montserrat
montserrat
monestir-santa-maria-de-montserrat
caves llopart
caves llopart
caves llopart
caves llopart

MONTSERRAT & CAVES AL PENEDÈS

Destacat

Santuari de la Mare de Déu de Montserrat

El massís de Montserrat és una de les icones de Catalunya, amb una geologia i topografia molt característica. 

L’origen del santuari de la Mare de Déu de Montserrat data de l’any 888, quan es funda l’ermita de Santa Maria. L’any 1025, l’abat Oliba, Abat de Ripoll i Bisbe de Vic, funda un monestir al costat de l’ermita que ben aviat va rebre visitants i pelegrins atrets pels miracles i prodigis de la Mare de Déu. 

El 1409, el monestir es converteix en abadia independent. Els anys compresos entre el 1493 i el 1835 són una època de profundes reformes, creixement i esplendor, que el converteixen en un centre cultural de referència. 

La guerra del francès (1811-1812) i la desamortització del 1835, porten a la seva destrucció i abandonament. L’any 1844, però, es restaura la vida monàstica, fins que l’any 1881 el papa Lleó XIII proclama la Mare de Déu de Montserrat Patrona de Catalunya.  

El monestir és abandonat de nou durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939), però es salva del saqueig i la destrucció. 

Mil anys després de la seva fundació Montserrat continua avui rebent pelegrins de tot el món.

Caves Llopart

L’any 1385, Bernat Llopart va rebre la cessió d’unes vinyes a l’actual Heretat de Can Llopart de Subirats. Durant segles, la família Llopart va compaginar el conreu de productes tradionals mediterranis, com la vinya, el blat i l’olivera. Fou a finals del segle XVIII quan els Llopart decideixen dedicar-se en exclusiva a la vitivinicultura, tal com va passar de manera generalitzada al Penedès, una de les regions vinícoles més conegudes de Catalunya. L’any 1887 Pere Massana va començar a etiquetar el seu vi escumós amb el nom de la casa pairal que tenia a Subirats, “Llopart”. Des de llavors, l’etiqueta de totes les ampolles de Llopart mostren una vista panoràmica de la masia Llopart de la Costa i les muntanyes del seu voltant. Les bodegues agafen un nou impuls durant la dècada de 1950, gràcies a Pere Llopart i Vilarós, donant prestigi i renom als vins escumosos artesans, entre els quals Llopart es va consolidar entre els de més qualitat. Llopart vol dir tradició i essència.

Programa

Sortida amb autocar a les 9 del matí. 

Arribada a Montserrat a les 11.00h. Visita lliure del Santuari. 

A les 13.00h, assistència al Cant de la Salve i el Virolai. 

Dinar a un dels restaurants del santuari. 

A les 15.00h, sortida amb autocar cap a Els Casots, població de la comarca de l’Alt Penedès. Visita i tast de vins a les Caves Llopart. 

Tornada cap al punt d’origen a les 18.00h.

El viatge inclou

El viatge no inclou