Tana Toraja Market - Jorge Franganillo, Creative Commons BY 2.0
Jorge Franganillo, Creative Commons BY 2.0
Lemo - Arian Zwegers, Creative Commons BY 2.0
Arian Zwegers, Creative Commons BY 2.0
Limbong - Jorge Franganillo, Creative Commons BY 2.0
Jorge Franganillo, Creative Commons BY 2.0
Limbong2 - Jorge Franganillo, Creative Commons BY 2.0
Jorge Franganillo, Creative Commons BY 2.0
Saulopo waterfall - Ruth Onduko, Creative Commons BY-SA 2.0
Ruth Onduko, Creative Commons BY-SA 2.0
Llac Poso - Joan Simon, Creative Commons BY-SA 2.0
Joan Simon, Creative Commons BY-SA 2.0
Togean Islands - Niek van Son, Creative Commons BY 2.0
Niek van Son, Creative Commons BY 2.0
Tropical Beach - Jelle Visser, Creative Commons BY 2.0
Jelle Viser, Creative Commons BY 2.0
Togian Islands - Arian Zwegers, Creative Commons BY 2.0
Arian Zwegers, Creative Commons BY 2.0
Togean Islands2 - Jelle Visser, Creative Commons BY 2.0
Jelle Visser, Creative Commons BY 2.0

transulawesi

La rugosa illa de Sulawesi us ofereix paisatges sorprenents, muntanyes de gairebé 3.000 metres d’altitud, profunds canyons, rius i llacs cristal·lins a les terres altes. La vegetació es composa de densa selva tropical a la part central, sabana a algunes àrees del sud i regions de paisatge idíl·lic com Toraja, amb muntanyes, arrossars i boscos de bambú. Les illes Toggian són una reserva natural d’una bellesa espectacular, amb molt bons esculls on fer-hi snorkel o busseig.

*Aquest viatge, com gairebé tots els que us proposem, es pot personalitzar i adaptar completament al vostre gust.

Itinerari

DIA 1

BENVINGUDA A MAKASSAR

A l’arribada a Makassar us estarà esperant un guia local amb un cartell amb el vostre nom per donar-vos la benvinguda i tota la informació necessària per al vostre viatge. Trasllat a l’hotel per descansar. Us podrem aconsellar dels millors restaurants locals on sopar a Makassar. Allotjament a l’hotel.
DIA 1
DIA 2

MAKASSAR → TANA TORAJA

Esmorzar a l’hotel. Sortida per la carretera Transulawesi cap a la regió dels Toraja. Durant aquest trajecte coneixerem els pobles típics Bugis, que habiten tot el sud de l’illa, coneguts per la seva habilitat construint vaixells ‘phinisi’ i per les seves cases construïdes sobre pilars. Aturada per dinar a la platja de Kupa, envoltats d’un magnífic paisatge tropical. Abans d’arribar a Tana Toraja, ens aturarem de nou per prendre un refresc al mirador de la ‘Erotic Mountain’. Una hora i mitja més de cotxe i arribada a l’hotel a Rantepao – Tana Toraja. Allotjament.

Durada aproximada del trajecte en cotxe: entre 7 i 8 hores.
DIA 2
DIES 3 & 4

TOUR TORAJA

Esmorzar a l’hotel. Durant aquests dos dies visitareu la regió de Tana Toraja, els seus pobles tradicionals amb cases en forma de casc de vaixell (Kete i Palawa), les centenàries tombes a la pedra de Lemo, Londa o Kambira; els seus colorits mercats i en cas de coincidir-hi, podreu assistir a una cerimònia tradicional. Visita de la zona muntanyosa de Batutumonga, on podreu fer un petit trekking de dues hores a través de petits assentaments on veureu com viuen els Toraja de les muntanyes i gaudireu de la privilegiada natura d’aquesta regió. Allotjament a l’hotel.
DIES 3 & 4
DIA 5

RANTEPAO → salu → LIMBONG

Esmorzar a l’hotel. Avui fareu un inèdit trekking per la zona sud de Tana Toraja. Des del poble de Salu, situat a 12 km de Rantepao, començareu una caminada d’ascens cap a la vall del riu Maiting a través de senders, arrossars, plantacions de cafè i petits assentaments cases Toraja. Dinar pícnic. Sopar i allotjament a una casa local al bonic poble de Limbong.

