5 km
Desnivell: 330 m
Durada: 4 hores
Dificultat: Mitjana

Matí: Recorregut a peu entre Olot i Santa Pau, al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrota. Destacaran els volcans Croscat i Santa Margarida i la Fageda d'en Jordà

Tarda: Visita de Besalú.

Àpats: Esmorzar i sopar a l'hotel. Dinar picnic.
2n dia
3r dia

EL BALCÓ DE L'EMPORDÀ & castell de peralada

Distància: 7,5 km
Desnivell: 630 m
Durada: 4 hores
Dificultat: Mitjana


Matí: Avui farem un recorregut que ens portarà des de Selva de Mar al monestir de Sant Pere de Rodes (segle IX) i fins a Palau. Durant la ruta, des de la part més elevada de la Serra de Rodes, tindrem vistes espectaculars sobre el Cap de Creus, Port de la Selva i Llançà; i d'un balcó panoràmic amb vistes a la badia de Roses.

Tarda: Visita guiada del Castell de Peralada (segle XIV) amb tast de caves inclòs.

Àpats: esmorzar, dinar i sopar a l'hotel.
3r dia
4t dia

NATURA EN ESTAT PUR & ruines d'empúries

Distància: 15 km
Desnivell: 21 m
Durada: 4 hores
Dificultat: Baixa


Matí: La ruta d'avui sortirà des de la vila medieval de Castelló d'Empúries i ens portarà a través del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Tarda: Visita de les ruines greco-romanes d'Empúries i d'una fàbrica d'anxoves a l'Escala.

Àpats: Esmorzar, dinar i sopar a l'hotel.
4t dia
5è dia

CAMÍ DE RONDA GR-92 & MUSEU DALÍ

Distància: 10 km
Desnivell: 414 m
Durada: 3 hores i 30 minuts
Difcultat: Baixa


Matí: Avui caminarem per una de les etapes del GR-92, popularment conegut com el Camí de Ronda, entre Port de la Selva i Cadaqués. El recorregut segueix la costa, entre penya-segats que rodegen el mar i cales amagades.

Tarda: Visita guiada del Museu Dalí de Figueres.

Àpats: Esmorzar, dinar i sopar a l'hotel.
5è dia
6è dia

L'ESTANY DE BANYOLES & GIRONA

Distància: 13 km
Desnivell: 200 m
Durada: 4 hores
Difcultat: Baixa

Matí: Avui farem una ruta al voltant de l'Estany de Banyoles.

Tarda: Visita guiada de la ciutat de Girona, visitant el centre històric, el call jueu i la Catedral.

Àpats: Esmorzar i sopar a l'hotel. Dinar a un restaurant de Banyoles.
6è dia
7è dia

CADAQUÉS

Matí: Excursió amb vaixell a Cadaqués, amb 1 hora i 30 minuts de temps lliure per recórrer la vila.

Tarda: Temps lliure a Roses.

Àpats: Esmorzar, dinar i sopar a l'hotel.
7è dia
8è dia

FINAL DEL VIATGE

Esmorzar a l'hotel. Check-out a l'hotel i retorn a la ciutat d'origen.
8è dia

El viatge inclou

El viatge no inclou