Notes sobre el trekking:

La durada aproximada és de 4 hores (2 hores de pujada + 2 hores de plana).

Es tracta d’un trekking de nivell mitjà, però al fer-se en una zona humida i calorosa, pot resultar dur, especialment el primer dia ja que l’ascensió dura entre 2 i 3 hores. Si es considera massa dur, el trekking es podria començar des d’un altre punt de Toraja per evitar l’ascensió del primer dia. Una altra opció, si no es desitja caminar, seria llogar un 4x4 per anar a Limbong.

En qualsevol cas, cal comunicar-ho a l’organització del viatge amb dos dies d’antel·lació abans de l’inici del trekking. Les condicions a la casa local (Tongkonan) al poble de Toraja són bàsiques. Es dormirà sobre fins matalassos sobre el terra de fusta, el lavabo és a l’exterior i es necessita llanterna ja que no hi ha electricitat.
DIA 5
DIA 6

LIMBONG → RAFTING AL RIU MAULU → rantepao

Esmorzar. Descens a peu cap al riu Maiting (aproximadament 1 hora de baixada). Un cop al riu, rafting de nivell 2 (fàcil) pel riu, en una incessant experiència visual a través de profunds canyons, cascades i valls on veurem ocells tropicals i iguanes. Retorn a l’hotel de Rantepao. Allotjament.
DIA 6
DIA 7

rantepao → TENTENA

Esmorzar a l’hotel. Sortida en cotxe cap a la selvàtica i aïllada part central de l’illa. Al començament descendireu el port de muntanya que separa l’ètnia Toraja dels Wajo, al llarg d’una carretera abrupta rodejada de petites cases, plantacions de clau, cascades i una vegetació frondosa; cap al poble de Pendolo, on tindreu unes magnífiques vistes del Llac Poso. Continuació cap al nord fins a Tetena. Allotjament als Siuri Cottages.
DIA 7
DIA 8

TENTENA

Esmorzar. Petita caminada que us portarà fins a la cascada Saluopa, situada en plena selva i descoberta fa només 15 anys. Aquesta cascada natural és una meravella de la natura tant per la seva mida com per la seva espectacular forma. Retorn a l’allotjament, situat davant la platja del Llac Poso, en plena selva tropical, on pondreu banyar-vos al llac. Allotjament als Siuri Cottages.
DIA 8
DIA 9

TENTENA → AMPANA

Esmorzar. Tot seguit, agafareu la carretera nord, a través de la bonica costa de la badia de Tomini. Arribada a Ampana cap al migdia. Resta de la tarda lliure. Allotjament a l’hotel Oasis o Marina.
DIA 9
DIA 10

AMPANA → ILLES TOGGIAN

Esmorzar a l’hotel. Navegació a bord de la barca pública cap a l’illa de Bomba, en plena reserva de les illes Toggian. Sopar i allotjament a l’hotel.
DIA 10
DIES 11, 12 & 13

ILLES TOGGIAN

Esmorzar, dinar i sopar a l’hotel. Dies lliures per gaudir de les illes Toggian, reserva natural a un dels mars més bonics del sud-est asiàtic. Activitats com el busseig o el snorkel poden contractar-se des del propi hotel. Allotjament.
DIES 11, 12 & 13
DIA 14

ILLES TOGGIAN → POSO

Esmorzar a l’hotel. Retorn a bord de la barca pública al poble costaner d’Ampana. Trasllat per carretera a la ciutat de Poso, on passareu la nit. Allotjament a l’hotel.
DIA 14
DIA 15

POSO → MAKASSAR → VOL DE TORNADA

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada, amb escala a Makassar. Final del viatge i dels serveis.
DIA 15

Mapa de ruta

GRANS VIATGES A MIDA

Els itineraris que et proposem es poden fer amb serveis regulars o privats, i són flexibles i adaptables a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos encara que no siguin exactament el que busques, amb l’ajuda dels nostres corresponsals locals els modificarem per fer el viatge a la teva mida. 

Viatges relacionats

portada meravelles de sicilia

Meravelles de Sicília

Viatge en grup o cotxe de lloguer a Sicília. Itinerari de 8 dies visitant Parlermo, Monreale, Cefalú, Agrigento, Ragusa, Siracusa, el Volcà Etna i Taormina.